Un tort care va poate racori in zilele calde de vara
Se taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm.
Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute ca sa se nu fie prea moale.
Intre timp se taie marunt piersicile din compot deja scurse de sirop.
Intr-un pahar se prepara gelatina cu 1/2 de apa in pahar si se amesteca putin sa nu faca cocoloase, si se lasa 2-3 minute sa se umfle gelatina.
Se scoate crema din frigider si se adauga piersicile taiate marunt si se amesteca.
Apoi se adauga si gelatina si se amesteca impreuna cu crema.
Se prepara un bol din sticla de salata de fructe in care se pune pelicola in interiorul bolului ca sa se poata rasturna mai bine tortul pe farfurie.
In bol se toarna crema de iaurt,mascarpone si piersici si peste se adauga discul de cozonac Italian “ Colomba ”.
Se da la frigider pana in ziua urmatoare.
Pofta buna!
P.S. In loc de colomba ( cozonacul italian ) se poate pune si Blat din Pan de Spagna.