Un pranz rapid si delicios!
Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte.
Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in uleiul incins, se presara putina sare si se lasa pana se inmoaie. Se adauga sunca taiata fasiute si ardeiul taiat bastonase micute. Se calesc toate cca 5 minute, apoi se dau deoparte.
Smantana se amesteca cu sarea, piperul si boiaua, se adauga patrunjelul verde tocat marunt, se omogenizeaza apoi se toarna amestecul de ciuperci si sunca, iar la final cartofii. Se amesteca cu grija, mai mult prin rasturnare apoi se transfera totul intr-o tava tapetata cu unt. Se da la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un rand de cascaval dat pe razatoarea mica. Se da din nou la cuptor si se lasa pana prinde o culoare frumoasa deasupra.
Se serveste ca atare sau ca garnitura alaturi de o friptura!
Pofta buna!
1
Se poate adauga mai multa smantana daca preferati sa fie mai cremosi!