O prajitura care are de toate : ciocolata , fructe si frisca
Pregatim o tava de copt cu dimensiunea de 25x30 cm
Separam albusurile de galbenus .
Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacao nesquik (se poate folosi cacao obisnuita).
In albusuri punem esenta de rom si incepem sa le batem cu mixerul adaugand zaharul . Batem pana cand devin o spuma tare si zaharul nu se mai simte. Adaugam galbenusurile si faina amestecata cu nesquik si praful de copt .
Turnam compozitia in tava , presaram peste ea zmeura si dam la cuptorul incins pentru 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit si cand este rece o portionam cat dorim sa fie de mare bucata .Pregatim glazura de ciocolata si pentru asta incalzim pe foc 100 ml frisca ,iar cand este calda ,dar nu a ajuns la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupta bucati sau chiar razuita . Amestecam pana cand se topeste toata ciocolata . Glazuram fiecare bucata de prajitura. Daca doriti se poate glazura innainte de portionare , e mai simplu .Din glazura eu am lasat deoparte cam 1/3 pentru a orna .
Dam la frigider si ne apucam sa batem frisca impreuna cu 100 gr zmeura . o batem pana cand avem o frisca tare cu care putem orna frumos . Va avea o culoare roz deschis. Eu am folosit frisca lichida vegetala care deja este indulcita , deci nu am mai adaugat zahar ,dar daca va place mai dulce atunci mai adaugati 1-2 linguri zahar pudra.
Scoatem prajitura din frigider si cu ajutorul unui pos ornam prajitura . Punem peste frisca bucatele de zmeura si restul de glazura de ciocolata (tot cu posul sau cu un creion de ornat) . Mai puneti frunzulite de menta si da-ti prajitura la frigider pana in momentul servirii .
1
folositi orice alt fruct