Cheesecake cu sos de mere

de CameliaR in Dulciuri, 15 Sep 2015 | 2480 vizualizari

 

Acest cheesecake este un altfel de cheesecake. :D
Este prima oara cand fac acest desert. Un moment de neatentie si am amestecat biscuitii cu toata compozitia de branza. :(
Deci nu a mai iesit la aspect cheesecake.In schimb la gust a fost deosebit. Macar acum am reteta mea proprie care este la fel de delicioasa ca originala. :)

 

INGREDIENTE

  • 250 branza crema
  • 250g branza de vaci
  • 5 oua
  • 2 linguri de amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 150 g de biscuiti
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 100 g de unt la temperatura camerei
  • 1 lingura de scortisoara
  • Ingrediente sos de mere:
  • 5 mere spalate,curatate de coaja si tocate cubulete
  • 30 g unt
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu sos de mere:

Pentru inceput ungem o tava rotunda de tort cu unt.Incingem cuptorul la 200 grade C.Trebuie sa sfaramam biscuitii fin. Amestecam untul si scortisoara cu biscuitii.Omogenizam bine.Pentru crema amestecam branza de vaci,branza crema,cele 10 oua,zaharul vanilat,praful de copt,amidonul si coaja de lamaie.Omogenizam bine.Eu am amestecat toate ingredientele pentru crema cu biscuitii. Se toarna in tava si se da la cuptor timp de 45-50 de minute.Cand este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa care il dam la frigider timp de 1 ora.Intre timp preparam sosul de mere.Trebuie sa topim untul intr-o craticioara si calim cateva minute merele pana se inmoaie. Apoi luam sosul de pe aragaz si il lasam sa se raceasca.Dupa ce sa racit il scurgem intr-o alta craticioara si il amestecam cu mierea si scortisoara la foc mic timp de 4 minute iar apoi adaugam merele.Mai lasam sosul pe foc aproximativ 2 minute,iar apoi il lasam sa se raceasca si il turnam peste cheesecake atunci cand il servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu sos de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

16.09.2015, 21:07

Ce delicios!

miki_a 1

17.09.2015, 11:15

Ce bine arata totul, dar sosul....o nebunie!!!

mirela0911 1

17.09.2015, 21:44

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni