Saorma cu piept de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2015 | 3442 vizualizari

 

Șaorma, (scris și incorect shaorma) sau shawarma (din arabă: شاورما‎, shāwarmā) este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Se spune că șaorma ar fi fost inventată (neoficial) de libanezi.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

Sursa: Wikipedia

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii
  • piept de pui - 200 g
  • salata verde
  • castravete 
  • sos alb kebab Amora ( il puteti face de casa 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saorma cu piept de pui:

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika.....

Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte.

Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.

Puneti salata, puiul prajit, sosul kebab si felii fine de castravete.

Rulati si serviti imediat - lipia si carnea calde, celelalte ingrediente reci .....o bunatate

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

sosul kebab il puteti face de casa : 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Saorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cighir a la "Ciobeni"