Sufleu de conopida

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2015 | 28855 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti fan conopida, va recomand sa incercati acest sufleu. Cu siguranta o sa va placa… este delicios!

 

INGREDIENTE

  • 600 g conopida
  • 250 g cascaval
  • 4 oua
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • 300-350 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de conopida:

Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs.

Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru omogenizare. Subtiem cu lapte, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba cateva minute pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Luam cratita de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam galbenusurile si cascavalul ras. Incorporam usor si albusurile batute spuma cu un praf de  sare.

Ungem un vas (dim. 18 cm diametrul) termorezistent cu unt, asezam conopida si turnam sosul. Scuturam usor vasul ca sosul sa fie repartizat uniform si sa cuprinda toata conopida.Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 45-50 minute, pana se rumeneste frumos.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu sunca si marar