Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ardei copti umpluti cu branza
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriCoacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Ii curatam de coaja si de seminte. Ii umplem cu branza pe care o maruntim cu furculita pana devine o...Citeste continuarea
Supa de legume
Postat de: mihasara in SupeCuratam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete La fel procedam cu morcovii, patrunjelul radacina, pastranacul si telina. Varza alba se curata, se spala si...Citeste continuarea
Zacusca
Postat de: mihasara in ZacuscaSe coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore. Se curata si celelate legume. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul). Se pune ceapa la calit...Citeste continuarea
Salata de cartofi violeti cu ceapa...
Postat de: mihasara in SalateFierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete. Ii stropim...Citeste continuarea
Salata Tabouleh
Postat de: mihasara in SalatePunem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic.. Taiem partunjelul...Citeste continuarea
Dulceata de gutui
Postat de: mihasara in ConserveCuratam gutuile de puf si le spalam bine. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea....Citeste continuarea
Briose cu afine si iaurt
Postat de: mihasara in DulciuriMixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei. Dupa care punem si iaurtul si...Citeste continuarea
Negresa cu crema de vanilie si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriBlatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...Citeste continuarea
Somon glazurat la grill
Postat de: RuxyRux in SomonSomonul se spala se scurge si se pune pe el lamaie si putina sare. Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare...Citeste continuarea
Prajitura cu miere de albine
Postat de: mon in DulciuriFoi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...Citeste continuarea
Briose cu ovaz si branzeturi
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriDin aceasta cantitate ies sase briose delicioase. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit...Citeste continuarea
Rokotcrumpli (Salata de cartofi)
Postat de: Alepaty in SalateCartofii se pun la fiert impreuna cu ouale. Ouale se lasa cateva minute apoi se scot si se lasa la racit. La fel procedam si cu cartofi cand s-au fiert. Se decojesc si se lasa deoparte....Citeste continuarea
Conopida in crusta de bere
Postat de: Anett in Jamie OliverCuratam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...Citeste continuarea
Chiftelute in sos de rosii cu legume
Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carneChiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit....Citeste continuarea
Tarta cu pere si aluat sfaramicios
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta...Citeste continuarea
Clatite cu ciocolata
Postat de: CameliaComan in DulciuriTrebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa...Citeste continuarea
Pandișpan cu ness si dulceață
Postat de: iri_love in PrajituriOuale se vor mixa împreună cu zahărul, până se va forma o cremă spumoasă ce creste in volum. Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand...Citeste continuarea
Chiftele de ton
Postat de: MotanLaOale in TonConservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...Citeste continuarea
Pizza cu trei feluri de brânză
Postat de: iri_love in PizzaAluatul: Drojdia se sfărâmă, peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină. Peste acestea se adauga paharul de apă călduță, se...Citeste continuarea
Tarta cu ton si mozzarella
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao si nuci
Postat de: RuxyRux in DulciuriUntul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa, romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza,apoi...Citeste continuarea
Budinca cu paste si carne tocata
Postat de: medioto59 in FusilliFierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....Citeste continuarea
Tortellini cu ricotta si spanac
Postat de: RuxyRux in TortelliniAm fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei copti si...
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateVanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului. Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa. Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul...Citeste continuarea
Rulouri cu branza pufoasa cu...
Postat de: Oana in Aperitive / GarnituriNu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...Citeste continuarea
Garnitura ciuperci umplute la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCiupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Baconul se taie bucati marunte. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si...Citeste continuarea
Supa cu bureti de roua , jambon si...
Postat de: mihaelar63 in SupeCuratati si spalati legumele . Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte...Citeste continuarea
Spanac cu sos de smantana
Postat de: merisor67 in PorcCuratam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici. Feliem...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: CarmenBlue in DulciuriSe cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o...Citeste continuarea
Gogosari in sos de rosii
Postat de: mirela0911 in ConserveSe spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte....Citeste continuarea
Sarlota de ciocolata
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe topeste untul intr-un vas la foc mic, se da deoparte si-n pun bucatelele de ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit putin. Intr-un bol se pune zaharul,...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu smantana si...
Postat de: doinatarcea in Supe/CiorbeCuratam ceapa si o taiem cubulete Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare Curatam cartofii si ii taiem cubulete Ardeiul il taiem feliute Punem uleiul intr...Citeste continuarea
Ficat de porc cu ceapa
Postat de: Moni_alex in FicatSe spala bine ficatul de porc si se lasa in lapte timp de o ora. Se pun untul si uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata feliute si se lasa la calit timp de cateva minute. Se scoate...Citeste continuarea
Conopida gratinata la cuptor
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriConopida se spala si se pun bucatele la fiert cu un praf de sare. Se lasa la racit, apoi intr-o tava sau intr-un vas de copt se pune conopida bucatele, smantana din loc in loc. Se...Citeste continuarea
Cosulete rustice cu salata a la Russe
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriReteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul...Citeste continuarea
Biscuiti de ovaz cu cascaval
Postat de: Anett in Aperitive / GarnituriAmestecam ingredientele uscate intr-un bol, adaugam cascavalul ras, ouale si smantana. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza si lasam minim 2 ore in frigider sa odihneasca. ( se poate lasa si peste...Citeste continuarea
Cartofi taranesti
Postat de: Irina in Aperitive / GarnituriAm fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite. Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare...Citeste continuarea
Mancare de pui cu fasole verde
Postat de: Irina in PuiPrea multe nu am de povestit, caci e o mancare simpla, banala in aparenta, dar gustoasa si frumos colorata. Am taiat pieptul de pui cubulete, ceapa si usturoiul pestisor, iar rosiile in...Citeste continuarea
Lapte de migdale
Postat de: andaoana in Vegan / Raw veganMigdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...Citeste continuarea
Salata de ardei copti cu usturoi
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet...Citeste continuarea
Negresa cu urda
Postat de: MotanLaOale in PrajituriSe mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza...Citeste continuarea
Prajitura cu dulceata de capsuni si...
Postat de: cris2711 in DulciuriIntr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Forma in care se coace, se unge cu margarina...Citeste continuarea
Negresa cu nuca de cocos si zmeura
Postat de: andaoana in PrajituriIntr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens. Lasam la racit. Cu furculita batem 2...Citeste continuarea
Ciorba manastireasca de legume
Postat de: MotanLaOale in CiorbeSe curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...Citeste continuarea
Pizza italiana cu aluat crocant,...
Postat de: doinatarcea in PizzaDrojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline se amesteca cu apa calduta si se toarna peste faina. Totul se framanta pana se obtine un aluat elastic. La nevoie se mai poate adauga apa calduta....Citeste continuarea
Briose
Postat de: doinatarcea in PrajituriAmestecam cu mixerul ouale cu zaharul, adaugam uleiul si jumatate din lapte si mixam. Punem apoi faina cu praful de copt si adaugam treptat restul de lapte. Compozitia optinuta o impartim in...Citeste continuarea
Cornulete din foietaj cu ciocolata...
Postat de: Alepaty in PrajituriAluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se...Citeste continuarea
Prajiturele cu cocos si lamaie
Postat de: RuxyRux in DulciuriSe face laptele cu apa fierbinte si lapte praf de soia( puteti pune la robot), apoi se pune la foc mic cu vanilia si se adauga faina de tapioca, se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana incepe sa...Citeste continuarea
Bulete de cartofi si branza
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa. Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul,...Citeste continuarea
Copanele de pui cu cartofi la cuptor
Postat de: CameliaComan in PuiToate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron...Citeste continuarea