Tort cu dulceata de trandafiri

de Constelatialeu in Torturi, 17 Sep 2015 | 4182 vizualizari

 

Despre tort nu va mai povestesc, ca e de poveste pe aici, eu l-am facut si in varianta cu dulceata de fragi. Va povestesc despre ''fata mea'',o zuzica ca si mine pe care am indragit-o foarte mult. In vremuri nu foarte indepartate, pe cand Leone facea dans sportiv, a avut o partenera, pe Bianca. Erau ca soarecele si pisica,doi incapatinati,o fecioara si un leu, unul mai catar decat altul, dar tare simpatici. Anii au trecut si uite ca au ajuns, fiecare-n luna lui,la frumoasa varsta de 18 ani. Si pentru ca-mi este foarte draga si o consider ca si fata mea, aseara pe la orele 20 m-am pus sa-i fac un tort, azi la 6.30 l-am ornat si o astept dupa ce iese de la scoala sa-i fac o surpriza dulce...... La multi ani, zuzi Bianca !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • Spuma de bezea
  • 6 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri dulceata de trandafiri
  • Caramel
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru ornat
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca 40 % grasime
  • ciocolata topita
  • 2-3 stropi de colorant rosu Dr.Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dulceata de trandafiri:

Blat: Mai intai pregatim cratita in care coacem blatul. Tapetam cu hartie de copt o cratita cu diametrul de 20 cm. Apoi ne apucam sa batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si batem pana obtinem o bezea tare. Separat galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le incorpozam in bezea, la final adaugam faina cernuta si omogenizam compozitia. Turnam compozitia in cratita, dam cratita la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem cratita din cuptor, scoatem blatul si-l lasam sa se raceasca

Caramel: In aceiasi cratita in care am copt blatul, caramelizam 4 linguri de zahar, avem grija sa nu-l aredem pentru ca devine amarui. Dupa ce am caramelizat zaharul imbracam cratita cu caramel si apoi o lasam sa se raceasca.

Spuma de bezea: Albusurile cu un praf de sare le batem bine, adaugam zaharul si continuam s abatem pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam dulceata de trandafiri (a mea a iesit mai legata si mai intai am pus-o intr-un bol si am amesteca-o cu doua linguri de bezea sa se mai subtieze). Asezam spuma de bezea in cratita cu caramel. Cratita o punem intr-o alta cratita mai mare in care am pus apa fierbinte.Bagam la cuptor si lasam cca 30-35 min,folosind testul scobitorii. Apoi stingem focul si mai lasam in cuptor cca 15 min. Scoatem cratita din cratita cu apa, asezam deasupra blatul si peste o farfurie, cu o miscare ferma intoarcem cratita, lasam sa se odihneasca 10 min apoi scoatem cratita. Siropul de caramel va fi absorbit de blat.

Apoi pregatim frisca amestecand smantana de frisca cu frisca lichida, mixam bine, adaugam 2-3 stropi de colorant rosu. Am vrut sa obtin o culoare rozalie. Dupa aceea imbracam tortul in frisca si-i ornam dupa bunul plac. Am folosit pentru ornat cateva bezele si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

17.09.2015, 20:35

Fain tortul, delicios si aromat

Panacris 1

18.09.2015, 17:52

Xandrinne 1

19.09.2015, 09:25

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Chanel No 5