A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ardei copti umpluti cu branza

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

 Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Ii curatam de coaja si de seminte. Ii umplem cu branza pe care o maruntim cu furculita pana devine o...Citeste continuarea

Supa de legume

Postat de: mihasara in Supe

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete La fel procedam cu morcovii, patrunjelul radacina, pastranacul si telina.  Varza alba se curata, se spala si...Citeste continuarea

Zacusca

Postat de: mihasara in Zacusca

 Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore. Se curata si celelate legume. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul). Se pune ceapa la calit...Citeste continuarea

Salata de cartofi violeti cu ceapa...

Postat de: mihasara in Salate

Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete. Ii stropim...Citeste continuarea

Salata Tabouleh

Postat de: mihasara in Salate

       Punem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic..     Taiem partunjelul...Citeste continuarea

Dulceata de gutui

Postat de: mihasara in Conserve

  Curatam gutuile de puf si le spalam bine. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea....Citeste continuarea

Briose cu afine si iaurt

Postat de: mihasara in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei. Dupa care punem si iaurtul si...Citeste continuarea

Negresa cu crema de vanilie si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...Citeste continuarea

Somon glazurat la grill

Postat de: RuxyRux in Somon

Somonul se spala se scurge si se  pune pe el lamaie si putina sare.  Se prepara glazura : se amesteca mustarul, cu o lingurita de zeama de lamaie, cu uleiul de masline, cu putina sare...Citeste continuarea

Prajitura cu miere de albine

Postat de: mon in Dulciuri

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...Citeste continuarea

Briose cu ovaz si branzeturi

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Din aceasta cantitate ies sase briose delicioase. Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul, apoi pe rand branzeturile, iaurtul, smantana, iar la sfarsit...Citeste continuarea

Rokotcrumpli (Salata de cartofi)

Postat de: Alepaty in Salate

Cartofii se pun la fiert impreuna cu ouale. Ouale se lasa cateva minute apoi se scot si se lasa la racit. La fel procedam si cu cartofi cand s-au fiert. Se decojesc si se lasa deoparte....Citeste continuarea

Conopida in crusta de bere

Postat de: Anett in Jamie Oliver

Curatam si rupam conopida in bucatele. Punem faina intr-un castron impreuna cu praf de copt si presarim si bucatele de conopida cu putin faina. Adaugam treptat berea, cam 3/4 de sticla. Intr-un...Citeste continuarea

Chiftelute in sos de rosii cu legume

Postat de: mirela0911 in Mancaruri cu carne

Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit....Citeste continuarea

Tarta cu pere si aluat sfaramicios

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat cubulete si ouale batute bine. Se amesteca bine toate apoi se framanta...Citeste continuarea

Clatite cu ciocolata

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Trebuie sa avem untul topit inainte de a ne apuca de treaba.Intr-un castron trebuie sa batem cele 3 oua cu praful de sare si cu 3 lingurite de esenta de vanilie.Peste amestecul de oua trebuie sa...Citeste continuarea

Pandișpan cu ness si dulceață

Postat de: iri_love in Prajituri

Ouale se vor mixa împreună cu zahărul,  până se va forma o cremă  spumoasă ce creste in volum. Apoi se adauga pe rand laptele si uleiul, puțin cate putin mixand...Citeste continuarea

Chiftele de ton

Postat de: MotanLaOale in Ton

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron...Citeste continuarea

Pizza cu trei feluri de brânză

Postat de: iri_love in Pizza

Aluatul: Drojdia se sfărâmă,  peste care se adaugă zahăr, un praf de sare și 3 linguri de faină.  Peste acestea se adauga paharul de apă  călduță,  se...Citeste continuarea

Tarta cu ton si mozzarella

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam...Citeste continuarea

Biscuiti cu cacao si nuci

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Untul rece dar moale se amesteca cu zaharul, cacaoa,  romul, vanilia, ouale, sarea, nuca coapta macinata si se adauga faina, praful de copt,  se amesteca pana se omogenizeaza,apoi...Citeste continuarea

Budinca cu paste si carne tocata

Postat de: medioto59 in Fusilli

Fierbem pastele conform instructunilor de pe pachet,apoi le scurgem de apa si le trecem printr-un jet de apa rece. Le lasam sa se scurga de apa intr-o strecuratoare. Separate,tocam carnea....Citeste continuarea

Tortellini cu ricotta si spanac

Postat de: RuxyRux in Tortellini

Am fiert tortellini in zece minute , sau asa cum scrie pe produs. Am scurs apa ramasa intr-un vas( am obtinut trei sferturi de cana). Smantana am amestecat-o cu galbenusurile, un praf de sare...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copti si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Vanata si ardeii kapia se coc la flacara aragazului.  Vanata se curata de coaja arsa sub jet de apa. Ardeii se pun intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste ei, apoi se acopera vasul...Citeste continuarea

Rulouri cu branza pufoasa cu...

Postat de: Oana in Aperitive / Garnituri

Nu am dat cantitati exacte, pune cat si ce iti place :) Mai intai unge foile de tortilla cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco, apoi rade deasupra cascaval Sofia, picura putin sos pesto...Citeste continuarea

Garnitura ciuperci umplute la cuptor

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Baconul se taie bucati marunte. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si...Citeste continuarea

Supa cu bureti de roua , jambon si...

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati legumele . Curatati buretii de impuritati si ii spalati intr-o sita pe care o scufundati de cateva ori intr-un vas cu apa mai mare .[ astfel buretii care sunt foarte...Citeste continuarea

Spanac cu sos de smantana

Postat de: merisor67 in Porc

Curatam spanacul de partea radacinoasa, il spalam bine si il oparim in apa clocotita cu o lingurita de sare, pentru cateva secunde, apoi il scurgem si il tocam in fasii mai mici. Feliem...Citeste continuarea

Cuib de viespi

Postat de: CarmenBlue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o...Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de: mirela0911 in Conserve

Se spală bine gogoșarii, se taie în două și se curăță de cotor și semințe. Se mai clătesc o dată, apoi se taie în felii de grosimea unui deget. Se lasă deoparte....Citeste continuarea

Sarlota de ciocolata

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se topeste untul intr-un vas la foc mic, se da deoparte si-n  pun bucatelele de ciocolata, se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit putin. Intr-un bol se pune zaharul,...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu smantana si...

Postat de: doinatarcea in Supe/Ciorbe

Curatam ceapa si o taiem cubulete Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare Curatam cartofii si ii taiem cubulete Ardeiul il taiem feliute Punem uleiul intr...Citeste continuarea

Ficat de porc cu ceapa

Postat de: Moni_alex in Ficat

Se spala bine ficatul de porc si se lasa in lapte timp de o ora. Se pun untul si uleiul intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata feliute si se lasa la calit timp de cateva minute. Se scoate...Citeste continuarea

Conopida gratinata la cuptor

Postat de: Alepaty in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala si se pun bucatele la fiert cu un praf de sare. Se lasa la racit, apoi intr-o tava sau intr-un vas de copt se pune conopida bucatele, smantana din loc in loc. Se...Citeste continuarea

Cosulete rustice cu salata a la Russe

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult. De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul...Citeste continuarea

Biscuiti de ovaz cu cascaval

Postat de: Anett in Aperitive / Garnituri

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, adaugam cascavalul ras, ouale si smantana. Se mixeaza pana cand se omogenizeaza si lasam minim 2 ore in frigider sa odihneasca. ( se poate lasa si peste...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: Irina in Aperitive / Garnituri

Am fiert cartofii la fiert in coaja. Dupa ce s-au racit i-am curatat si i-am taiat felii potrivite.  Ceapa si usturoiul le-am taiat pestisor, dupa care le-am pus in ulei incins. Poate pare...Citeste continuarea

Mancare de pui cu fasole verde

Postat de: Irina in Pui

Prea multe nu am de povestit, caci e o mancare simpla, banala in aparenta, dar gustoasa si frumos colorata. Am taiat pieptul de pui cubulete, ceapa si usturoiul pestisor, iar rosiile in...Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...Citeste continuarea

Salata de ardei copti cu usturoi

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se coc ardeii kapia la flacara aragazului si se pun intr-un vas, presarandu-i cu sare grunjoasa si acoperind vasul. Se lasa vreo 10 minute sa se inmoaie, dupa care se curata de coaja arsa sub jet...Citeste continuarea

Negresa cu urda

Postat de: MotanLaOale in Prajituri

Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza...Citeste continuarea

Prajitura cu dulceata de capsuni si...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza ouale cu un praf de sare. Apoi se adauga laptele, faina, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt. Forma in care se coace, se unge cu margarina...Citeste continuarea

Negresa cu nuca de cocos si zmeura

Postat de: andaoana in Prajituri

Intr-un vas topim ciocolata rupta bucati impreuna cu laptele si lingura de zahar Demerara si un praf de sare. Sarea face gustul ciocolatei mai intens. Lasam la racit. Cu furculita batem 2...Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de: MotanLaOale in Ciorbe

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...Citeste continuarea

Pizza italiana cu aluat crocant,...

Postat de: doinatarcea in Pizza

Drojdia, zaharul, sarea si uleiul de masline se amesteca cu apa calduta si se toarna peste faina. Totul se framanta pana se obtine un aluat elastic. La nevoie se mai poate adauga apa calduta....Citeste continuarea

Briose

Postat de: doinatarcea in Prajituri

Amestecam cu mixerul ouale cu zaharul, adaugam uleiul si jumatate din lapte si mixam. Punem apoi faina cu praful de copt si adaugam treptat restul de lapte. Compozitia optinuta o impartim in...Citeste continuarea

Cornulete din foietaj cu ciocolata...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru preserata cu faina si se intinde nu foarte mult pentru a se umfla mult mai frumos cornuletele. Crema de ciocolata (nutella am folosit eu) se...Citeste continuarea

Prajiturele cu cocos si lamaie

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se face laptele cu apa fierbinte si lapte praf de soia( puteti pune la robot), apoi se pune la foc mic cu vanilia si se adauga faina de tapioca, se amesteca cu un tel sau cu mixerul pana incepe sa...Citeste continuarea

Bulete de cartofi si branza

Postat de: RuxyRux in Aperitive / Garnituri

Se spala, taie si curata cartofii ca pentru piure si se fierb in apa. Cand sunt gata se scurg de apa, se zdrobesc usor si se pun pe rand restul ingredientelor, oul, mustarul, pesmetul,...Citeste continuarea

Copanele de pui cu cartofi la cuptor

Postat de: CameliaComan in Pui

Toate legumele se curata si se spala bine. La fel se procedeaza si cu carnea de pui.Incingem cuptorul la 175 grade. Curatam cartofii si ii taiem in bucati potrivite. Punem cartofii intr-un castron...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]