Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tiramisu reţetă originală
Postat de: ralu_ca in PrajituriTiramisu reţetă originală am mixat frisca lichida in alt vas am frecat mascarpone cu zaharul pudra pana se omogenizeaza cele doua compozitii le amestec pana obtin un...Citeste continuarea
Tăvălite cu nuca de cocos și...
Postat de: iri_love in DulciuriPentru inceput se separă albușul de gălbenuș. Albușurile se vor mixa cu un praf de sare pana se formează o bezea . Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul...Citeste continuarea
Foi lasagna cu ciuperci,praz si bacon
Postat de: CameliaComan in PasteCuratam ciupercile si apoi le taiem feliute.Punem 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie iar dupa ce se incinge punem ciupercile si dam focul potrivit.Dupa 1 minut adaugam 1 catel de usturoi...Citeste continuarea
Banana bread- Chec cu banane
Postat de: Anett in DulciuriIn primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. Luam...Citeste continuarea
Mancare de porc cu broccoli si rosi...
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se spala bine si se taie in bucati mai mici(daca cuburile sunt prea mari),se pun intr-o cratita cu ulei de masline,si se lasa cateva minute la prajit. Se pune apa cat sa...Citeste continuarea
Mancare de pui cu legume
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se taie in fasii mici si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu pulpa superioara de pui. Dupa cateva minute se pun 2 polonice din supa de pui,silasam la foc mic sa...Citeste continuarea
Salata de vinete
Postat de: Alepaty in SalateSe prepara maioneza : Galbenusul se freaca bine cu mustarul,se adauga ulei,cate putin pana cand va rezulta cantitatea de maioneza dorita. Eu am avut vinete deja facute de la soacra mea,...Citeste continuarea
Piept de pui in crusta de grisine
Postat de: licurici_lra in PuiFasiile din piept de pui le-am presarat cu sare si piper, apoi le-am bagat in frigier cateva ore. Grisinele le-am maruntit. Am pus jumatate de iaurtul grecesc intr-o farfurie adanca, am...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu kaizer si tarhon
Postat de: reisnaor_2006 in CiorbeLegumele le spalam si le taiem cubulete.Kaizerul il taiem feliute subtiri.Intr-o oala punem 2-3 lg de ulei si rumenim putin...Citeste continuarea
ZACUSCA CU BURETI
Postat de: amalia01 in ZacuscaVinetele se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs. Ceapa se curata, se spala si se taie in sferturi. Gogosarii se curata de cotoare, se spala si se taie in sferturi. Buretii se curata...Citeste continuarea
Placinta ruseasca cu branza
Postat de: CarmenBlue in Dulciuri(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa...Citeste continuarea
Supa-crema de peste
Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...Citeste continuarea
Ficat de porc cu sos de mustar
Postat de: cristeena20 in Ficat- Feliile de ficat le condimentam cu sare si piper negru macinat si presaram cu cimbru verde. lasam cca 10 minuite la frigider sa se intrepatrunda aromele. - Intr-o tigaie adanca punem uleiul...Citeste continuarea
Placinta cu branza si stafide in...
Postat de: momo121 in DulciuriIntr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu...Citeste continuarea
Placinta dobrogeana (a la Merisor)
Postat de: CarmenBlue in DulciuriAm avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi. Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am...Citeste continuarea
Tarta cu cascaval,sunca si branza...
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,oul,laptele...Citeste continuarea
Zacusca de macrou
Postat de: merisor67 in ZacuscaLasam macroul la dezghetat, in apa rece sau in lapte, apoi ii indepartam capul, coada si aripioarele si il evisceram. Il spalam bine, il taiem in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Ceafa de porc la cuptor
Postat de: Alepaty in PorcCeafa de porc se taie in felii potrivit de groase. Se pun intr-o tava de cuptor. Plicul de Fucks porc se amesteca cu uleiul si se unge fiecare bucata de ceafa. Se pune apa cat sa acopere...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor cu rozmarin si...
Postat de: Alepaty in Aperitive / GarnituriCartofii i-am curatat si spalat bine,apoi i-am taiat in 4, sau se pot felia, se adauga uleiul amestecat bine cu jumatate de plic de Knorr punga magica si se baga in punga speciala pentru copt din...Citeste continuarea
Desert rapid din aluat de pizza
Postat de: anamaria33 in DulciuriSe intinde blatul de pizza pe masa dupa care se taie 12 buc. , rotunde (cu paharul sau o forma speciala). In mijlocul fiecarei bucati de aluat se pune unul din ingredientele mai sus mentionate,...Citeste continuarea
Biscuiti cu chimen si parmezan
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriUntul (de la temperatura camerei) il mixam cu oul. Adaugam sarea, boiaua dulce si chimenul. Parmezanul il dam pe raztoarea mica, il incorporam si pe el. Aveti grija ca parmezanul este saratel,...Citeste continuarea
Cornulete fragede cu lamaie si migdale
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate ne iese o tava plina de cornulete.( vezi foto) Deja stiti metoda mea, untul rece direct din frigider il dau pe razatoarea mare. Adaugam galbenusurile, smantana, zaharul...Citeste continuarea
Copanele cu bacon si piure de cartofi
Postat de: CameliaComan in PuiPrima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un varf de sare,o jumatate de linguritra de boia dulce,cimbru,piper si usturoi...Citeste continuarea
Ciuperci cu cascaval la capac
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriEu zic ca iese doar o portie...e atat de bun preparatul incat n-o sa vreti sa-l impartiti cu nimeni! :))))) Ciupercile se spala, se usuca si se pun in tigaia incinsa cu gura in jos, la foc...Citeste continuarea
Salata de varza dulce de toamna
Postat de: RuxyRux in SalateVarza am dat-o pe razatoarea mare, apoi am frecat-o cu frunze de telina 1/2 de minut cat sa ia gust, apoi le-am dat deoparte, morcovul l-am razuit pe razatoarea mica, la fel si hreanul. Am...Citeste continuarea
Sandvis cu camembert si struguri
Postat de: licurici_lra in SandvisuriAm taiat camembert-ul in felii, iar boabele de struguri pe jumatate Am uns o felie de paine cu unt doar pe o parte, am asezat-o in tigaia incinsa, am adaugat felii de camembert, struguri, apoi...Citeste continuarea
Paste cu broccoli si rosii cherry
Postat de: gurita_ta2005 in PasteSe pune o oala cu apa si sare la fiert,cand incepe sa clocoteasca se pun pastele la fiert,se desfac cu furculita,se fierb mai putin fiind proaspete. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu...Citeste continuarea
Gem de macese
Postat de: ianculubita in Dulceata / GemMacesele spalate se pun la fiert in oala cu apa cat sa le cuprinda si putin peste;(1cana);dupa ce au fiert bine si ele sunt moi,se lasa sa se raceasca,apoi se pun in robot cu tot cu apa de la...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si picaturi de...
Postat de: lilik in DulciuriMixam untul cu zaharul si praful de sare, apoi adaugam cate un ou pe rand si mixam dupa fiecare in parte. Adaugam apoi iaurtul, amestecam si adaugam faina, praful de copt si vanilina...Citeste continuarea
Chiftele de dovlecei cu parmezan
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriDovleceii ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri mari, apoi ii amestecam cu putina sare ca sa lase apa si ii stoarcem. Intr-un bol batem ouale si adaugam dovleceii, apoi restul ingredientelor....Citeste continuarea
Crema de mazare verde
Postat de: Anett in Vegan / Raw veganFierbem mazarea impreuna cu foii de dafin si cateii de usturoi. Cand mazarea este fiarta, strecuram bine, scoatem foii de dafin si cu ajutorul unui blender maruntim bine pana devine o crema...Citeste continuarea
Pancakes cu iaurt
Postat de: lilik in DulciuriBateti ouale cu zaharul, 1 praf de sare si vanilia, apoi adaugati iaurtul si uleiul, iar la sfarsit faina si praful de copt cernute. Amestecati si daca mai este nevoie adaugati faina,...Citeste continuarea
Galuste cu prune
Postat de: mihasara in DulciuriIntr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul. Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Luam de pe foc...Citeste continuarea
Farfalle cu sos alb
Postat de: mihasara in FarfalleFierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Intre timp punem 1 lingura de ulei in tigaie si adaugam kaizerul taiat fasii. Il lasam cateva minute sa se rumeneasca si...Citeste continuarea
Pleurotus cu usturoi si mamaliguta
Postat de: mihasara in Mancaruri de postCuratam si spalam ciupercile. Le taiem fasii si le lasam putin la scurs. Incingem uleiul si punem ceapa tocata sa se inabuse. Adaugam ciupercile si le calim 5...Citeste continuarea
Ciulama cu ciuperci- de post
Postat de: mihasara in Mancaruri de postTaiem ceapa si o calim. Intre timp taiem ciupercile felii, dupa ce le-am spalat si curatat si le adaugam peste ceapa. Lasam pe foc acoperite cu un capac sa se inabuse...Citeste continuarea
Cheesecake cu visine
Postat de: mihasara in DulciuriStrivim biscuitii cu sucitorul.Eu am folosit biscuiti digestivi. Topim untul in cuptorul cu microunde si il turnam peste biscuitii maruntiti. Adaugam si o lingura...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: Pungasa_Rogue in MuraturiSe spala gogosarii, se curata de seminte si se taie in felii groase. Se amesteca sarea, zaharul, foile de dafin, piperul si boabele de mustar si se pun peste gogosari, amestecandu-le bine intr-un...Citeste continuarea
Chec cu zahar ars
Postat de: mihasara in DulciuriPunem 100g zahar intr-o cratita si il ardem. Exista doua variante si anume, aduagam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriAmestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam...Citeste continuarea
Bomboane de ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriTopim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul...Citeste continuarea
Desert prajitura Boema
Postat de: mihasara in PrajituriBlat : Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura....Citeste continuarea
Bascute cu branza dulce si stafide
Postat de: mihasara in PrajituriPunem faina cernuta intr-un castron. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute. In...Citeste continuarea
Salata de gogonele (pentru iarna)
Postat de: gicuta69 in MuraturiFeliem gogonelele si ardeiul iute. Ceapa o taiem solzisor iar usturoiul il tocam marunt. Tocam si frunzele de telina .Amestecam toate legumele si adaugam aspirina pisata,semintele de marar, sarea...Citeste continuarea
Mancare de fasole pastai
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postSe spala fasolea, se curata de capete si se rupe bucatele mai mici. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se pune...Citeste continuarea
Piept de pui la cuptor cu cus-cus
Postat de: Irina in PuiPieptul de pui l-am condimentat cu sare, piper si plante aromate, l-am stropit cu suc de rosii, putin ulei si am adaugat cativa catei de usturoi. L-am pus la cuptor. Am pregatit apoi cus-cusul:...Citeste continuarea
Chiftelute de somon afumat
Postat de: RuxyRux in SomonSomonul se curata de oase( cu grija mare), apoi se da prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul( eu le-am razuit). Se adauga restul ingredientelor: oul, mustarul, pesmetul, apa, uleiul. Dupa ce...Citeste continuarea
Placinta frageda cu branza sarata
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriSe prepara usor; se amesteca ingredientele pentru aluat, eu untul l-am dat pe razatoarea mare, asa rece din frigider, apoi se omogenizeaza, nu dureaza mai mult de 3 minute. Am infainat aluatul si...Citeste continuarea
Cartofi cu Pleurotus la cuptor
Postat de: Michelle in Mancaruri de postCartofi se curata si se taie.Intr o punga adaugam,sarea,curcuma,susa nul si ierburile se adauga si cartofi si amestecam bine.Turnam cartofi in tava,adaugam peste ei pleurotus taiate (dupa...Citeste continuarea
Mancarica de fasole boabe noua
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎntr-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pune la prajit baconul taiat cubulete, ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa ce s-au colorat se pun la calit rondelele de morcov....Citeste continuarea