A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pizza cu aluat foietaj

Postat de: cristinutanicolita in Pizza

Aluatul dezghețat se întinde și se taie.  Sosul de roșii se amestecă cu oregano și se întinde peste aluat.  Se pun feli de brânză /cașcaval și...Citeste continuarea

Roșii în suc propriu

Postat de: cristinutanicolita in Bulion

Roșiile se spală, curăță și taie.  Se adaugă sarea și se amesteca pana aceasta din urma se topește.  Se pun în borcane, se sterilizează cca 1 : 30 min din momentul...Citeste continuarea

Pulpe de pui in sos de morcovi

Postat de: daniastefania in Pui

Spalam bine pulpele de pui si le taiem in doua. Le uscam cu un prosop de bucatarie si le saram si piperam. Intr-un vas punem putin ulei la incins. Adaugam pulpele de pui si le rumenim putin pe...Citeste continuarea

Smoothie "Sanatate"

Postat de: RuxyRux in Vegan / Raw vegan

Se taie felia de ananas, se scoate miezul si se  pune in blender. Se storc la storcatorul de citrice portocalele si rodiile, iar zeama lor se pune in blender peste ananas, se adauga...Citeste continuarea

Coaste si carnati in sos de rosii...

Postat de: Valclaudia in Porc

Coastele le clatim sub jet de apa rece, apoi le portionam. Ceapa si ardeii se curata, se spala si se taie bucati. Se pun la sotat in ulei cateva minute. Adaugam apoi coastele, bucatile de...Citeste continuarea

Supa de galuste cu chimen si turmeric

Postat de: Valclaudia in Supe

Curatam si spalam ceapa si morcovii. Punem apa in oala, adaugam 3-4 linguri de ulei de masline, amestecul de boabe de piper, apoi ceapa curatata de coaja si morcovii taiati rondele si lasam sa...Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca si stafide

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Untul (de la temperatura camerei) il mixam spuma cu zaharul pudra si sarea. Incorporam oul, apoi nuca pe care o macinam inainte. Adaugam stafidele, praful de copt, apoi faina cernuta, treptat. La...Citeste continuarea

Prajitura cu foi fragede si mere

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, frecam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devine spumos, apoi adaugam pe rand si omogenizam dupa fiecare adaos: ouale, laptele, sarea, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea

Zacusca de fasole alba boabe

Postat de: Pungasa_Rogue in Zacusca

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata de foi, se spala si se marunteste la robot. Se pune un tuci mare, cu uleiul in el, la foc...Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise si bezea

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si...Citeste continuarea

Vegeta 100% naturala

Postat de: Criss in Conserve

Legumele se spala, radacinoasele se curata de coaja si se taie fasii cu ajutorul unui curatator de legume. Acum urmeaza partea amuzanta. :) Introducem ata in ac si ne apucam sa insiram fasiile...Citeste continuarea

Gogosi cu dulceata de capsuni

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Primul lucru punem laptele la incalzit pe foc apoi adaugam drojdia si zaharul si lasam aproximativ 15 minute pana fermenteaza. Intr-un bol sau cratita, punem faina, ouale, praful de sare, coaja...Citeste continuarea

Rulada cu foi de napolitana,...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai taiem rahatul cubulete mici. Intr-un castron mai mare pisam biscuitii, in bucatele mai micute, adaugam rahatul taiat si stafidele, amestecam bine. Intr-o oala punem zaharul, cacaoa,...Citeste continuarea

Bruschete

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am taiat painea felii, am scos samburii de la masline, am taiat rosiile si mozzarella flii subtiri, ciupercile si usturoiul le-am taiat pe jumatate. Am pus feliile de paine intr-o...Citeste continuarea

Papricas de vita in crusta de piure...

Postat de: licurici_lra in Vita

Carnea de vita am spalat-o bine, am taiat-o cubulete si am lasat-o la scurs. Am taiat ceapa marunt, morcovii rondele, iar gogosarul bastonase. Am curatat cartofii, i-am spalat...Citeste continuarea

Prajitura fina cu branza dulce,...

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Untul se topeste si se lasa in vas. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zahar si vanilie pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase( 10 minute). Branza se amesteca cu un...Citeste continuarea

Prajitura cu mango caramelizat,...

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand...Citeste continuarea

Lasagna cu ciuperci

Postat de: RuxyRux in Lasagna

Se taie ciupercile in bucati(marimea o puteti alege voi). Se razuie si cascavalul. Se caleste usor ceapa presarata cu putina sare in cateva linguri de ulei, apoi se adauga ciupercile se mai...Citeste continuarea

Pancakes

Postat de: Meea in Dulciuri

Tigaia mea cu ursulet mi-a dat ceva batai de cap iar forma nu a iesit exact cum am vrut eu dar tot dragute au fost si taare bune!:) Intai de toate separam ouale. Mixam galbenusurile cu zaharul...Citeste continuarea

Ficăţei prăjiţi (reţeta mea)

Postat de: ela2015 in Ficat

Spălăm ficăţeii, îi curăţăm de pieliţe (atenţie, înlăturaţi uşor şi eventualele pungi cu fiere) şi îi lăsăm la scurs. Într-o tigaie destul de...Citeste continuarea

Piure de cartofi dulci cu ciuperci

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am curatat de coaja, i-am spalat , i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa rece cu sare . I-am lasat sa fiarba cam 25 minute . Incercati cu o furculita sa fiti siguri...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: gicuta69 in Supe/Ciorbe

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3...Citeste continuarea

Zarzavat pentru ciorba

Postat de: roxana_simona in Conserve

Ardeii kapia se curata bine de seminte,se spala si se dau prin masina de tocat impreuna cu rosiile spalate. Morcovii,telina si patrunjelul se curata de coaja,se spala bine,se taie bucati mai...Citeste continuarea

Pasta de gogosari

Postat de: roxana_simona in Conserve

Gogosarii se spala bine sub jet de apa,se curata de samburi si se dau pe rand prin masina de tocat. Se pune sarea,se amesteca bine dupa care se adauga si conservantul,amestecand din nou. Se...Citeste continuarea

Gogosari in sos

Postat de: geobucataras in Zacusca

Spalam bine gogosari si ii curatam , dupa care ii taiem julien nici grosi dar nici subtiri, intre timp pregatim sosul astfel:punem intoate ingredientele de mai sus inafara de gogosari, mestecam...Citeste continuarea

Ciorba de rosii in supa de pui

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...Citeste continuarea

Castraveti bulgaresti reteta

Postat de: gicuta69 in Muraturi

Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcovul. La...Citeste continuarea

Burger a la Jamie Oliver

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Amestecam carnea tocata cu o lingurita de ketchup,una de mustar, o jumatate de lingurita de sare si un praf de piper.Din compozitie formam 3 burgeri si apoi ii lasam la frigider aproximativ 15...Citeste continuarea

Sărmăluțe în foi de viță

Postat de: Ina in Mancaruri cu carne

Ceapa, ardeiul gras si morcovul se toaca marunt si se calesc in putin ulei pana devin aurii.  Adaugam  3­-4 linguri cu bulion si amestecam totul bine. Lasam sa mai dea 2 clocote...Citeste continuarea

Strudel cu dovleac

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de...Citeste continuarea

Ardei iuți cu stafide conservați...

Postat de: panacris in Conserve

Ardeii se spală, se taie codițele dacă sunt mai lungi. Se sterilizează 3 borcane de 400 g, în care se așează estetic ardeii în borcane, printre ei strecurându-se stafidele....Citeste continuarea

Salata cu ton si branza cu mucegai

Postat de: rocsi_1612 in Salate

Spalam salata, o tamponam cu un servetel de surplusul de apa, o rupem bucatele. Spalam rosiile, indepartam cotorul, le taiem bucati potrivite. Castravetele il curatam, il taiem in doua pe lungime...Citeste continuarea

Gnocchi cu mozzarella in sos de rosii

Postat de: Corina33 in Paste

Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem...Citeste continuarea

Prajitura turnata cu mere si biscuiti

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Strat de mere: Se incepe cu pregatirea merelor: dupa ce au fost curatate de coaja si de seminte si spalate, se dau pe razatoare, apoi se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se tin la...Citeste continuarea

Prajitura cu prune, nuci si branza...

Postat de: simona72 in Prajituri

Aluatul se face extrem de rapid, iar pentru asta trebuie sa folositi robotul de bucatarie... In vasul robotului puneti branza, oul, indulcitorul, laptele, uleiul, esenta de rom. Pornim robotul...Citeste continuarea

Desert prajitura amandina

Postat de: gicuta69 in Prajituri

Blat :  Separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in ploaie. Adaugam apa mixand continuu, apoi galbenusurile batute cu uleiul. Amestecam...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu miere si...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Pentru inceput amestecam ingredientele uscate(faina,zahar,sare praf de copt,jumatate lingurita de sare). Separam albusul de galbenus si apoi batem albusul spuma.Mixam...Citeste continuarea

Aperitiv budinca cu sunca si ardei

Postat de: merisor67 in Aperitive / Garnituri

Taiem sunca presata in cubulete mici. Tot in cubulete mici taiem si ardeiul, dupa ce l-am spalat si curatat de cotoare, seminte si nervuri. Patrunjelul il spalam si il tocam marunt. Mixam...Citeste continuarea

Salata cu fructe

Postat de: caroline in Salate

Mai intai spalam toate fructele .  Punem intr-un bol micut frisca lichida si o mixam cu ajutorul mixerului la viteza maxima pana devine tare si lucioasa . Intors bolul , frisca nu va...Citeste continuarea

Somon afumat la cuptor cu cartofi...

Postat de: RuxyRux in Somon

Somonul se feliaza mai grosut si se asaza in tava tapetata cu pergament si stropita cu ulei de masline. Se pune putina zeama de lamaie deasupra si se da la cuptor 20 de minute. In ultimele zece...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci si somon afumat...

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Sosul ajunge pentru 3 persoane, omleta in schimb... doar pentru una. Sosul: se rade hreanul pe razatoarea mica, se adauga pe rand restul ingredientelor iar la final smantana si mararul. Se...Citeste continuarea

Mamaliga in straturi, la cuptor

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Am pus apa cu sare la fiert. cand a dat in clocot am adaugat malaiul, putin cate putin, amestecand continuu cu un tel, apoi untul. Se lasa pe foc cateva minute, sa se fiarba malaiul....Citeste continuarea

Crap prajit cu mamaliga si mujdei

Postat de: licurici_lra in Crap / Caras

Am pus apa cu sare la fiert, apoi am adaugat malaiul, amestecand continuu si untul. Am curatat pestele de solzi si intestine, l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am taiat...Citeste continuarea

Compot de prune

Postat de: Ina in Sirop / Compot

Spalam prunele in mai multe ape reci, frecandu-le  bine cu degetele, apoi le scurgem. In borcanele bine spalate se pun prune care sa cuprinda cca 3/4 din capacitatea borcanelor , apoi in...Citeste continuarea

Tocanita din pipote si inimi de pui

Postat de: CameliaComan in Pui

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot...Citeste continuarea

Pui cu lamaie

Postat de: Irina in Pui

Am incalzit cuptorul la 200 grade. Am curatat si spalat bine puiul, dupa care am separat pulpele, aripioarele, pieptul l-am taiat in jumatate pe lungime. Spatele l-am pus deoparte pentru o...Citeste continuarea

Smoothie cu kiwi

Postat de: Meea in Bauturi

       Stoarceti sucul de la 2 portocale si puneti-l in congelator 20 minute alaturi de laptele de cocos (nu am pus un gramaj anume,puneti in functie de cat de lichid...Citeste continuarea

Spaghete integrale cu legume si ton

Postat de: caroline in Spaghete

Punem o oala  cu apa la fiert la foc potrivit. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Lasam sa fiarba pentru 7 minute amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se...Citeste continuarea

Ardei umpluti

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se lasa sa se scurga, se curata de pelite doar daca acestea nu sunt perfect curate si albe. Coditele se desprind si se toaca marunt. Ceapa si ardeiul se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]