Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu prune
Postat de: mena29 in PrajituriSpala prunele si curata-le de samburi. Eu am avut prune mai micute si le-am lasat jumatati. Daca sunt mai mari, taie-le in sferturi. Presara 2 linguri de zahar pe ele si lasa-le asa intr-un...Citeste continuarea
Ciorba de fasole pastai
Postat de: mena29 in CiorbeSpeli si cureti morcovii, radacina de patrunjel, telina si ceapa, le pui la fiert in apa rece. Cand incep sa fiarba, adaugi fasolea spalata si ea, curatata si rupta in bucati mai mici. Dupa 10-15...Citeste continuarea
Ciorba de fasole boabe cu...
Postat de: mena29 in CiorbeCum se prepara Ciorba de fasole boabe cu afumatura, reteta traditionala, gustoasa si usor de preparat: Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala...Citeste continuarea
Cartofi natur cu pulpe de pui la...
Postat de: Alepaty in Mancaruri cu carnePulpele de pui se pregatesc astfel: Se condimenteaza cu boia dulce, condimentul de pui, se amesteca bine si se adauga uleiul si apa. Se lasa la marinat ,2 ore de preferabil,dar eu am lasat doar...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu prune
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriSe bate albusul spuma si se adauga pe rand zaharul, galbenusurile, faina, uleiul, praful de copt stins in zeama de lamaie....Citeste continuarea
Rulada din carne tocata cu ciuperci...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriCarnea tocata o punem intr-un castron,peste adaugam cele doua oua,sare,piper,usturoiul pisat,ardeiul si ceapa taiate...Citeste continuarea
Pui de tara cu legume la slow...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerPuiul il parlim pe flacara aragazului bine de puf. Il portionam si il spalam bine. Curatam ceapa, o tocam, decojim morcovul, il facem rondele. Toate tipurile de ardei le curatam de seminte, le...Citeste continuarea
Dovlecei cu legume la cuptor
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii...Citeste continuarea
Ciuperci de roua in sos de smantana...
Postat de: Valclaudia in SosuriPentru piure curatam cartofii de coaja, ii spalam bine sub jet de apa rece si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce fierb cartofii, scurgem apa de pe ei si adaugam untul sau margarina,...Citeste continuarea
MURATĂ
Postat de: portiadelumina in BauturiEste o reţetă ce presupune mare răbdare, asta din cauza timpului, căci de la începutul ei şi până la prima gustare trebuie să treacă cel puţin 2-3 săptămâni, aşa că...Citeste continuarea
Melcisori cu fructe de padure la...
Postat de: timea in Slow CookerToate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand laptele caldut. Acoperim cu un...Citeste continuarea
Orez simplu cu grasime de porc sau...
Postat de: susu in Aperitive / GarnituriCalim ceapa si usturoiul in grasimea usor incalzita, adaugam orezul nespalat si-l calim si pe acesta. Daca doriti ca orezul sa iasa bob cu bob si nu legat atunci se spala bine in cateva ape...Citeste continuarea
Gem delicios de prune
Postat de: susu in Dulceata / GemAsezam in oala in care le vom gati un rand de prune si unul de zahar si dam la frigider pana a doua zi cand le vom pune la fiert impreuna cu o felie de lamaie si sucul de la lamaie. La inceput...Citeste continuarea
Gem exotic de prune cu nuca si...
Postat de: susu in ConservePunem prunele cu zaharul pana a doua zi cand le punem pe foc. Stafidele se hidrateaza in rom si se adauga cu totul spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Se fierbe pana...Citeste continuarea
Tarta cu prune si crumble
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine. Apoi adaugam jumatate...Citeste continuarea
Snitele vieneze
Postat de: Valclaudia in PorcPulpa de porc se feliaza in bucati de 1cm grosime. Punem folie alimentara pe un tocator mare din lemn, asezam feliile de carne, acoperim cu folie alimentara si batem bucatile de carne cu...Citeste continuarea
Ciorba de fasole rosie cu rosii si...
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa, morcovii si ardeii. Spalam legumele sub jet de apa rece. Punem 3 linguri ulei de masline in oala, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat bucatele,lasam la sotat cca 2-3 minute....Citeste continuarea
Salata de farfale cu legume
Postat de: Monica1997 in DulciuriSe fierb farfalele cu un praf de sare si o lingura de ulei,se scurg bine si se pun intr-un bol. Peste acestea adaugam rosiile, castravetii si maslinele taiate cubulete, potrivid de sare si...Citeste continuarea
Spaghetti alla checca sul rogo
Postat de: caroline in SpaghetePunem apa intr-o oala si punem la fiert la foc iute . Cand apa a inceput sa fiarba , se pune sare si se adauga spaghetele .Se lasa la fiert pentru 7-8 minute. Rosiile le spalam si le taiem...Citeste continuarea
Cheesecake cu ciocolata la slow...
Postat de: miha in Slow CookerBiscuitii ii mixam la robot. Adaugam untul topit si mixam pana obtinem firimituri. Branza de vaci se mixeaza cu blenderul vertical impreuna cu laptele condensat, aromele si zaharul pana devine...Citeste continuarea
Salata de vinete cu maioneza
Postat de: AdrianUdrea in SalateSe coc vinetele, se pun intr-un vas si se presara sare peste ele apoi se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se curata vinetele sub jet de apa rece. Se lasa intr-o sita la...Citeste continuarea
Ceafa de porc cu ciuperci la slow...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSpalam carnea, o stergem cu un servetel si o taiem felii potrivit de groase. Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il facem rondele. Spalam ciupercile, le taiem feliute, iar rosiile...Citeste continuarea
Midii/Scoici cu curry
Postat de: ctlina in Fructe de mareSe spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide). Daca nu sunt gata curatate se curata bine cu cutitul. Se curata ceapa si usturoiul si se...Citeste continuarea
Desert prajitura Deliciu
Postat de: caroline in PrajituriBlat : Luam o tava si o tapetam si hartie de copt. Punem cele 200 gr nuca prajita si tocata si nivelam pe intreaga suprafata. Separat , punem intr-un bol albusurile si le mixam...Citeste continuarea
Pancakes cu vanilie si fructe de...
Postat de: ctlina in DulciuriAm folosit fructe de padure congelate. Punem fructele intr-un bol si se presara peste ele zaharul vanilat. Se amestecă și se pune deoparte. Într-un castron, amestecăm făina,...Citeste continuarea
Porc cu smantana si ciuperci la...
Postat de: mitinita in Slow CookerSe caleste ceapa cu o lingura de ulei. Deasupra se adauga bucatile de carne. Se rumenesc bucatile de carne pe ambele parti. Se adauga ciupercile. In...Citeste continuarea
Budinca Yorkshire cu carnati
Postat de: caroline in Mancaruri cu carneCarnatii ii taiem rondele cu ajutorul unui cutit bine ascutit . Punem ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins punem carnatii si ii prajim la foc potrivit pe toate partile . Cand...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: gicuta69 in CiorbePuiul se spala, se portioneaza si se pune la fiert in apa cu un praf de sare. Se indeparteaza spuma formata. Se da telina pe razatoare, iar restul legumelor se taie cubulete. Se adauga in oala...Citeste continuarea
Tort Dobos
Postat de: cristina1985 in TorturiAluat: se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat...Citeste continuarea
Cranțuri cu mieji de seminte de...
Postat de: Ina in DulciuriMiejii de seminte de floarea soarelui i-am prajit intai, tinandu-i cca 10 minute la microunde ( reprize a cate 3-4 minute ). Operatiunea se poate face si pe aragaz, amestecand continuu pentru...Citeste continuarea
Aperitiv cu dovlecei
Postat de: cristina1985 in Aperitive / GarnituriSe curata dovvleceii de seminte si se taie rondele subtiri.Se caleste (2lg ulei)cateva secunde usturoiul si se scoate .Se adauga dovlecei taiati .Se calesc cateva minute si apoi se pune putina apa...Citeste continuarea
Varza acra calita la slow cooker...
Postat de: mitinita in Slow CookerCeapa se curata, se spala si se taie fasii subtiri sau cubulete. Varza se taie marunt. Separat, intr-o tigaie, se caleste putin ceapa, apoi putin si varza in putin ulei. Vasul din ceramica...Citeste continuarea
Tort de biscuiti
Postat de: cristina1985 in TorturiCreme: Se fac cele doua budinci, cum scrie pe plic: cea de vanilie cu 500 ml lapte, (3,5lg) zahar,un plic zahar vanilinat, iar cea de ciocolata, tot cu 500 ml lapte, zahar (3,5 lg),esenta...Citeste continuarea
Prajitura Snickers
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga pe rand cele 10 lg de zahar si se bate in continuare pana se obtine o spuma tare ca pt bezea. Nuca macinata, faina si...Citeste continuarea
Macrou cu sos de rosii la cuptor
Postat de: gicuta69 in PesteCuratam pestele de intestine, indepartam capetele, cozile si aripioarele si il spalam foarte bine cu apa rece. Il condimentam cu sare si piper si il stropim cu zeama de lamaie. Il lasam asa cel...Citeste continuarea
Briose negre cu ciocolata alba
Postat de: Valclaudia in DulciuriPentru inceput taiem cocolata alba bucatele. Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos. Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao. Mixam...Citeste continuarea
Salata de macris cu branza feta
Postat de: monicamarton in SalatePreparare: Spălaţi măcrișul, leurda, ardeiul roșu şi lămâia. Tăiaţi felii jumătatea de ardei, apoi tocaţi grosier leurda şi măcrișul. Tăiați două felii de lămâie....Citeste continuarea
Salata din apio, fenicul, mar si nuci
Postat de: monicamarton in SalatePreparare: Spălaţi fructele şi legumele şi le tăiaţi felii. Tocaţi mărunt mărarul. Aşezaţi în boluri merele, apio, feniculul şi nuca măcinată, turnaţi iaurtul peste ele...Citeste continuarea
Cornuri Bratislava (cu umplutura de...
Postat de: Valclaudia in DulciuriCernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul...Citeste continuarea
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere
Postat de: ctlina in DulciuriSe curata fructele și se taie în cuburi. Incalziti zaharul la foc mediu până cand se caramelizeaza. Adaugati untul si amestecati. Puneti fructele, scortisoara și gatiti 5-8...Citeste continuarea
Rotite cu nuca de cocos si glazura...
Postat de: Alepaty in PrajituriBLAT : 6 albusuri se bat spuma, se adauga treptat 200 g zahar, zaharul vanilat si se bate pana se obtine o bezea tare. Intr-un castron mai mic se pun galbenusurile, praful de copt si 4...Citeste continuarea
Chiftele din cartofi cu branza si praz
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriSpalam cartofii si ii fierbem in coaja. Dupa ce-i curatam de coaja ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam telemeaua, trecuta si ea pe razatoarea cu ochiuri mici (eu am folosit...Citeste continuarea
Dovlecel cu mar pane
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce. Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine...Citeste continuarea
Briosa "buclata"
Postat de: ctlina in DulciuriPregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul . In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua,...Citeste continuarea
Mancare de legume cu masline si...
Postat de: rocsi_1612 in Slow CookerSpalam vanata, dovlecelul, le indepartam capetele si le taiem cuburi potrivite. Curatam ceapa, o tocam marunt. Cartoful curatam, il taiem bucati lunguiete. Ardeiul kapia, galben, gogosarul, le...Citeste continuarea
Prajitura turnata cu prune
Postat de: Criss in DulciuriMai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Prunele se spala, se scot samburii, se taie in sferturi sau felii si se pun intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic...Citeste continuarea
Tarta cu bacon si porumb
Postat de: Dya in Aperitive / GarnituriPasam drojdia cu zaharul pana ce amestecul devine lichid. Il lasam la dospit pentru 10-15 minute, intr-un loc caldut. Cernem faina, adaugam ouale, smantana si laptele caldut in care am dizolvat...Citeste continuarea
Salata din piept de pui cu cartofi...
Postat de: gicuta69 in SalatePieptul de pui l-am spalat si l-am pus la fiert in apa cu un praf de sare. Cand s-a fiert si s-a racit , l-am taiat cubulete. Cartofii curatati si spalati i-am taiat cubulete si...Citeste continuarea
Gogosi glazurate
Postat de: Dya in DulciuriPasam drojdia cu o lingurita cu zahar, pana devine lichida. O lasam la dospit, intr-un loc caldut, pentru 10-15 minute. Cernem faina, presaram sarea si adaugam drojdia dospita. Amestecam...Citeste continuarea
Copanele si aripioare de pui crocante
Postat de: Dya in PuiSpargem cele doua oua intr-un bol, adaugam sare si piper dupa gust si le amestecam usor cu o furculita. Trecem aripioarele si copanelele prin oul batut si apoi prin malai. Le asezam intr-o...Citeste continuarea