Melcisori cu nuca si cacao

de - Andreea - in Dulciuri, 16 Sep 2015 | 5188 vizualizari

 

Deliciosi si numai buni acum la pachet si nu numai :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 250 gr faina alba tip '00'
  • 125 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 varf de sare
  • 1\2 cub drojdie proaspata ( 12 gr)
  • 3 linguri cu ulei
  • 4 linguri cu zahar

Pentru umplutura :

  • 3 linguri cu cacao
  • 2 linguri cu apa
  • 100 gr nuca
  • 1 lingura zahar

Pentru sirop :

  • apa
  • zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si cacao:

Incepem prin a prepara aluatul. 

Punem faina intr-un bol si maruntim drojdia peste faina  . 

Separat incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut NU fierbinte ) si punem  si zaharul amestecand pana ce zaharul s-a topit . 

Punem in bolul cu faina oul ,sarea si laptele si incepem sa framantam .Adaugam apoi uleiul pana ce obtinem un aluat elastic si nelipicios . 

Acoperim bolul si dam la loc cald pana ce aluatul isi va dubla volumul . 

Intr-un castron punem cacaua ,zaharul,apa si amestecam bine . Adaugam apoi nuca maruntita si amestecam . 

Cand aluatul a crescut , intindem o foaie nu foarte subtire si pe intreaga suprafata punem amestecul de cacaua si nuca . Rulam aluatul. 

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit , taiem rondele sulul de aluat . 

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam rondelele de aluat si le ungem cu un sirop obtinut prin amestecul de apa si zahar . 

Dam tava la cuptor la 180 grade pana ce  melcisorii s-au rumenit usor pe margini . 

Se scot,se lasa la racit si se servesc ...daca nu mai aveti rabdare, serviti-i calzi :) 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciocolată de casă în foi de napolitane