Da, sunt fan chiftele din peste, mi-au placut tare mult de cand le-am incercat prima data si de atunci le prepar in diverse combinatii.
De data aceasta le-am incercat cu ciuperci din conserva.
Sunt tare bune si in aceasta combinatie!
Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.
Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.
Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare, condimente si patrunjel tocat, apoi ouale, pesmetul si omogenizam bine totul.
Adaugam pesmet atat cat este necesar sa se lege bine compozitia, adica sa nu se imprastie ingredientele si sa nu fie prea moale.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le asezam in forme de briose, apoi le coacem la 180 de grade pentru 35 de minute.
Servim chiftelele calde si stropite cu zeama de lamaie, sau le facem diverse sosuri.
Va recomand cu drag aceasta reteta!
Spor si pofta buna!
1
Se pot prepara si prajite in ulei.