Dulce, pufos ...cam micut :)) ...
Punem intr-un ibric 100 ml lapte caldut, cubul de drojdie si 3 linguri cu varf cu faina. Amestecam bine si lasam acoperit pentru 10 minute, pana ce drojdia a crescut.
Intr-un castron punem restul de faina, galbenusurile , untul ( la temperatura camerei ), drojdia crescuta , un varf de sare si zaharul. Incepem sa framantam adaugand putin cate putin laptele caldut si uleiul. Trebuie sa obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim castronul cu un prosop curat sau folie de plastic si lasam la dospit la loc cald, in jur de o ora sau pana ce aluatul si-a dublat volumul .
Dupa acest timp , luam aluatul, il framantam putin si il impartim in patru parti egale .
Luam prima bucata si o intindem intr-o foaie subtire de forma rotunda. Luam o farfurie si taiem aluatul dupa forma ei . Astfel toate cele patru discuri de aluat vor fi egale .
La fel procedam si cu celelalte trei parti de aluat.
Luam primul disc, il ungem cu nutella, suprapunem cel de-al doilea disc, ungem cu nutella, suprapunem al treilea disc si ungem iar cu nutella. Incheiem cu cel de-al patrulea disc.
Cand ungem cu nutella facem atentie sa lasam liber la margini .
Luam un pahar si il punem in mijloc iar cu un cutit bine ascutit impartim discurile mai intai in patru, apoi in opt si la urma in 16 parti egale. Astfel vom obtine petalele.
Luam cate doua petale, le rasucim de doua ori si apoi impreunam bine capetele.Procedam astfel cu toate celelalte petale .
Punem floarea intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si lasam astfel pentru alte 20 minute.
Inainte de a pune tava in cuptor, ungem floarea cu galbenus amestecat cu putina apa .
Punem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute .
Cand floarea este gata , o scoatem din cuptor, o lasam sa se racoreasca si servim .
Pofta buna!