Este o prăjitură lejera si parfurmata.
Se încălzește cuptorul la 160 ° C.
Tapisam fundul tavei cu hartie de copt si ungem marginile cu unt.
Separam albusurile de galbenusuri.
Se freaca untul cu 150 gr de zahar, apoi se adauga galbenusurile treptat frecand totul bine.
Punem ricotta, vanilia coaja si zeama de lamaie.
La urma adaugam amidonul , faina si amestecam.
Batem albusurile cu un praf de sare si cu restul de zahar.
Incorporam albusurile la compozitia precedenta amestecand usor de sus in jos.
Punem compozitia obtinuta in tava si nivelam.
Decoram cu migdale feliate.
Am făcut o limonadă cu resturile de lămâie .....buna și racoritoare.
Coaceți timp de 40-45 de minute.
Lasati in tava pana se răceste complet.
Se presara cu zahar pudra si se feliaza.
Pofta Buna !!!!!
1
este si mai buna a doua zi după ce este complet racita
2
puteti face o o limonadă cu resturile de lămâie .