A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Tarta cu legume

Postat de: kamely in Aperitive / Garnituri

Asezati foaia de placinta in forma,intepati din loc in loc cu o furculita, puneti deasupra o foaie de copt peste care asezati o greutate, (fasole) si coaceti 10-15 minute la 180 grade. Intre...Citeste continuarea

Cornuri cu gem si rahat

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

 Aluat: Faina se cerne intr-un bol incapator. Se adauga coaja de lamaie si se face o adancitura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Se adauga peste...Citeste continuarea

Brownie cu visine

Postat de: timea in Dulciuri

Intr-un bol mixam untul la temperatura camerei cu un varf de sare si cu zaharul. Adaugam ouale pe rand si mixam dupa fiecare. Separat intr-un bol amestecam faina, cacaua,  praful de copt...Citeste continuarea

Desert Sweet Dreams

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-o craticioara am topit ciocolata la  foc mic,am adaugat galbenusul ,mascarpone,zaharul si cacao. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza si se pune la la frigider. Eu am lasat ca. 20...Citeste continuarea

Dovlecei picanti la borcan

Postat de: Ksenya in Conserve

Curatam dovleceii  de coaja si eventual dupa caz  de samburi,taiem in fasii orizontal  apoi pe vertical aproximativ de 2,5 cm. Morcovii ii curatam si-i dam prin...Citeste continuarea

Curry verde cu legume

Postat de: ianculubita in Mancaruri de legume

In tigaia cu ulei si smantana de deasupra laptelui de cocos, se pun cartofii cubulete, morcovii taiati bastonase, dupa 2min se adauga si laptele, nautul scurs si se lasa la fiert 5-10min, pana...Citeste continuarea

Ardei bulgaresc in otet

Postat de: Pungasa_Rogue in Muraturi

Se taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala. In doua borcane de 1 l se pun zaharul, sarea si piperul, apoi se aseaza ardeiul (cat mai inghesuit). Se amesteca apa cu otetul si se pun...Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de caise

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o...Citeste continuarea

Ceafa de porc ( cea mai buna leguma...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste...Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Se culeg porumbii si li se indeparteaza foile. Se pun porumbii intr-o cratita, apoi cateva foi deasupra. Se pune apa, cat sa ii acopere, si se pune o farfurie peste ei. Se...Citeste continuarea

Cheesecake cu Piersici

Postat de: Alepaty in Prajituri

Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni. Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii. Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele....Citeste continuarea

Dulceata de mure

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / Gem

Se spala murele si se pun intr-o sita la scurs. Zaharul si apa se pun intr-un tuci si se fierb pana cand scad la jumatate. Dupa aceea, se adauga murele. Se ferb, amestecand din cand in cand cu...Citeste continuarea

Friptura de porc cu caise

Postat de: ctlina in Porc

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...Citeste continuarea

Chec cu caise

Postat de: ctlina in Dulciuri

Separați albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile cu praful de sare, pana se vor tine ca o bezea. Amestecati galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga alternand uleiul,...Citeste continuarea

Dulceata de afine

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Afinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu...Citeste continuarea

Budinca de chia cu fructe

Postat de: ianculubita in Dulciuri

Intr-un vas se pun 3 linguri cu seminte de chia si laptele de cocos, in alt vas se pun 3 linguri seminte si sucul de portocale iar in al treilea vas se pun 3 linguri cu seminte, sucul de fructe...Citeste continuarea

Salata cu somon si avocado

Postat de: ianculubita in Salate

Se pregateste mai intai cele doua sosuri: pentru sosul de maioneza se pune intr-un bol inalt 1ou intreg, 1lingurita cu mustar, 1lingura cu zeama de lamaie, 100ml ulei, un praf de sare apoi cu...Citeste continuarea

Cheesecake cu capsuni

Postat de: Alepaty in Dulciuri

 Crema nr.1 :  Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita. Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare , esenta si zaharul vanilat...Citeste continuarea

Sandwich-uri din aluat, cu omleta...

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Pentru aluat, punem 300 g faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Acum, pe plicul de drojdie scrie ca se foloseste pentru 375 g faina, dar eu pun mult mai multa faina, si creste...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu orez si ton

Postat de: caroline in Mancaruri de legume

Dovleceii rotunzi ii spalam, le taiem un capacel si cu ajutorul unei linguri scobim interiorul dovlecelului. Presaram sare si punem cu partea taiata in jos .  Dovleceii lungi se spala,se...Citeste continuarea

Lava cake

Postat de: Criss in Dulciuri

Primul pas este pregatirea formelor in care vom coace prajiturile. Eu folosesc acele cosulete din aluminiu, stiu ca nu e sanatos dar am incercat si in tava de briose in care am pus cosulete de...Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei

Postat de: Criss in Zacusca

Dovleceii se curata de coaja si se indeparteaza miezul cu samburi, apoi se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Se lasa deoparte 10 minute, apoi se storc. Ceapa se toaca marunt si se caleste in...Citeste continuarea

Mancarica de masline cu pui si...

Postat de: hanna in Mancaruri cu carne

Puneti uleiul cu ceapa si usturoiul, puiul si sarea, piperul si turmericul pe foc pana ceapa devine aurie. Adaugati apa atat cat sa acopere puiul si lasati la foc mic cam 20 minute. Pe urma,...Citeste continuarea

Pui cu sos de rosii

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat puiul, l-am dat cu condimente pe toate partile, apoi l-am bagat la cuptor pentru 30 minute, intr-un vas termorezistent cu o cana de apa. Intre timp, am taiat ceapa rondele, rosiile...Citeste continuarea

Salata de vinete

Postat de: licurici_lra in Salate

Vinetele le-am intepat, din loc in loc, cu furculita, apoi le-am pus la copt in cuptor, intr-o tava. Cand au fost gata, le-am lasat sa se raceasca putin, apoi le-am curatat de coaja si le-am tocat...Citeste continuarea

Piept de pui cu lamaie

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat pieptul de pui, l-am taiat bucati mai mari, apoi l-am dat cu sare, piper, condimente pentru pui si l-am bagat la frigider pentru o jumatate de ora. Lamaia am taiat-o rondele. Am...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: licurici_lra in Supe/Ciorbe

Am curatat toate legumele, ceapa am tocat-o marunt, iar restul le-am taiat bucati mai mici si le-am pus la calit in ulei si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat rosiile tocate marunt, le-am...Citeste continuarea

Inghetata de capsuni in foi de...

Postat de: daniastefania in Dulciuri

Spalam bine capsunile si le amestecam cu zaharul. Le lasam sa se macereze 15 minute. Apoi le blenduim si le trecem prin strecuratoare, sa scapam de seminte. Obtinem un sirop fin pe care il...Citeste continuarea

Dovlecei "fitosi"

Postat de: Monica1997 in Aperitive / Garnituri

Am tocat ceapa solzi si am pus-o la calit,intre timp am taiat cubulete un dovlecel, ardeii, rosiile si vanata. Le-am adaugat peste ceapa calita impreuna cu putina apa,piper si foile de dafin. Cat...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata si fructe de padure

Postat de: privatelaura in Torturi

Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.   Mai intai de toate, lasam...Citeste continuarea

Gem de zmeura

Postat de: MotanLaOale in Dulceata / Gem

Zmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca...Citeste continuarea

Vinete cu maioneză şi usturoi

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Coacem vinetele pe plită, apoi le curăţăm de coajă şi le punem la răcit. Punem la fiert un ou, iar după ce a fiert îl decojim şi punem gălbenuşul într-un bol. Când...Citeste continuarea

Vinete pane umplute cu brânză...

Postat de: botcrina in Aperitive / Garnituri

Avem nevoie de o vânătă, pe care o spălăm, apoi o uscăm şi o tăiem rondele. Presărăm sare deasupra şi lăsăm să strea aşa 10 minute. Batem cele două ouă cu sare şi...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu nutella

Postat de: caroline in Dulciuri

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si un varf de sare si mixam la viteza maxima pana ce devin spumoase si se deschid la culoare iar zaharul s-a topit .  Sperat amestecam faina cu...Citeste continuarea

Placinta cu branza si visine

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar. Frecam drojdia cu 1 lingura de...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: cristinutanicolita in Sirop / Compot

Prunele se spală sub jet de apa, se curata de sâmburi și se pun în borcane. Se pune apa pana la buza borcanului, se capseaza și se bat bine pana la dizolvarea zaharului.  Se...Citeste continuarea

Prajitura rasturnata cu pere varatice

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate...Citeste continuarea

Nuggets de pui cu salata de cruditati

Postat de: amalia01 in Pui

Morcovul, marul si telina se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se amesteca cu crema de branza si se lasa la rece pana cand pregatesti nuggets-ul. Pieptul de pui il...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de: amalia01 in Prajituri

Blatul Tava pentru prajituri o tapetezi cu hartie pentru copt. Bati ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat cu ajutorul mixerului. Adaugi uleiul, apoi laptele. La urma adaugi...Citeste continuarea

Gem de caise

Postat de: rocsi_1612 in Dulceata / Gem

Nu am cantarit fructele, am masurat doar cu un bol. Caisele, le punem sub jetul de apa rece, le spalam, dar nu in exces. Le asezam pe un prosop sa se scurga de apa, apoi le scoatem samburii si le...Citeste continuarea

Tort cu trei tipuri de mousse

Postat de: Xandrinne in Torturi

Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la...Citeste continuarea

Lasagna cu spanac si cascaval

Postat de: Oana in Lasagna

Pregatiti mai intai spanacul: puneti untul intr-o craticioara si lasati-l sa se topeasca Adaugati ceapa taiata marunt si amestecati usor pana se inmoaie putin...Citeste continuarea

Rosii prajite cu ardei copt si...

Postat de: caroline in Vita

Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30...Citeste continuarea

Creveti in sos dulce picant cu busuioc

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit impreuna cu usturoiul pisat pentru cateva minute. Crevetii se spala bine,se scurg de apa si se pun peste ceapa calita,se mai adauga putin ulei de...Citeste continuarea

Penne cu crenvusti

Postat de: MotanLaOale in Penne

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Ardeiul se curata, se toaca si se pune peste ceapa si se caleste 3-4 minute....Citeste continuarea

Cascaval pane

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Cascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune...Citeste continuarea

Mini prajiturele cu iaurt si ciocolata

Postat de: Bianca20 in Prajituri

  Incepem prin a prepara jeleul de visine. Punem intr-o forma de gheata sau bomboane cate o visina. Tort-gelee-ul il amestecam cu zaharul si il turnam peste visinata. Punem pe foc 1 minut...Citeste continuarea

Tarta pufoasa cu legume colorate si...

Postat de: hanna in Aperitive / Garnituri

Se decongeleaza aluatul. Pe o suprafata plata se pune faina si se intine aluatul, mai subtire daca e aluat pufos.  Se unge cu putin ulei o tava si se aseaza aluatul in ea. Daca va ies...Citeste continuarea

Salata de dovlecei

Postat de: mira2451 in Salate

Dovleceii se curata de coaja si se taie bucati. Se incalzeste o tigaie cu cele doua linguri de ulei si se pun dovleceii. Dupa 5 minute se adauga sosul de soia. Se mai tin 2 minute si se pun...Citeste continuarea

Salata de ardei copti

Postat de: cris2711 in Salate

Eu am copt ardeii la cuptor deoarece nu am avut la indemana gratarul . La 200 de grade i-am lasat sa se coaca pana si-au format o crusta. Apoi se scot de la cuptor si se pun intr-un castron...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]