Inițial am plecat de la rețeta lui Laura Sava, apoi am adus adăugiri ;) Vă asigur că au ieșit tare bune și aromate ;) Spor și poftă bună!
Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să se obtină un piure fin.
Între timp se prăjesc alunele de pădure, decojite, într-o tigaie fără grăsime la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu, ca să nu se ardă ;) Se folosește metoda bucătarilor chinezi de a scutura tigaia, dar dacă nu aveți dexteritatea suficientă sau putere, amestecați cu o lingură de lemn. După ce s-au prăjit se lasă la răcit, cca. 10 minute, apoi se mărunțesc.
Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: zahărul tos și cel vanilinat, mirodeniile, praful de copt, amoniacul, făina, alunele mărunțite și piureul din dovleac copt.
Separat se amestecă energic oul, uleiul și sana. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția semi-uscată, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Aluatul rezultat se toarnă în form de brioșe, tapetate cu unt și făină, sau mai ușor cu hârtii special pentru copt brioșe. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 200 grade. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se prepară crema de brânză, simplă și gustoasă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră, până se obține o cremă dulce omogenă.
După ce s-au răcit brioșele, se scobesc cu un aparat special, sau cu nare grijă cu o linguriță, în locașul rămas se pune o linguriță sau două de dulceață din dovleac, rețeta aici: , apoi se acopră cu cremă din brânză și se presară pudră de cacao ;) Data viitoare voi veni cu o glazură de cacao;) Spor și poftă bună!
1
data viitoare, voi pune un topping de ciocolată ;)