Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza

de Panacris in Dulciuri, 25 Oct 2015 | 3750 vizualizari

 

Inițial am plecat de la rețeta lui Laura Sava, apoi am adus adăugiri ;) Vă asigur că au ieșit tare bune și aromate ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de dovleac copt 200 g,
  • Nuci/Alune de pădure 100 g,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Zahăr vanilinat burbon de la Dr. Oetker 1 plic,
  • Făină albă de grâu 120 g,
  • Scorțișoară prudră ½ linguriță,
  • Nucșoară rasă ½ linguriță,
  • Ghimbir pudră ½ linguriță,
  • Cuișoare pudră ½ linguriță,
  • Praf de copt cu șofran 2 linguri,
  • Amoniac ½ plic,
  • Sare iodată ½ linguriță,
  • Ou 1 bucată,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Sana 300 ml,
  • Pentru decorare:
  • Dulceață din dovleac 3-4 linguri,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Zahăr pudră cca. 100 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza:

Dovleacul se taie în două și se pune la copt în cuptor cca. 60 de minute la 200 grade. După ce s-a copt, se curăță de coajă și se trece prin blender sau aparat de mărunțit, ca să se obtină un piure fin.

Între timp se prăjesc alunele de pădure, decojite, într-o tigaie fără grăsime la foc iute cca. 5 minute, amestecându-se continuu, ca să nu se ardă ;) Se folosește metoda bucătarilor chinezi de a scutura tigaia, dar dacă nu aveți dexteritatea suficientă sau putere, amestecați cu o lingură de lemn. După ce s-au prăjit se lasă la răcit, cca. 10 minute, apoi se mărunțesc.

Într-un vas încăpător se amestecă ingredientele uscate: zahărul tos și cel vanilinat, mirodeniile, praful de copt, amoniacul, făina, alunele mărunțite și piureul din dovleac copt.

Separat se amestecă energic oul, uleiul și sana. Compoziția rezultată se adaugă peste compoziția semi-uscată, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Aluatul rezultat se toarnă în form de brioșe, tapetate cu unt și făină, sau mai ușor cu hârtii special pentru copt brioșe. Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 20 de minute la 200 grade. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se lasă la răcit. Între timp se prepară crema de brânză, simplă și gustoasă: brânza de vaci se amestecă cu zahărul pudră, până se obține o cremă dulce omogenă.

După ce s-au răcit brioșele, se scobesc cu un aparat special, sau cu nare grijă cu o linguriță, în locașul rămas se pune o linguriță sau două de dulceață din dovleac, rețeta aici: , apoi se acopră cu cremă din brânză și se presară pudră de cacao  ;) Data viitoare voi veni cu o glazură de cacao;) Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

data viitoare, voi pune un topping de ciocolată ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovleac, alune de padure si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra