Ouă de prepeliță umplute

de Rita Ilies in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2015 | 5011 vizualizari

 

Un produs nou și delicios a ajuns și în bucătăria mea, iar eu m-am decis să-l testez sub toate formele.
Disponibilă în trei sortimente, Roșii, Spanac și Natur, noua brânză tartinabilă Tartino de la Hochland este realizată din ingrediente naturale și vine, mai ales, în întâmpinarea celor care vor să se bucure de-un gust natural și savuros la micul dejun, gustări sau chiar în anumite preparate.
De asemenea, copiii mofturoși mai ales, vor fi încântați deoarece ambalajul este unul inovator ce modelează brânza dându-i formă de trifoi, steluță sau spaghetti. Vor fi fericiți să-și prepare chiar ei sandwich-urile pentru școală. Ce mai, toată familia o va îndrăgi!

Știu că nu există gospodină care să nu fi pregătit vreodată ouă umplute, însă azi m-am gândit să vă aduc o rețetă nouă și inedită la prepararea căruia, Hochland Tartino mi-a fost de un real ajutor.

 

INGREDIENTE

  • Crema de brânză:
  • ouă de prepeliță ( pentru cremă vom folosi gălbenușurile )
  • brânză Tartino - sortimentul cu roșii
  • frunze proaspete de oregano
  • măsline Kalamata
  • sare roz
  • Sos:
  • frișcă lichidă
  • pesto cu usturoi și busuioc
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă de prepeliță umplute:

   După cum se vede, nu am dat cantități; asta pentru că e mai mult o idee, decât o rețetă propriu-zisă. Se poate adapta în funcție de gusturile fiecăruia.

   Am fiert ouăle de prepeliță în apă cu sare și un strop de oțet. Le-am curățat cu grijă, le-am tăiat în jumătăți, apoi am limpezit albușurile pentru a îndepărta eventualele resturi de gălbenuș.

   Într-un castron am pregătit amestecul din gălbenușuri, brânză Tartino cu roșii, măslinele tocate ușor grosier și frunzele de oregano.

   Am amestecat totul iar apoi am umplut jumătățile de albuș. Am ales să folosesc poșul, însă voi puteți folosi o linguriță, sau chiar un cuțit pentru unt.

   Pentru sosul pesto am omogenizat frișca lichidă împreună cu pesto-ul având grijă să nu dea în clocot.

   Dacă nu aveți pesto gata preparat, îl puteți pregăti pe loc din ceva usturoi pisat, frunze tocate de busuioc și ulei de măsline extravirgin.

   Am așezat ouăle umplute pe o farfurie și le-am stropit cu sos. Sunt delicioase și pot fi pregătite ca aperitiv sau gustare.

   Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă de prepeliță umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rita Ilies 1

25.10.2015, 22:25

Merci, Rocsi!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:54

Rita Ilies 1

26.10.2015, 14:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu branza sarata