Papricas de vita in crusta de piure de cartofi

de -Licurici- in Vita, 23 Sep 2015 | 3657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de vita
  • 4 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 1 gogosar
  • un pahar mic cu vin
  • 2 linguri de bulion
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita bulgarasi de savoare Delikat
  • o jumatate de lingurita maghiran uscat
  • sare, piper
  • Pentru piure: 3 cartofi, apa, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de vita in crusta de piure de cartofi:

  • Carnea de vita am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs.
  • Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase.
  • Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare. Am pus mai multa apa la cartofi, pentru a lua din ea sa adaug peste carne.
  • Am pus carnea sa se prajeasca in ulei, pana s-a rumenit putin, apoi am adaugat apa de la cartofi, cate 2 linguri, din cand in cand, pana se mai inmoaie.
  • Am pus legumele peste carne, le-am lasam 5 min sa se inmoaie si ele, apoi am adaugat bulionul, vinul si condimentele. Am lasat sa fiarba la foc mic, pentru 15 min, pana a scazut.
  • Am pus totul intr-un vas termorezistent, am aranjat piureul deasupra si am bagat la cuptor pentru 20 min.

TIPS-URI

1

Carnea de vita am lasat-o o ora in apa cu otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de vita in crusta de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

-Licurici- 1

26.09.2015, 10:15

Multumesc!

RuxyRux 1

26.09.2015, 13:23

Grozav! Esti tare harnicuta!

-Licurici- 1

26.09.2015, 13:45

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Blanquette de veau -tocana frantuzeasca de vitel