Budinca gratinata de cartofi

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 15 Sep 2015 | 3429 vizualizari

 

Nici nu stiu cum sa va descriu cat este de gustoasa! Noua ne place tare, tareeeeee mult!

 

INGREDIENTE

  • 12 cartofi maricei
  • 500 gr branza telemea cremoasa( mie imi place President)
  • o ceasca de lapte
  • 7 linguri smantana
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 200 gr cascaval
  • o pungulita de parmezan razuit
  • unt pentru uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca gratinata de cartofi:

Cartofii se curata, se taie si se fierb ca pentru piure.

Cand sunt fierti se scot si se scurg, apoi se amesteca chiar in vasul in care au fiert cu branza cremoasa.

Ouale se amesteca cu sarea, piperul, smantana, si apoi cu laptele.

Cascavalul se da pe razatoare.

Se unge tava ceramica dreptunghiulara( Delimano) cu unt si se pun cartofii. Peste ei se toarna amestecul de smantana, ou si lapte. Cu o furculita se face loc sosului sa patrunda bine in cartofi.

Se pune deasupra cascavalul uniform si parmezanul din belsug.

Se coace budinca pe programul de gratinare 30 de minute.

Se mananca calda, chiar fierbinte...e o nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca gratinata de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

miki_a 1

17.09.2015, 11:22

Esti convingatoare, deci trebuie probata!!!

- Andreea - 1

17.09.2015, 17:44

RuxyRux 1

22.09.2015, 22:56

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mic dejun cald