Pentru că a mai trecut un an din viaţa mea,trebuia să-l bifez cu un tort,să pot să-i răsplătesc pe cei care mi-au trimis un gând bun. Vă mulţumesc tuturor şi vă întorc urările înzecit. Pentru că este foarte cald,am vrut să pregătesc un tort mai răcoros,cu cremă de fructe,foarte însiropat.Crema de lămâie i-a dat un gust divin. Decorul nu a fost prea reuşit pentru că fiind foarte cald,e cam greu de lucrat cu ciocolata.
Blat 1(tava cu diametrul de 28 cm):
Blat 2(tava cu diametrul de 28 cm):
Sirop:
Crema de iaurt cu caise:
Crema de iaurt cu fructe de padure:
Crema de lamâie si mascarpone:
Crema de ciocolata si mascarpone:
Modul de preparare pentru blaturi este foarte simplu.
Imi place sa folosesc aceasta reteta pentru blaturile de tort,se comporta foarte bine.
Pentru primul blat,am mixat ouale întregi împreuna cu zaharul pâna si-au triplat volumul si paletele mixerului au lasat urme ca si într-o crema.
Am încorporat usor faina amestecata cu un praf de sare ajutându-ma de un tel.
La final am pus bilutele de ciocolata.
Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor pentru 30 de minute.
Primele 15 minute am lasat la 200 de grade,apoi am redus temperatura la 180 de grade.
Am lasat sa se raceasca în cuptor.
La fel am procedat si cu blatul cu cacao.
Cele doua creme cu iaurt se prepara în acelaşi mod,doar la cea cu fructe de padure,am mai adaugat fructe congelate.
Foile de gelatina le-am pus la hidratat cu apa rece.
Am mixat frisca.
Iaurtul l-am încalzit puţin,ca sa fie la aceeasi temperatura cu gelatina.
Am încalzit gelatina scursa de apa la microunde.Mare ATENTIE, sa nu o fierbeti!!!
Am amestecat gelatina cu iaurtul si am lasat sa se raceasca,dupa care am încorporat si frisca si am lasat la frigider 20-30 de minute sau pâna începe sa se întareasca.
Pentru sirop am fiert ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.
Am taiat cele doua blaturi,obtinând astfel 4 blaturi pe care le-am intercalat.
Am pus inelul formei în care am copt blatul de tort,pe un platou si am ansamblat tortul.
Am însiropat foarte bine blaturile.
Blat cu cacao,crema de fructe de padure,blat alb,crema de caise,blat cu cacao,crema de caise si fructe de padure,blat alb.
Am pus la frigider vreo 2 ore.
Intre timp am pregatit crema de lamâie si cea de ciocolata,cu care am ornat tortul.
Asa cum am scris,lemon curdul l-am pregatit dupa reteta de aici.
Am mixat crema mascarpone,apoi am adaugat lemon curdul si frisca batuta.
Am lasat la frigider sa se întareasca.
Pentru crema de ciocolata,am pus ciocolata cu frisca pe baie de aburi pâna ce ciocolata s-a topit.
Am pus apoi la frigider pâna ce s-a întarit atât cât sa se poata mixa.
Am mixat pâna am obtinut o crema,apoi am adaugat crema mascarpone si la final visinata.
Cu crema de ciocolata am ornat marginile tortului iar deasupra am pus crema de lamâie.
Pofta buna!!!!