Intotdeauna m-am topit dupa minunatia asta....
Blat:
Umplutura:
Incepem prin a topi untul drect in tava in care vom prepara tortul( eu am avut o forma rotunda ceramica de la Delimano).
Topim untul la foc mic, adaugam zaharul si vanilia si il caramelizam extrem de usor, fara sa ne grabim, la foc mic, astfel incatsa ne ramana si sos, apoi tragem vasul de pe foc si punem feliile de mere si pere, le presaram cu scortisoara si putin zahar vanilat. Lasam sa se raceasca umplutura.
Mixam ouale cu un praf de sare si apoi cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin extrem de cremoase. Adaugam faina cu praful de copt si uleiul impreuna cu laptele si mixam in continuare. Turnam usor peste mere si pere avand grija sa acoperim toata suprafata.
Coacem prajitura la 180 de grade pana trece testul scobitorii, apoi o lasam 5 minute sa se odihneasca si o intoarcem prin rasturnare pe un platou.
Racim tortul perfect si-l putem orna cu frisca daca dorim...noua ne-a placut exact asa.