Saorma cu piept de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 1 Aug 2015 | 2830 vizualizari

 

Șaorma, (scris și incorect shaorma) sau shawarma (din arabă: شاورما‎, shāwarmā) este o mâncare arăbească din zona Levantului.
Se spune că șaorma ar fi fost inventată (neoficial) de libanezi.
Șaorma este o mâncare preparată din felii subțiri, prăjite, de carne (de oaie, pui, curcan, vită) peste care se pun legume proaspete, legume murate și un sos special, întreaga compoziție învelindu-se într-un rulou din clătită sau foaie de pită.

Sursa: Wikipedia

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii
  • piept de pui - 200 g
  • salata verde
  • castravete 
  • sos alb kebab Amora ( il puteti face de casa 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saorma cu piept de pui:

Pieptul de pui taiat felii se condimenteaza cu sare si piper si cu condimentele dorite : paprika.....

Se prajeste intr-o tigaie sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte.

Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Incalziti lipiile la cuptor 5 minute.

Puneti salata, puiul prajit, sosul kebab si felii fine de castravete.

Rulati si serviti imediat - lipia si carnea calde, celelalte ingrediente reci .....o bunatate

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

sosul kebab il puteti face de casa : 100 ml iaurt, 1-2 catei usturoi, marar, sare, piper macinat

Daca ti-a placut reteta noastra "Saorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Panacris 1

03.08.2015, 22:32

Bunăăăă, pe gustul Zmeilor!

Catalina L 1

03.08.2015, 23:15

fa cantitate mare pentru ei

Gicuta 1

10.08.2015, 10:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele din carne amestec pui si porc