Tocanita de galbiori cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 12 Oct 2015 | 5910 vizualizari

 

Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita , care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 7 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamaliguta 1 cana faina malai+ 3 cani apa + sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliguta:

  1. Spalati si curatati legumele si ciupercile .
  2. Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati  si puneti galbiorii .
  3. Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .
  4.  Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta  este prea scazut si gros , diluati cu putina apa .
  5. Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie .
  6. La servire adugati patrunjel verde .
  7. Drept garnitura noi am avut mamaliguta .

TIPS-URI

1

Pentru ca ciupercile sa fie mai gustoase se hidrateaza o ora -doua in apa rece .

2

Tocanita de galbiori se poate servi si cu garnitura de paste fainoase sau orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:54

Ildi , ma gandesc ca stii bine toate soiurile de ciuperci

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:55

Si Delia Stie . Vai cati erau prin padurile de brad de pe dealurile Salajului

vasimur 1

10.12.2017, 12:10

Mihaela, n-ai idee ce mult imi place tocănița de gălbiori!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele (hamburger) din cartofi