Off, greu a fost până să mă hotărasc de la ce bază să pornesc: Ruxy, Rocsi, Miha, toate bucătărașe super experimentate;) Așa că am combinat, și a ieșit ceva demențial:D Nu sunt eu fan dulciuri se vede și din nr de rețete postate, dar rulada asta sigur m-a cucerit, noroc că nu sunt Zmeii pe acasă, așa că pot savura în liniște minunăția asta. De fapt totul a pornit de la Laurici, cu cutia misterelor, o provocare pe FB ;) cumsunt mereu deschisă provocărilor, am comis-o și de data asta. Nu puteam să nu aduc și aici bunăciunea ;) Spor la treabă, pe bune că nu complicat, precum pare ;)
Albușurile se mixează energic cu un praf de sare și oțetul de căpșuni. Apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se energic până ce se obține o bezea fermă. Apoi se adaugă făina, praful de copt, semințele de mac și esențele, amestecându-se ușor, până ce se înglobează toate ingredientele.
Într-o tavă tapetată cu foaie de pergament și unsă cu puțină grăsime, se toarnă compoziția de mai sus, se nivelează și se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 230 grade. După ce s-a copt, se scoate rulada pe un prosop de bucătărie umezit, se scoate ușor foaia de pergament, apoi se rulează fierbinte cu ajutorul prosopului umezit. Se lasă la răcorit cca. 20 de minute.
Între timp se prepară crema de lămâie: Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguir de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la bain Marie, sau ântr-un vas specila de fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă zeama de lămâie, amestecându-se energic ca să nu se ”taie” crema. O parte din cremă se amestecă cu brânza de vaci, până ce se obține o cremă pufoasă, numai bună de ornat rulada minunată.
Rulada răcorită se desface, se umple cu cremă, apoi se rulează din nou și se ornează cu crema de lămâie brânzoasă, se finalizează cu coajă rasă de limetă;) Spor și poftă bună! P.S. vă asigur că e delicioasă, eu care nu sunt fan dulciuri :D ;)