Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

de -Licurici- in Prajituri, 23 Sep 2015 | 5032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
    • 8 oua
    • 8 linguri de zahar
    • 8 linguri de faina
    • 8 linguri de ulei
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 pliculet de zahar vanilat
    • 1 praf de sare
    Pentru crema de vanilie:
    • 1 litru de lapte
    • o cana de zahar
    • o cana de faina
    • o pastaie de vanilie
    • 2 pliculete zahar vanilat
    • un pachet de unt (200g)
    Pentru mango caramelizat:
    • 2 buc mango
    • un pahar de zahar brun
    • o lingura de unt
    • 500 g frisca lichida
    • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca:

  • Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand bine. Albusurile le-am batut spuma, cu un praf de sare.
  • Am adaugat albusurile peste galbenusuri, amestecand incet cu o paleta, apoi am adaugat si faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin. Am pus compozitia intr-o tava cu hartie de copt si am bagat-o in cuptorul preincalzit, pentru 30 min sau pana cand pandispanul este gata.
  • Intre timp, am pregatit crema. Pastaia de panilie am taiat-o pe jumatate si am ras continutul.
  • Am pus in lapte vanilia (semintele si pastaia, care se scoate la sfarsit), zaharul si faina, amestecand bine. Am amestecat toate ingredientele inainte sa pun pe foc, sa nu se formeze cocoloase, apoi l-am pus pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Cand a fost gata, am luat de pe foc si am adaugat untul taiat in cubulete, incorporandu-l bine in crema. 
  • Am lasat crema sa se raceasca si m-am apucat de frisca.
  • Pentru mango caramelizat, am taiat mango in cubulete mai mici, am pus zaharul pe foc, am amestecat continuu, iar cand s-a topit am adaugat untul, apoi bucatile de mango.
  • Am pus mango cu tot cu caramel peste pandispan, crema de vanilie, apoi frisca.Se lasa peste noapte la frigider si se taie a doua zi.
  • Am ornat cu topping de caramel si figurine din caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni, crema de vanilie si frisca