De mult tot imi propun sa fac ciorba de perisoare,dar dintr-un motiv sau altul,am evitat,nefiind foarte priceputa la ciorbe, dar desi am facut pentru prima data,mi-a iesit foarte buna. O fii norocul incepatorului? :))
Pentru perisoare:
Se toaca ceapa,ardeiul si morcovul marunt.
Se pune la calit in putin ulei si se lasa cam 10 minute.
Se toarna apa cat cuprinde oala(depinde de oala cantitatea de apa).
Se condimenteaza cu sare si un pic de vegeta.
Se lasa la fiert cca 30 de minute.Intre timp se pregatesc perisoarele:
Carnea tocata de amesteca cu toate ingredientele pentru perisoare si se modeleaza bilute mici.
Se adauga cartofii taiati cubulete si orezul.
Se mai lasa 10 minute la fiert si apoi se pot adauga si perisoarele si patrunjel tocat cat mai marunt.
Se adauga pasta de tomate si se lasa sa mai dea un clocot.
Se opreste si se adauga firele de leustean.
Se serveste calda.
1
Perisoarele s-au fiert cand se ridica la suprafata.
2
Recomand sa adaugati smantana in farfurie.