Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Budinca cu dovlecei si telemea
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de legumeDovleceii, morcovul si branza le dam pe razatoarea cu orificii mari. Ceapa o tocam cubulete. Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul. Dovlecelul il punem intr-o...Citeste continuarea
Sos de rosii cu menta
Postat de: gurita_ta2005 in SosuriUsturoiul se piseaza si se freaca cu un mojar(eu nu am avut,si a fost tocat cu cutitul),pentru a se face pasta,iese mult mai bun. Rosiile se curata de coaja si se taie cat mai marunt(de...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carneSe curata cartofi de coaja,se spala bine,se adauga uleiul,busuiocul,oregano,sare,boia,piper. Se pune folie de aluminiu si se introduc in cuptorul preincalzit timp de 20 minute. Dupa 20 de...Citeste continuarea
Limonada cu ghimbir
Postat de: margo in BauturiLamaile se curata de coaja,se taie si se pun in blender. Se adauga ghimbirul taiat cuburi.Se porneste blenderul si se tine aprox.1min. Amestecul obtinut se toarna intr-un vas si se adauga...Citeste continuarea
Suc de visine cu miere
Postat de: rocsi_1612 in BauturiTotul incepe cu niste visine bine coapte, pe care le spalam bine, apoi le scoatem samburii. Din 2 kg - 2,5 kg am obtinut 450 ml sirop de visine. Siropul il amestecam cu mierea, pana ce, aceasta...Citeste continuarea
Prajitura cu crema de ciocolata si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriVisinele se spala, se curata de samburi si se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Se amesteca din cand in cand pentru a se dizolva zaharul, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare. Blatul:...Citeste continuarea
Dovlecei cu vinete la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe spala bine dovlecelul si vanata. Se taie rondele nu foarte groase. Se sareaza si se lasa in strecuratoare pentru cca jumatate de ora, pentru a se scurge de apa lasata. Intre timp se amesteca...Citeste continuarea
Budinca de varza la cuptor
Postat de: daniastefania in Mancaruri de legumeTocam varza marunt. Eu am tocat-o marunt in robot. Apoi o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a inmuiat o punem la scurs. Curatam ceapa si o tocam. Rosiile le curatam de coaja si le taiem...Citeste continuarea
Supa " crema" de legume cu fasole...
Postat de: daniastefania in SupeCuratam ceapa, o spalam si o tocam. Curatam morcovii si cartofii si ii taiem cubulete. (Punem fiecare morcov si cartof in alt vas). Punem intr-o oala putin ulei, o punem pe foc si calim...Citeste continuarea
Cartofi cu bacon si cascaval
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriCartofii se spala, se curata si se taie cubulete potrivite, iar baconul se taie fasii. Cartofii se pun intr-o tava, se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Se adauga...Citeste continuarea
Smoothie cu mango si ananas
Postat de: licurici_lra in BauturiMango se taie bucati potrivite si se pune in blender. Se adauga ananasul si sucul, apoi se amesteca si se serveste. Citeste continuarea
Bruschette al pomodoro
Postat de: Kathy in Aperitive / GarnituriSe taie bagheta in felii de 1-2 cm grosime, se pensuleaza fiecare felie pe ambele parti cu ulei de masline si se aseaza in tava. Se dau la cuptorul preincalzit cate 2-3 minute pentru fiecare...Citeste continuarea
Spritz cu zmeura
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiSpalati bine zmeura P uneti zmeura intr-un bol, adaugati vodka si zbrobiti zmeura pana capata textura unui piure Umpleti paharul pe jumatate cu gheata ...Citeste continuarea
Chiftele de ton cu ciuperci
Postat de: merisor67 in TonScurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei
Postat de: Irina in SupeAm maruntit puiul, dar am folosit doar o parte din el la supa: spatele, aripile si o bucata de piept, restul a fost destinat unei fripturi. Spalat bine si curatat, am pus puiul la fiert....Citeste continuarea
Mini clatite cu dovlecel si almette
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai curatam dovlecelul de coaja si de seminte ,apoi il dam pe razatoarea mare,adaugam zaharul brun si zaharul vanilat,amestecam bine.Apoi adaugam ouale si la final faina cernuta.Punem tigaia...Citeste continuarea
Fursecuri fragede in forma de...
Postat de: AlexandraOrdean in PrajituriBicarbonatul de sodiu se amesteca cu zeama de la lamaie. Se pun toate ingredientele intr-un bol, mai putin zaharul pudra si se framanta bine. Intindem foi si taiem cu forme....Citeste continuarea
Cocktail fara alcool cu Piersici
Postat de: Adi_Caradeanu in CocktailSpalati bine ingredientele Curatati piersicile de simburi Adaugati in pahar lime-ul taiat in bucati mici cu o lingurita zahar apoi zdrobiti lime-ul cu un pisalog...Citeste continuarea
Cupola cu crema de iaurt,...
Postat de: marcelalidia22 in TorturiSe taie un disc dintr-o Colomba ( cozonac italian ) de grosimea de 1,5 cm. Se amesteca mascarponele cu zaharul si iaurtul natur impreuna. Se da apoi la rece timp de 30 minute ca sa se nu...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: Criss in PrajituriAlbusurile se spumeaza, se adauga apoi zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si bezeaua e lucioasa si tare. Se adauga uleiul, coaja de lime, apoi in final, amestecand cu...Citeste continuarea
Pilaf cu pui si ciuperci
Postat de: Irina in PuiAm portionat puiul in bucati si am folosit pentru prepararea pilafului: o bucata de piept, o pulpa, o aripioara si jumatate de spate. Ceapa tocata am pus-o in ulei incins la inabusit (am...Citeste continuarea
Salata de castraveti cu iaurt
Postat de: AlexandraOrdean in Salatespalam bine castravetii...ii curatam de coaja si ii taiem cubulete adaugam iaurtul, sarea, piperul si laptele de cocos omogenizam si decoram. Se serveste goala sau...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSpalati bine castraveciorii. Pe fundul borcanului asezati cimbru si marar. Asezam castraveciorii....morcovii taiati rondele si usturoiul. Intr-o oala punem...Citeste continuarea
Salata "Panzanella"
Postat de: robert_badica in SalateInmoi painea in apa si o lasam sa stea circa 10 minute, pana ce se inmoaie bine. Intr-un bol incapator punem: rosiile,castravetii,ceapa si legumele tocate, iar painea scursa si sfaramata. Adaugam...Citeste continuarea
Chiftelute de dovlecei cu quinoa
Postat de: andaoana in Mancaruri de legumeDovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea mica . Ii presaram cu sare (nu foarte multa ) si ii lasam sa stea cam 30 minute . Ceapa, usturoiul si mararul le curatam si le spalam bine...Citeste continuarea
Chec cu coacaze negre
Postat de: randia in DulciuriFreaca untul cu zaharul. Incorporeaza galbenusurile pe rand, unul cate unul. Adauga si esenta. Amesteca faina cu praful de copt si adauga in compozitie, alternand cu laptele. Bate...Citeste continuarea
Chec cu nuca si visine
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava de chec de 30 cm lungime si 10 cm latime . Pornim cuptorul la 180 grade Intr-un vas spargem ouale si le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand isi schimba culoarea si...Citeste continuarea
Ice caffe latte
Postat de: rocsi_1612 in CafeaCafeaua preparata trebuie sa fie tare si o lasam sa se racoreasca putin, cat sa nu fie fierbinte. Luam o forma de cuburi de gheata, turnam cafeaua in forme o bagam la congelator pana se formeaza...Citeste continuarea
Tort cu crema de ciocolata neagra
Postat de: medioto59 in DulciuriBlatul il facem de azi pe maine ca sa aiba timp sa se raceasca ,sa.l putem taia cat mai bine.Asa procedez eu de obicei dar se poate face si in aceiasi zi. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul(pe...Citeste continuarea
Prajitura cu caise si iaurt
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PrajituriAlbusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Frecam galbenusurile cu uleiul.Peste albusurile spuma adaugam iaurtul, apoi galbenusurile amestecand...Citeste continuarea
Aperitiv dovlecei crocanti la cuptor
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriDovleceii se curata de coaja, se taie bastonase si se sareaza. Amestecam iaurtul (eu am amestecat iaurt cu smantana) cu uleiul si separat pesmetul cu branza rasa. Bastonasele de dovlecei,...Citeste continuarea
Ciorba de gulii cu perisoare afumate
Postat de: mihaelar63 in CiorbeLegumele se curata si spala . Ceapa tocata marunt se pune la calit impreuna cu kapia , gulia si morcovul taiate cuburi . Sarati si adugati jumatate din marar tocat + 2 litrii...Citeste continuarea
Rulouri cu sunca si cascaval
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriLasam aluatul sa se decongeleze.Intre timp dam pe razatoare sunca si cascavalul, apoi le amestecam cu un ou.Intindem aceasta compozitie peste foaia de aluat si rulam.Taiem bucati de...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală....cu...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTiramisu reţetă originală Intr-un vas pe foc mic, punem galbenusurile cu zaharul, amidonul, vanilia si Martini, lasam sa se ingroase, amestecand tot timpul. Cand incepe sa fiarba, dam...Citeste continuarea
Salata de fasole galbena pastai cu...
Postat de: mihaelar63 in SalateFasolea se curata de capete se rupe bucatele [ mie imi plac cam de 2-3 cm ] . Spalati fasolea,puneti la fiert fiert 15 minute in apa sarata +coditele de patrunjel verde ....Citeste continuarea
Mere conservate pt placinta
Postat de: AlexandraOrdean in ConserveCuratam merele si le dam pe razatoare. Intr-o oala le calim bine...adaugam zaharul si conservantul. Mai fierbem compozitia 10-15 minute. Impartim in borcane si sigilam....Citeste continuarea
Prajitura cu visine si branza
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe curata visinele de samburi si se lasa sa se scurga de zeama. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana ce obtinem o crema albicioasa. Se toarna...Citeste continuarea
Tarta cu branza si visine
Postat de: merisor67 in PrajituriIncepem cu pregatirea visinelor, adica le inlaturam samburii si presaram peste ele, zaharul vanilat. Pentru aluat, punem untul rece intr-un bol, adaugam peste el sarea, zaharul si oul si...Citeste continuarea
Ciorba de pastai cu sunca...
Postat de: reisnaor_2006 in Supe/CiorbePrimul lucru pe care il facem este sa curatam pastaile de varfuri si codite, eventual si de atele de pe margine. Rupem pastaile in 2 sau bucati. Curatam...Citeste continuarea
Milkshake Capsuni & Banane & sirop...
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiDuratati capsunile de codita Decojiti banana , alegeti o banana potrivita nu foarte mare Introduceti toate ingredientele in blanderul si mixati, eu am folosit Oster Reversible...Citeste continuarea
Fasole batuta cu ceapa calita
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postFasolea o punem peste noapte la inmuiat, in apa.A doua zi o fierbem 10 minute si aruncam apa (procedam asa de 2 ori). Adaugam si a treia apa peste fasole, punem morcovul, o ceapa si frunza de...Citeste continuarea
Tocanita din pipote de pui cu galuste
Postat de: reisnaor_2006 in Mancaruri cu carneSpalam bine pipotele de pui, le punem intr-o cratita si le acoperim cu apa.Adaugam 1 lingurita de sare si le dam in 2-3 clocote....Citeste continuarea
Dulceata de coacaze negre
Postat de: merisor67 in Dulceata / GemCoacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita. Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile...Citeste continuarea
Placintele cu ficatei
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriUmputura: Ceapa tocata marunt o calim in ulei, apoi adaugam ficateii spalati si tocati in bucati mici. Îi lasam sa fiarba pana scade lichidul lasat. Cand lichidul a scazut...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carneMod de preparare chiftelute: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si...Citeste continuarea
Mazagrand Cardamom Caffe
Postat de: Adi_Caradeanu in CafeaPreparati doua espresso Introduceti toate ingredientele intr-un blender; eu folosesc Oster Delighter, care are functie de sfarmare a ghetii, utilizez functia timp...Citeste continuarea
Supa crema de dovlecei
Postat de: Criss in SupeDovlecelul se spala si se curata partial de coaja. Am vazut ca Laura a pastrat in intregime coaja dovlecelului, eu l-am curatat partial dar am lasat si putina coaja pentru a da culoare supei. Se...Citeste continuarea
Pizza coronita floare
Postat de: Irina in PizzaAm lasat aluatul la decongelat, cam o ora. Cu ajutorul unei tavi rotunde (tava in care intentionam sa prepar pizza) am format un cerc, am taiat si am decupat aluatul ramas. Am asezat aluatul...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei de post
Postat de: licurici_lra in CiorbeDovlecelul l-am curatat de coaja si de seminte, apoi l-am taiat in bucati. Ceapa am tocat-o marunt, morcovii rondele, iar ardeiul bastonase mici. Am pus legumele in putin ulei...Citeste continuarea
Placinte cu branza si marar la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPreparam mai intai umplutura: branza telemea rasa se amesteca cu smantana si branza de burduf, apoi adaugam mararul spalat si tocat. Intr-un vas incapator punem drojdia, sarea si zaharul....Citeste continuarea