Pentru acest week-end am pregătit o prăjiturică foarte simplă dar deosebit de gustoasă.Că doar nu e neapărat nevoie să ne complicăm pentru a avea un desert delicios.
Si am să vă spun că este şi sănătos şi mai „light” pentru că am înlocuit zahărul cu îndulcitorul natural Green Sugar,un îndulcitor pe bază de stevia,cu zero calorii şi zero indice glicemic.
Nu trebuie să vă faceţi probleme,acesta nu schimbă deloc gustul preparatelor,eu chiar m-am îndrăgostit de el.
Am separat albusurile de galbenusurile oualor.
Untul moale l-am mixat cu îndulcitorul Green Sugar,pâna ce acesta s-a topit si am obtinut o crema pufoasa.
Am adaugat pe rând galbenusurile,mixând dupa fiecare..apoi faina amestecata cu praful de copt ,iaurtul si aromele.
Am mixat albusurile cu un praf de sare si le-am încorporat usor în compozitie.
Am rasturnat compozitia în tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Crema mascarpone am mixat-o cu branza pufoasa si am adaugat câteva picaturi de îndulcitor Green Sugar,apoi am pus-o din loc în loc peste compozitia din tava.
Peste brânza am pus visinele scurse de sirop.
Am pus prajitura la cuptor la 200 de grade pentru 35-40 de minute.
Ultimele 10 minute am redus temperatura la 180 de grade.
Este util însa sa verificati cu o scobitoare când este copt.
Este un blat umed si usor pufos,aromat de crema de brânza si completat de gustul acrisor al visinelor.
Pofta buna!