Da, din resturi, pentru ca am prestat azi 3 prajituri cu blaturi , mi-au ramas marginile de la fiecare blat si m-am gandit sa le transform.....
Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeza pana se topeste,adaugam si lingurita de otet. La finam amestecam nuca macinata cu migdalele si le adaugam in bezea. Tapetam o tava cu hartie de copt , intindem bezeaua si o dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, lasam cuptorul intredeschis sa se usuce lent. Am lasam cca 1 si 1/2 ore.
Intr-un castron maruntim resturile de blat. Separat intr-o cratita punem cacaoa, zaharul si apa,lasam sa clocoteasca de doua,trei ori, tragem de pe foc, adaugam untul si amestecam sa se topeasca. Amestecul obtinut il turnam peste resturile de blat si amestecam bine. Jumatate din foaia de bezea o maruntim si o incorporam in compozitie. Lasam sa se raceasca.
Topim ciocolata si imbracam niste forme mici de silicon in ciocolata, dam formele la congelator, le lasam la congelator 15 min, apoi le scoatem din congelator, scoatem usor din formele de silicon. Formele de ciocolata le umplem cu compozitia de mai sus, deasupra presaram bezea sfaramata. Din restul de compozitie formam niste bilute pe care le tavalim prin bezea sfaramata, cealalta foaie de bezea ramasa.