Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pizza cu aluat foietaj
Postat de: cristinutanicolita in PizzaAluatul dezghețat se întinde și se taie. Sosul de roșii se amestecă cu oregano și se întinde peste aluat. Se pun feli de brânză /cașcaval și...Citeste continuarea
Roșii în suc propriu
Postat de: cristinutanicolita in BulionRoșiile se spală, curăță și taie. Se adaugă sarea și se amesteca pana aceasta din urma se topește. Se pun în borcane, se sterilizează cca 1 : 30 min din momentul...Citeste continuarea
Pulpe de pui in sos de morcovi
Postat de: daniastefania in PuiSpalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe...Citeste continuarea
Smoothie "Sanatate"
Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw veganSe taie felia de ananas, se scoate miezul si se pune in blender. Se storc la storcatorul de citrice portocalele si rodiile, iar zeama lor se pune in blender peste ananas, se adauga...Citeste continuarea
Coaste si carnati in sos de rosii...
Postat de: Valclaudia in PorcCoastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Se pun la sotat in ulei cateva minute. Adaugam apoi coastele, bucatile de...Citeste continuarea
Supa de galuste cu chimen si turmeric
Postat de: Valclaudia in SupeCuratam si spalam ceapa si morcovii. Punem apa in oala, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline, amestecul de boabe de piper, apoi ceapa curatata de coaja si morcovii taiati rondele si lasam sa...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca si stafide
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriUntul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La...Citeste continuarea
Prajitura cu foi fragede si mere
Postat de: merisor67 in PrajituriPentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea
Zacusca de fasole alba boabe
Postat de: Pungasa_Rogue in ZacuscaFasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc...Citeste continuarea
Fursecuri cu gem de caise si bezea
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si...Citeste continuarea
Vegeta 100% naturala
Postat de: Criss in ConserveLegumele se spala, radacinoasele se curata de coaja si se taie fasii cu ajutorul unui curatator de legume. Acum urmeaza partea amuzanta. :) Introducem ata in ac si ne apucam sa insiram fasiile...Citeste continuarea
Gogosi cu dulceata de capsuni
Postat de: Alepaty in DulciuriPrimul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza. Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja...Citeste continuarea
Rulada cu foi de napolitana,...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa,...Citeste continuarea
Bruschete
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate. Am pus feliile de paine intr-o...Citeste continuarea
Papricas de vita in crusta de piure...
Postat de: licurici_lra in VitaCarnea de vita am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs. Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase. Am curatat cartofii, i-am spalat...Citeste continuarea
Prajitura fina cu branza dulce,...
Postat de: RuxyRux in PrajituriUntul se topeste si se lasa in vas. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute). Branza se amesteca cu un...Citeste continuarea
Prajitura cu mango caramelizat,...
Postat de: licurici_lra in PrajituriAm separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand...Citeste continuarea
Lasagna cu ciuperci
Postat de: RuxyRux in LasagnaSe taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul. Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai...Citeste continuarea
Pancakes
Postat de: Meea in DulciuriTigaia mea cu ursulet mi-a dat ceva batai de cap iar forma nu a iesit exact cum am vrut eu dar tot dragute au fost si taare bune!:) Intai de toate separam ouale. Mixam galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea
Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)
Postat de: ela2015 in FicatSpălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs. Într-o tigaie destul de...Citeste continuarea
Piure de cartofi dulci cu ciuperci
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare . I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: gicuta69 in Supe/CiorbeAm spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3...Citeste continuarea
Zarzavat pentru ciorba
Postat de: roxana_simona in ConserveArdeii kapia se curata bine de seminte,se spala si se dau prin masina de tocat impreuna cu rosiile spalate. Morcovii,telina si patrunjelul se curata de coaja,se spala bine,se taie bucati mai...Citeste continuarea
Pasta de gogosari
Postat de: roxana_simona in ConserveGogosarii se spala bine sub jet de apa,se curata de samburi si se dau pe rand prin masina de tocat. Se pune sarea,se amesteca bine dupa care se adauga si conservantul,amestecand din nou. Se...Citeste continuarea
Gogosari in sos
Postat de: geobucataras in ZacuscaSpalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam...Citeste continuarea
Ciorba de rosii in supa de pui
Postat de: merisor67 in CiorbePentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...Citeste continuarea
Castraveti bulgaresti reteta
Postat de: gicuta69 in MuraturiCastraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La...Citeste continuarea
Burger a la Jamie Oliver
Postat de: CameliaComan in SandvisuriAmestecam carnea tocata cu o lingurita de ketchup,una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper.Din compozitie formam 3 burgeri si apoi ii lasam la frigider aproximativ 15...Citeste continuarea
Sărmăluțe în foi de viță
Postat de: Ina in Mancaruri cu carneCeapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii. Adaugam 3-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote...Citeste continuarea
Strudel cu dovleac
Postat de: Moni_alex in DulciuriDovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de...Citeste continuarea
Ardei iuți cu stafide conservați...
Postat de: panacris in ConserveArdeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele....Citeste continuarea
Salata cu ton si branza cu mucegai
Postat de: rocsi_1612 in SalateSpalam salata, o tamponam cu un servetel de surplusul de apa, o rupem bucatele. Spalam rosiile, indepartam cotorul, le taiem bucati potrivite. Castravetele il curatam, il taiem in doua pe lungime...Citeste continuarea
Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii
Postat de: Corina33 in PasteIntr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem...Citeste continuarea
Prajitura turnata cu mere si biscuiti
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriStrat de mere: Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la...Citeste continuarea
Prajitura cu prune, nuci si branza...
Postat de: simona72 in PrajituriAluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul...Citeste continuarea
Desert prajitura amandina
Postat de: gicuta69 in PrajituriBlat : Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...Citeste continuarea
Clatite pufoase reteta cu miere si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriClatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam...Citeste continuarea
Aperitiv budinca cu sunca si ardei
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriTaiem sunca presata in cubulete mici. Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Mixam...Citeste continuarea
Salata cu fructe
Postat de: caroline in SalateMai intai spalam toate fructele . Punem intr-un bol micut frisca lichida si o mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima pana devine tare si lucioasa . Intors bolul , frisca nu va...Citeste continuarea
Somon afumat la cuptor cu cartofi...
Postat de: RuxyRux in SomonSomonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute. In ultimele zece...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si somon afumat...
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una. Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul. Se...Citeste continuarea
Mamaliga in straturi, la cuptor
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul....Citeste continuarea
Crap prajit cu mamaliga si mujdei
Postat de: licurici_lra in Crap / CarasAm pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul. Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: Ina in Sirop / CompotSpalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...Citeste continuarea
Tocanita din pipote si inimi de pui
Postat de: CameliaComan in PuiPentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot...Citeste continuarea
Pui cu lamaie
Postat de: Irina in PuiAm incalzit cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat bine puiul, dupa care am separat pulpele, aripioarele, pieptul l-am taiat in jumatate pe lungime. Spatele l-am pus deoparte pentru o...Citeste continuarea
Smoothie cu kiwi
Postat de: Meea in BauturiStoarceti sucul de la 2 portocale si puneti-l in congelator 20 minute alaturi de laptele de cocos (nu am pus un gramaj anume,puneti in functie de cat de lichid...Citeste continuarea
Spaghete integrale cu legume si ton
Postat de: caroline in SpaghetePunem o oala cu apa la fiert la foc potrivit. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se...Citeste continuarea
Ardei umpluti
Postat de: gurita_ta2005 in PorcArdeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...Citeste continuarea