Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tarta cu legume
Postat de: kamely in Aperitive / GarnituriAsezati foaia de placinta in forma,intepati din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra o foaie de copt peste care asezati o greutate, (fasole) si coaceti 10-15 minute la 180 grade. Intre...Citeste continuarea
Cornuri cu gem si rahat
Postat de: Bianca20 in DulciuriAluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste...Citeste continuarea
Brownie cu visine
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua, praful de copt...Citeste continuarea
Desert Sweet Dreams
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-o craticioara am topit ciocolata la foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20...Citeste continuarea
Dovlecei picanti la borcan
Postat de: Ksenya in ConserveCuratam dovleceii de coaja si eventual dupa caz de samburi,taiem in fasii orizontal apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin...Citeste continuarea
Curry verde cu legume
Postat de: ianculubita in Mancaruri de legumeIn tigaia cu ulei si smantana de deasupra laptelui de cocos, se pun cartofii cubulete, morcovii taiati bastonase, dupa 2min se adauga si laptele, nautul scurs si se lasa la fiert 5-10min, pana...Citeste continuarea
Ardei bulgaresc in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala. In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit). Se amesteca apa cu otetul si se pun...Citeste continuarea
Prajitura cu jeleu de caise
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCa sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o...Citeste continuarea
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma...
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste...Citeste continuarea
Cum se fierbe porumbul
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriCum se fierbe porumbul. Se culeg porumbii si li se indeparteaza foile. Se pun porumbii intr-o cratita, apoi cateva foi deasupra. Se pune apa, cat sa ii acopere, si se pune o farfurie peste ei. Se...Citeste continuarea
Cheesecake cu Piersici
Postat de: Alepaty in PrajituriSe pregateste exact ca cheesecake cu capsuni. Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele....Citeste continuarea
Dulceata de mure
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu...Citeste continuarea
Friptura de porc cu caise
Postat de: ctlina in PorcPulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...Citeste continuarea
Chec cu caise
Postat de: ctlina in DulciuriSeparați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul,...Citeste continuarea
Dulceata de afine
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemAfinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu...Citeste continuarea
Budinca de chia cu fructe
Postat de: ianculubita in DulciuriIntr-un vas se pun 3 linguri cu seminte de chia si laptele de cocos, in alt vas se pun 3 linguri seminte si sucul de portocale iar in al treilea vas se pun 3 linguri cu seminte, sucul de fructe...Citeste continuarea
Salata cu somon si avocado
Postat de: ianculubita in SalateSe pregateste mai intai cele doua sosuri: pentru sosul de maioneza se pune intr-un bol inalt 1ou intreg, 1lingurita cu mustar, 1lingura cu zeama de lamaie, 100ml ulei, un praf de sare apoi cu...Citeste continuarea
Cheesecake cu capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriCrema nr.1 : Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita. Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare , esenta si zaharul vanilat...Citeste continuarea
Sandwich-uri din aluat, cu omleta...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriPentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti cu orez si ton
Postat de: caroline in Mancaruri de legumeDovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos . Dovleceii lungi se spala,se...Citeste continuarea
Lava cake
Postat de: Criss in DulciuriPrimul pas este pregatirea formelor in care vom coace prajiturile. Eu folosesc acele cosulete din aluminiu, stiu ca nu e sanatos dar am incercat si in tava de briose in care am pus cosulete de...Citeste continuarea
Zacusca de dovlecei
Postat de: Criss in ZacuscaDovleceii se curata de coaja si se indeparteaza miezul cu samburi, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se storc. Ceapa se toaca marunt si se caleste in...Citeste continuarea
Mancarica de masline cu pui si...
Postat de: hanna in Mancaruri cu carnePuneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,...Citeste continuarea
Pui cu sos de rosii
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat puiul, l-am dat cu condimente pe toate partile, apoi l-am bagat la cuptor pentru 30 minute, intr-un vas termorezistent cu o cana de apa. Intre timp, am taiat ceapa rondele, rosiile...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: licurici_lra in SalateVinetele le-am intepat, din loc in loc, cu furculita, apoi le-am pus la copt in cuptor, intr-o tava. Cand au fost gata, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am curatat de coaja si le-am tocat...Citeste continuarea
Piept de pui cu lamaie
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat pieptul de pui, l-am taiat bucati mai mari, apoi l-am dat cu sare, piper, condimente pentru pui si l-am bagat la frigider pentru o jumatate de ora. Lamaia am taiat-o rondele. Am...Citeste continuarea
Ciorba de rosii
Postat de: licurici_lra in Supe/CiorbeAm curatat toate legumele, ceapa am tocat-o marunt, iar restul le-am taiat bucati mai mici si le-am pus la calit in ulei si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat rosiile tocate marunt, le-am...Citeste continuarea
Inghetata de capsuni in foi de...
Postat de: daniastefania in DulciuriSpalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il...Citeste continuarea
Dovlecei "fitosi"
Postat de: Monica1997 in Aperitive / GarnituriAm tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Postat de: privatelaura in TorturiDin aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort. Mai intai de toate, lasam...Citeste continuarea
Gem de zmeura
Postat de: MotanLaOale in Dulceata / GemZmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca...Citeste continuarea
Vinete cu maioneză şi usturoi
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriCoacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol. Când...Citeste continuarea
Vinete pane umplute cu brânză...
Postat de: botcrina in Aperitive / GarnituriAvem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele. Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute. Batem cele două ouă cu sare şi...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu nutella
Postat de: caroline in DulciuriPunem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit . Sperat amestecam faina cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza si visine
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: cristinutanicolita in Sirop / CompotPrunele se spală sub jet de apa, se curata de sâmburi și se pun în borcane. Se pune apa pana la buza borcanului, se capseaza și se bat bine pana la dizolvarea zaharului. Se...Citeste continuarea
Prajitura rasturnata cu pere varatice
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate...Citeste continuarea
Nuggets de pui cu salata de cruditati
Postat de: amalia01 in PuiMorcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul. Pieptul de pui il...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu capsuni
Postat de: amalia01 in PrajituriBlatul Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt. Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele. La urma adaugi...Citeste continuarea
Gem de caise
Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / GemNu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le...Citeste continuarea
Tort cu trei tipuri de mousse
Postat de: Xandrinne in TorturiTopim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la...Citeste continuarea
Lasagna cu spanac si cascaval
Postat de: Oana in LasagnaPregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin...Citeste continuarea
Rosii prajite cu ardei copt si...
Postat de: caroline in VitaArdeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30...Citeste continuarea
Creveti in sos dulce picant cu busuioc
Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mareCeapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...Citeste continuarea
Penne cu crenvusti
Postat de: MotanLaOale in PenneCeapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Ardeiul se curata, se toaca si se pune peste ceapa si se caleste 3-4 minute....Citeste continuarea
Cascaval pane
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune...Citeste continuarea
Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata
Postat de: Bianca20 in PrajituriIncepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut...Citeste continuarea
Tarta pufoasa cu legume colorate si...
Postat de: hanna in Aperitive / GarnituriSe decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos. Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies...Citeste continuarea
Salata de dovlecei
Postat de: mira2451 in SalateDovleceii se curata de coaja si se taie bucati. Se incalzeste o tigaie cu cele doua linguri de ulei si se pun dovleceii. Dupa 5 minute se adauga sosul de soia. Se mai tin 2 minute si se pun...Citeste continuarea
Salata de ardei copti
Postat de: cris2711 in SalateEu am copt ardeii la cuptor deoarece nu am avut la indemana gratarul . La 200 de grade i-am lasat sa se coaca pana si-au format o crusta. Apoi se scot de la cuptor si se pun intr-un castron...Citeste continuarea