A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu prune

Postat de: mena29 in Prajituri

 Spala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un...Citeste continuarea

Ciorba de fasole pastai

Postat de: mena29 in Ciorbe

Speli si cureti morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa, le pui la fiert in apa rece. Cand incep sa fiarba, adaugi fasolea spalata si ea, curatata si rupta in bucati mai mici. Dupa 10-15...Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu...

Postat de: mena29 in Ciorbe

Cum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala...Citeste continuarea

Cartofi natur cu pulpe de pui la...

Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carne

Pulpele de pui se pregatesc astfel: Se condimenteaza cu boia dulce, condimentul de pui, se amesteca bine si se adauga uleiul si apa. Se lasa la marinat ,2 ore de preferabil,dar eu am lasat doar...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu prune

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

            Se bate albusul spuma si se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie....Citeste continuarea

Rulada din carne tocata cu ciuperci...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

             Carnea tocata o punem intr-un castron,peste adaugam cele doua oua,sare,piper,usturoiul pisat,ardeiul si ceapa taiate...Citeste continuarea

Pui de tara cu legume la slow...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Puiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf. Il portionam si il spalam bine. Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele. Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le...Citeste continuarea

Dovlecei cu legume la cuptor

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...Citeste continuarea

Ciuperci de roua in sos de smantana...

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Pentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina,...Citeste continuarea

MURATĂ

Postat de: portiadelumina in Bauturi

Este o reţetă ce presupune mare răbdare, asta din cauza timpului, căci de la începutul ei şi până la prima gustare trebuie să treacă cel puţin 2-3 săptămâni, aşa că...Citeste continuarea

Melcisori cu fructe de padure la...

Postat de: timea in Slow Cooker

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...Citeste continuarea

Orez simplu cu grasime de porc sau...

Postat de: susu in Aperitive / Garnituri

Calim ceapa si usturoiul in grasimea usor incalzita, adaugam orezul nespalat si-l calim si pe acesta. Daca doriti ca orezul sa iasa bob cu bob si nu legat atunci se spala bine in cateva ape...Citeste continuarea

Gem delicios de prune

Postat de: susu in Dulceata / Gem

Asezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput...Citeste continuarea

Gem exotic de prune cu nuca si...

Postat de: susu in Conserve

Punem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana...Citeste continuarea

Tarta cu prune si crumble

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine. Apoi adaugam jumatate...Citeste continuarea

Snitele vieneze

Postat de: Valclaudia in Porc

Pulpa de porc se feliaza in bucati de 1cm grosime. Punem folie alimentara pe un tocator mare din lemn, asezam feliile de carne, acoperim cu folie alimentara si batem bucatile de carne cu...Citeste continuarea

Ciorba de fasole rosie cu rosii si...

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa, morcovii si ardeii. Spalam legumele sub jet de apa rece. Punem 3 linguri ulei de masline in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele,lasam la sotat cca 2-3 minute....Citeste continuarea

Salata de farfale cu legume

Postat de: Monica1997 in Dulciuri

Se fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol. Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si...Citeste continuarea

Spaghetti alla checca sul rogo

Postat de: caroline in Spaghete

Punem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute. Rosiile le spalam si le taiem...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata la slow...

Postat de: miha in Slow Cooker

Biscuitii ii mixam la robot. Adaugam untul topit si mixam pana obtinem firimituri. Branza de vaci se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu laptele condensat, aromele si zaharul pana devine...Citeste continuarea

Salata de vinete cu maioneza

Postat de: AdrianUdrea in Salate

Se coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece. Se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea

Ceafa de porc cu ciuperci la slow...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Spalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele. Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile...Citeste continuarea

Midii/Scoici cu curry

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul.  Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu

Postat de: caroline in Prajituri

Blat :  Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata.  Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...Citeste continuarea

Pancakes cu vanilie si fructe de...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Am folosit fructe de padure congelate. Punem fructele intr-un bol si se presara peste ele zaharul vanilat. Se amestecă și se pune deoparte. Într-un castron, amestecăm făina,...Citeste continuarea

Porc cu smantana si ciuperci la...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Se caleste ceapa cu o lingura de ulei. Deasupra se adauga bucatile de carne. Se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti. Se adauga ciupercile. In...Citeste continuarea

Budinca Yorkshire cu carnati

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Carnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit .  Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand...Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Puiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se indeparteaza spuma formata. Se da telina pe razatoare, iar restul legumelor se taie cubulete. Se adauga in oala...Citeste continuarea

Tort Dobos

Postat de: cristina1985 in Torturi

Aluat: se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat...Citeste continuarea

Cranțuri cu mieji de seminte de...

Postat de: Ina in Dulciuri

Miejii de seminte de floarea soarelui i-am prajit intai, tinandu-i cca 10 minute la microunde ( reprize a cate 3-4 minute ). Operatiunea se poate face si pe aragaz, amestecand continuu pentru...Citeste continuarea

Aperitiv cu dovlecei

Postat de: cristina1985 in Aperitive / Garnituri

Se curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa...Citeste continuarea

Varza acra calita la slow cooker...

Postat de: mitinita in Slow Cooker

Ceapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri sau cubulete. Varza se taie marunt. Separat, intr-o tigaie, se caleste putin ceapa, apoi putin si varza in putin ulei. Vasul din ceramica...Citeste continuarea

Tort de biscuiti

Postat de: cristina1985 in Torturi

Creme:  Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta...Citeste continuarea

Prajitura Snickers

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si...Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Postat de: gicuta69 in Peste

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...Citeste continuarea

Briose negre cu ciocolata alba

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Pentru inceput taiem cocolata alba bucatele. Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos. Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao. Mixam...Citeste continuarea

Salata de macris cu branza feta

Postat de: monicamarton in Salate

Preparare: Spălaţi măcrișul, leurda, ardeiul roșu şi lămâia. Tăiaţi felii jumătatea de ardei, apoi tocaţi grosier leurda şi măcrișul. Tăiați două felii de lămâie....Citeste continuarea

Salata din apio, fenicul, mar si nuci

Postat de: monicamarton in Salate

Preparare: Spălaţi fructele şi legumele şi le tăiaţi felii. Tocaţi mărunt mărarul. Aşezaţi în boluri merele, apio, feniculul şi nuca măcinată, turnaţi iaurtul peste ele...Citeste continuarea

Cornuri Bratislava (cu umplutura de...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...Citeste continuarea

Ștrudel "cosiță" cu mere si pere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8...Citeste continuarea

Rotite cu nuca de cocos si glazura...

Postat de: Alepaty in Prajituri

BLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate  pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4...Citeste continuarea

Chiftele din cartofi cu branza si praz

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit...Citeste continuarea

Dovlecel cu mar pane

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce. Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine...Citeste continuarea

Briosa "buclata"

Postat de: ctlina in Dulciuri

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,...Citeste continuarea

Mancare de legume cu masline si...

Postat de: rocsi_1612 in Slow Cooker

Spalam vanata, dovlecelul, le indepartam capetele si le taiem cuburi potrivite. Curatam ceapa, o tocam marunt. Cartoful curatam, il taiem bucati lunguiete. Ardeiul kapia, galben, gogosarul, le...Citeste continuarea

Prajitura turnata cu prune

Postat de: Criss in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Prunele se spala, se scot samburii, se taie in sferturi sau felii si se pun intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic...Citeste continuarea

Tarta cu bacon si porumb

Postat de: Dya in Aperitive / Garnituri

Pasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat...Citeste continuarea

Salata din piept de pui cu cartofi...

Postat de: gicuta69 in Salate

Pieptul de pui l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Cand s-a fiert si  s-a racit , l-am taiat cubulete. Cartofii curatati si spalati  i-am taiat cubulete si...Citeste continuarea

Gogosi glazurate

Postat de: Dya in Dulciuri

Pasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...Citeste continuarea

Copanele si aripioare de pui crocante

Postat de: Dya in Pui

Spargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]