Pandispan cu prune

de Criss in Prajituri, 2 Sep 2015 | 9153 vizualizari

 

O reteta de sezon, foarte simpla si la indemana oricui. Se poate face cu orice fel de fructe de sezon, de aceasta data am facut pandispan cu prune, dar varianta mea preferata este cea cu visine.

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -600 g prune taiate in sferturi
  • -zahar vanilat pentru pudrat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu prune:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul.

Se adauga uleiul si galbnusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se pun deasupra prunele si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute. Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar (puteti adauga si putina scortisoara) si se taie in patrate potrivit de mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de caise