Prăjiturica aceasta este combinația ideală pentru mine: umplutură acrișoară de rubarbă și bezea duuuuulce de te-ndrăgostești! :)
După cum știți deja, am un prieten nou. Se numește Breville Panini Maker și face clătite perfecte.
Bine, nu doar clătite. Mai face și omlete cu de toate, chifteluțe crocante din cartofi, hamburgeri, sandwich-uri calde fantastice... Nici nu mai știu! Face multe și-am să vă arăt! :)
Într-un castron încăpător am omogenizat ingredientele pentru clătite lăsând apa minerală la final. Pe cât de multe ingrediente sunt, pe-atât de ușoară este rețeta. :)
Bineînțeles am conectat aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent, iar când indicatorul luminos mi-a dat startul, am copt clătitele pe toată suprafața platanelor. Se dezlipesc extrem de ușor, deci nu trebuie să vă faceți griji.
Am spălat și am tăiat rubarba ( apoximativ 1 cm ), am pus-o într-o crăticioară împreună cu zahărul și zeama de lămâie și am înăbușit-o ușor. Am amestecat continuu.
Am luat vasul de pe foc, am adăugat amidonul și l-am încorporat cu grijă.
Am așezat umplutura de rubarbă peste clătite după care le-am împachetat formând pliculețe pe care le-am așezat într-o tavă termorezistentă din sticlă. Am format 8 astfel de pliculețe pe care le-am așezat câte două unul peste celălalt.
Într-un alt vas am pregătit budinca omogenizând gălbenușurile, zahărul și smântâna dulce. La final am încorporat și laptele, apoi am turnat compoziția în tavă, peste clătite.
Am dat tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 160 de grade. Am încins cuptorul în prealabil.
Între timp am pregătit bezeaua pentru care am folosit cele 4 albușuri rămase. Le-am bătut spumă adăugând treptat zahărul pudră până când spuma a devenit foarte tare.
Am scos tava din cuptor pentru a așeza bezeaua peste clătite.
Următoarea și ultima etapă a fost cea de coacere a bezelei. Am introdus din nou tava la cuptor, scăzând temperatura acestuia la 110 grade ( folosiți funcția de ventilație a cuptorului sau lăsați ușa acestuia întredeschisă ).
În aproximativ 30 de minute bezeaua a căpătat o culoare brun-aurie iar desertul a fost gata de savurat.
Am așteptat puțin să se răcească, dar a meritat! :)
Poftă bună!
1
1. În mod normal este perfect dacă folosiți rubarba crudă în deserturi pentru că se înmoaie foarte repede, însă de această dată am ales s-o prepar termic pentru a putea împacheta mai ușor clătitele.