De cand tot mi-am propus sa fac faimoasa ciorba de pui a la grec, dar recunosc mi-a fost teama ca nu imi va iesii. A iesit foarte buna si gustoasa,nu ca ciorba de pui a la grec pe care am mancat-o la restaurant, posibil sa fii fost cu smantana si eu am facut-o cu galbenus si zeama de lamaie. Important e ca mi-a reusit si cu siguranta data viitoare imi va reusii ca la restaurant ....
Puiul se spala si se sterge bine.
Se pune intr-o oala de 4 l apa, puiul, sare si se lasa pana clocoteste si se spumeaza.
Se i-a spuma si se adauga morcovul,pastarnacul, telina date pe razatoare si ceapa tocata marunt.
Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic o ora.
Cu 20 de minute, adaugam orezul si cartofii cubulete mici.
Dupa ce puiul a fiert, se scoate pe o farfurie, se lasa cateva minute la racit si se toaca bucati mici si se adauga inapoi in ciorba.
Intre timp pregatim galbenusurile si zeama de lamaie. Zeama de lamaie se adauga in fir subtire pana se omogenizeaza toata compozitia.
Luam oala de pe foc si cand a incetat sa clocoteasca, luam un polonic de ciorba si il adaugam in compozitia de galbenusuri.
In fir subtire, turnam inapoi in oala cu ciorba si mai lasam pe foc pana da un clocot.
Se condimenteaza dupa gust si la sfarsit se adauga oregano.
1
Pentru un gust mai bun, se foloseste carne de pui de casa.
2
Oregano ii asigura o aroma deosibita ciorbei.
3
Pentru un gust si mai acrisor, se mai poate adauga zeama de lamaie.