Ce usor sunt de facut- incercati si veți renunța cu siguranță la a mai cumpăra foi de tortilla din comerț.
Tortilla – mancarea simbol a mexicanilor poate fi preparata atat din faina, cat si din porumb (metoda traditionala si cea mai intalnita).
De obicei se serveste impreuna cu o mancare, in loc de paine.
Tortilla poate fi rulata si coapta pentru enchilada, prajita pentru taco sau facuta pe gratar pentru quesadilla.
pentru 8-10 tortilla
Într-un castron, se amestecă făina, sarea și praful de copt.
Adaugati untul cubulete si amestecati cu mainile pentru a încorpora untul.
Adaugati apa calda suficient pentru a obtine un aluat moale dar care nu se lipește de mâini.
Framantati timp de 15 minute.
Impartiti aluatul in 8-10 bile si lasati-le la odihnit sub un prospop de bucatarie.
Pe masa presarata cu faina, intindem foile rotunde de tortilla - un diametru de aproximativ 20 cm.
Se încălzește o tigaie.
Când este fierbinte, puneti la prajit tortilla timp de 1 minut pe fiecare parte.
Trebuie sa fie usor rumenite.
Păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.
Le umpleti apoi cu garnitura dorita... vezi aici
1
păstrați-le in film alimentar sau într-o pungă mare pentru congelator până cand le veti umple, astfel încât să nu se usuce.