Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri

de paprikaandcinnamon in Paste, 24 Oct 2015 | 2056 vizualizari

 

Astazi am avut pofta de paste si cum sunt mare iubitoare de lactate era si normal sa fac paste cu sos de branza.

 

INGREDIENTE

  • Tagliatelle (pentru 4 portii)
  • 200g branza topita (eu am folosit cuburi de 100g de la hochland, varianta cu smantana)
  • 500g ciuperci champignon proaspete (sau o conserva mare de ciuperci)
  • 1/2 cana lapte
  • 200g smantana 12%
  • 50g telemea sarata (optional)
  • 50g jumeri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri:

Prima data se fierb ciupercutele. Daca nu vreti sa pierdeti vremea fierband ciuperci puteti folosi ciuperci din conserva. Eu prefer sa le fierb dupa ce am dat peste 2 borcane cu ciuperci care erau fermentate.

Dupa ce s-au fiert ciupercile, punem intr-un vas apa la fiert pentru tagliatelle. Cand da apa in clocot punem pastele la fiert si le lasam conform instructiunilor.

Tocam ciupercile nu foarte marunt.

Punem pe foc vasul in care vom face sosul (de preferat sa fie teflonat pentru ca nu se lipeste branza de el). Eu am folosit woc-ul pentru ca e teflonat si imi place ca sa face mancarea usor in el.

Punem in vas branza topita si laptele si amestecam pana ce se optione o pasta omogena.

Adaugam ciupercutele, smantana si telemeaua si amestecam.

Cand sosul s-a omogenizat, il luam de pe foc.

Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem si le adaugam peste sos.

Se servesc cu cateva bucatele de jumeri pe deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Jumerile eu le-am facut pe loc dintr-o bucatica de slanina pentru ca nu aveam jumeri in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sos de branza cu ciuperci si jumeri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si tomate