Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare

de elucubratiiculinare in Curcan, 25 Oct 2015 | 3403 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan
  • 3 linguri unt
  • sare
  • piper
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguri sos/dulceață de merișoare
  • boabe piper roșu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare:

Topim 2 linguri de unt într-o tigaie. Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru. Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe fiecare parte. Se transferă pe un platou și se păstrează la cald. În aceeași tigaie mai adăugăm 1 lingură de unt, usturoiul tăiat feliuțe și ciupercile tăiate pe jumătate sau dacă sunt mai mari în sferturi. Se lasă la foc mare pentru aprox. 10 minute fără să acoperim cu un capac și amestecând des. Se răstoarnă ciupercile peste pieptul de curcan. Servim cu sos de merișoare și piper roșu. Servim un vin roșu de preferat Pinot Noir.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

RuxyRux 1

25.10.2015, 19:53

O bunatate!

Gherca Daniela 1

26.10.2015, 08:56

miki_a 1

26.10.2015, 13:15

Ce combinatie buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan si orez cu ciuperci