Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Muschiulet de porc rulat
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcTaiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea pe ambele parti.Tocam marunt rosia si ardeiul,zdrobim cateii de usturoi apoi ii tocam mai...Citeste continuarea
Rulada de porc cu omleta si legume
Postat de: GeorgianaGrigorescu in PorcAm taiat muschiuletul de porc astfel incat sa obtin o fasie mai subtire si intreaga. Am batut putin fasia de carne pe ambele parti si am presarat putina vegeta. Am facut o omleta din cele...Citeste continuarea
Prajitura cu frisca si ciocolata
Postat de: gaby_d in DulciuriBlat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana obtii o compozitie cu aspect ferm ce formeaza tepi la atingere (aprox 10...Citeste continuarea
Prajitura marmorata cu prune si...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in...Citeste continuarea
Prajitura cu morcovi si nuci la...
Postat de: timea in Slow CookerMixam intr-un bol ouale intregi impreuna cu praful de sare si zaharul brun. Adaugam apoi pe rand: coaja si sucul de lamaie, uleiul, morcovii rasi si prafurile (praf de copt, bicarbonat,...Citeste continuarea
Salata cu branza, prune, crutoane...
Postat de: panacris in SalateSimplu și la îndemâna oricui. Frunzele de rucola se așează într-un vas pentru salată, se adaugă crutoanele, brânza bucățele și prunele mărunțite. Se...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: Mokuska in PrajituriAm amestecat untul cu zaharul, sarea, oul batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Treptat am adaugat si faina, la final am framantat putin cu mana. Am obtinut un aluat mai moale. Am...Citeste continuarea
Pastrav umplut cu rosii la gratar
Postat de: gurita_ta2005 in PastravPestele se spala bine si se lasa la scurs. Se unge pe ambele parti cu ulei de masline,se presara condimentele peste tot inclusiv in interior. Rosiile se taie rondele si in jumatate...Citeste continuarea
Aloo Paratha - Pâine indiană
Postat de: VanessaAli in PiineCuratam cartofii, ii taiem in bucatele mai mici si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert bine ii scoatem si ii punem in apa rece pentru 10 minute, apoi ii scoatem din apa si ii...Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de rosii cu...
Postat de: Pungasa_Rogue in FicatSe spala ficateii, se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei, acoperindu-i cu un capac. Cand sunt aproape gata, se mai scurge din lichidul din tigaie si se adauga rosiile...Citeste continuarea
Copanele in sos usor picant
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe curata copanelele, se spala, se dau cu sare si se pun la prajit intr-o tigaie unsa cu ulei. Dupa ce s-au rumenit se adauga pasta de tomate, vinul, apa, boiaua de ardei dulce si ierburile...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti si...
Postat de: Dya in SalateCoacem vinetele si ardeii capia pe o tava de aragaz. Se curata apoi de coaja si se lasa la scurs intr-o sita sau pe un plan inclinat. In tot acest timp, tocam ciupercile (Optional. Eu le-am...Citeste continuarea
Omleta cu vinete coapte
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriCoacem feliile de vinete pe tava de aragaz sau pe grill. (Se poate adauga putina sare). Intre timp batem ouale spuma impreuna cu busuiocul si condimentele (sarea si piperul). Adaugam...Citeste continuarea
Clatite cu lamaie si dulceata de afine
Postat de: timea in DulciuriIntr-un bol mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam apoi treptat coaja de lamaie, faina, laptele, apa si uleiul folosind un tel. Conectam aparatul Panini Maker Breville la priza si...Citeste continuarea
Tocana la ceaun, pe foc de lemne
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...Citeste continuarea
Salata de ardei copti cu usturoi
Postat de: Dya in SalateSpalam bine ardeii, ii stergem cu un prosp curat si ii coacem la foc potrivit. Ii curatam apoi de coaja, ii spalam (daca este necesar) si ii lasam sa se scurga. Intre timp pisam usturoiul,...Citeste continuarea
Mancare de post - Ardei umpluti cu...
Postat de: caroline in Mancaruri de postArdeii se taie in doua pe lungime, se indeparteaza cotorul , se curata de nervuri si seminte, se spala si se pun la scurs. Punem o tigaie cu ulei la foc potrivit. Cand uleiul s-a incins,...Citeste continuarea
Castraveti de vara murati
Postat de: panacris in ConserveCastraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții...Citeste continuarea
Vinete albe umplute
Postat de: panacris in Mancaruri cu carneVinetele se spală, se taie în două apoi se scobesc cu o lingură, atât cât să rămână ca și o corăbioară, se vede în imagine. Se sărează, se stropesc cu...Citeste continuarea
Friptura de iepure la tigaie cu...
Postat de: luminita20_2006 in IepureSe taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic de tot sa fiarba aproximativ 30 minute sau mai...Citeste continuarea
Prajitura la rece cu mascarpone si...
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriGelatina se hidateaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Piscoturile se insiripeaza cu compot de caise. Frisca se bate bine. Mascarpone se amesteca cu zahar si se bate putin. Afinele se...Citeste continuarea
Placinta cu trei feluri de branza
Postat de: luminita20_2006 in Aperitive / GarnituriDovleceii de dau prin razatoarea mare apoi se pun intr-o tigaie cu putin ului si se amesteca pana cand dispare apa din tigaie. Se lasa la racit. Se amesteca branzeturile cu ou si sare foarte...Citeste continuarea
Supa de vitel
Postat de: Pungasa_Rogue in SupeSe spala carnea (se taie fiecare felie in doua), se pune la fiert in apa cu sare, indepartand spuma cand aceasta se formeaza. Morcovul, pastarnacul si telina se curata de coaja si se spala....Citeste continuarea
Zacusca, reteta clasica la slow...
Postat de: merisor67 in Slow CookerVinetele si ardeii se coc, se curata si se scurg foarte bine de lichid. In retetele mai noi se pastreaza si lichidul, punandu-se mai putin ulei, dar la reteta clasica, totul se fierbe in ulei,...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriCuratam dovleceii, le spalam, le taiem in lung si le scobim de semintele. Le presaram cu putin sare si piper. Ceapa, ardeiul si carnea le calim in putin ulei. Luam de pe foc si...Citeste continuarea
Strudel cu branza sarata
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriUngem foile cu unt topit si punem cate 3 una peste alta. Peste fiecare punem branza pe o margine si o rulam. Vom obtine 3 rulade. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le lasam...Citeste continuarea
Pui crocant cu fulgi de porumb
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriTaiem pieptul in fasii subtiri cat degetul, dupa care le spalam bine si le lasam sa se scurga. le presaram cu putina sare si piper, dupa care le amestecam bine cu pasta de ardei. Lasam cateva...Citeste continuarea
Rulada aperitiv cu carne
Postat de: Mokuska in Aperitive / GarnituriTapetam o tava de cozonac cu hartie de copt. Foile se ung separat cu unt, se presara cu piper si sare, se aseaza una peste alta, dupa care se pun in tava tapetata, lasand o parte mai...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copt
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe spala vanata si ardeii si se coc la flacara aragazului. Se pun intr-o cratita, se presara sare grunjoasa peste ele si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inmoaie circa un sfert de ora....Citeste continuarea
Socata reteta bunicii
Postat de: Mokuska in BauturiSocata reteta bunicii Florile se curata bine de verdeata, se pun intr-o oala mare. Lamaia feliata se amesteca cu florile, dupa care se oparesc cu apa (apa sa acopere florile). Lasam 24 ore...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: Mokuska in Mancaruri de legumeDesfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana...Citeste continuarea
Rosinenschnecke de la Corina
Postat de: Mokuska in PrajituriFierbem budinca cu mai putin lapte decat sc rie pe punga (eu in loc de 1 l cat scria am pus doar 700 ml lapte) si cu zaharul. Acoperim cu o folie de plastic si lasam sa se raceasca. Dupa...Citeste continuarea
Prajitura tavalita Sárga mignon
Postat de: Mokuska in PrajituriOuale cu zaharul se bat pana obtinem un aluat alb. Untul amestecam bine cu mierea si incorporam in oua. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, si incet incorporam in aluat....Citeste continuarea
Conopida la cuptor
Postat de: Mokuska in Mancaruri cu carneDesfacem conopida buchetele, le spalam bine in apa rece. Intre timp punem la fiert apa intr-o oala mare. Dupa ce a dat apa in clocot adaugam sare dupa gust si punem buchetelele la fiert pana...Citeste continuarea
Maioneza din galbenusuri
Postat de: Pungasa_Rogue in SosuriSe fierb 4 oua, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se pun galbenusurile intr-un castron. Galbenusurile crude se separa de albusuri si se pun peste gelbenusurile fierte. Se...Citeste continuarea
Paste cu champignon
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba , punem sare si adaugam pastele. Le fierbem pentru 11 minute (sau in functie de tipul de pasta folosit, conform indicatiilor de pe...Citeste continuarea
Picanteria lui Andi
Postat de: Dulcyca in SosuriÎn tigaia pe foc potolit, cîte 2 lingurițe de: - semințe de mac - piper diverse culori, boabe zdrobite - cuișoare zdrobite - cardamon zdrobit, cu tot cu coji....Citeste continuarea
Briose pufoase cu zmeura
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru crema o sa folosim ultimile 3 ingrediente. Topim la bain-marie ciocolata alba peste care turnam frisca, iar cand acestea s-au topit si omogenizat luam de la bain-marin si adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu dovlecei
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Eu am pregatit o cantitate mai mare de aluat, pentru ca am mai pregatit ceva (o sa va arat zilele urmatoare), dar daca vreti sa faceti aluat doar pentru tarta, e suficient sa il...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu scortisoara
Postat de: timea in DulciuriClatite pufoase reteta Intr-un bol mixam oul cu un varf de cutit sare, zaharul si zaharul vanilat, folosind un tel. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de...Citeste continuarea
Supa de ardei umpluti
Postat de: panacris in Supe/CiorbeZarzavaturile se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, într-un vas înalt, de cca. 4000 ml, până devin translucide, se asezonează...Citeste continuarea
Arancini
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriPentru reteta de orez cu sofran aveti aici link-ul : http://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-sofran-72494.html . Mozzarella o scurgem bine de apa de conservare si o taiem in cuburi mici,...Citeste continuarea
Prajitura Snikers
Postat de: panacris in DulciuriOuăle se scot din frigider și se țin la temperatura camerei, vreo 30 de minute. Apoi se separă alubușurile de gălbenușuri. Pentru blat, albușurile se bat spumă cu un praf de sare și...Citeste continuarea
Milkshake cu banane
Postat de: VanessaAli in DulciuriTaiati banana bucatele si puneti-o in blender. Adaugati peste inghetata putin topita si porniti-l. Adaugati laptele si mixati dinou pana se omogenizeaza foarte bine. Daca folositi...Citeste continuarea
Syrniki - Clatite rusesti
Postat de: Satisfyyourcravings in DulciuriSe bate oul cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga branza, zaharul, esenta si faina. Se amesteca pana la omogenizare. Se incalzeste ulei intr-o tigaie si cu o lingura se aseaza aluat de...Citeste continuarea
Piure de linte rosie by Adi Hadean
Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / GarnituriSe calesc ceapa, usturoiul si morcovii in putin ulei, impreuna cu susanul negru, anasonul, foaia de dafin, sare si piper pana se inmoaie. Se adauga lintea si supa. Se acopera cu un capac si se...Citeste continuarea
Prajitura cu cirese
Postat de: CameliaComan in DulciuriAlbusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc iar apoi se pun 4 linguri de zahar si amestec. Procedez astfel pana termin cele 18 linguri de zahar. Apoi pun galbenusurile si mixez bine dupa...Citeste continuarea
Tort de ciocolata decadent
Postat de: Satisfyyourcravings in TorturiSe incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se unge tava cu unt, se tapeteaza cu hartie de copt, se unge hartia cu unt si se tapeteaza cu faina sau cacao. Se amesteca toate ingredientele...Citeste continuarea
Dim Sum cu pui, chifle cu cocos,...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul...Citeste continuarea
Biryani cu miel
Postat de: Satisfyyourcravings in OaieCarnea de miel se taie cuburi si se prajeste pe toate partile, in putin ulei, pana capata o culoare bruna. Se scoate pe o farfurie. In putin ulei de masline se prajeste ceapa tocata...Citeste continuarea