Cu dedicatie pentru o leoaica mofturoasa care a refuzat supa mea cu galuste si chimen...
Pilaful:
Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam.
Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati.
Se pun la sotat in ulei cateva minute.
Adaugam apoi coastele, bucatile de carnati si mixul din boabe de piper, punem 1/2 cana cu apa si acoperim tigaia. Lasam la foc potrivit pana scade apa.
Rosiile le trecem prin robot, apoi le adaugam peste coaste. Acoperim din nou tigaia si lasam sa se gateasca la foc mic pana scade toata apa iar coastele si bucatile de carnati se rumenesc dupa preferinta. Presaram verdeata tocata, oprim focul si acoperim din nou tigaia.
Pentru pilaf procedam in felul urmator: ceapa si ardeiul se taie bucatele si se pun la calit in 4 linguri de ulei pentru 3-4 minute.
Adaugam morcovul trecut pe razatoarea fina, punem sarer si piper macinat dupa gust, bobitele de mustar, adaugam orezul, apoi 1 cana cu apa si lasam orezul sa fiarba la foc potrivit; nu uitam sa amestecam des in orez, altfel se prinde de cratita.
Dupa ce scade apa si incepe orezul sa se umfle, mai punem 1 cana cu apa, lasam din nou sa scada si la final o adaugam pe ultima.
Cand toata apa a scazut si orezul este fiert, asa ca oprim focul si presaram verdeata proaspat tocata.
Servim cu coaste rumene si bucatele de carnaciori afumati, o mancare delicioasa!
Pofta buna!