O mancare gustoasa si satioasa.
Ardeiul si ceapa le curatam si le taiem cubulete.Intr-o cratita punem 3-4 lg de ulei si calim pe rand ceapa si ardeiul.Dupa ce s-au calit adaugam si carnea taiata cubulete.Amestecam bine si lasam pentru 4-5 minute la calit.
Pasta de tomate o diluam cu 1 cana de apa si o turnam peste carne. Condimentam cu sare si piper,complectam cu apa cat sa acopere carnea si acoperim cratita cu un capac .Lasam papricasul la foc mic pentru aproximativ 50 minute.
Galustele le pregatim astfel:Batem ouale cu sarea si adaugam treptat faina.
Aluatul trebuie sa fie moale, dar consistent (furculita sa lase urme vizibile cand o trecem prin aluat).
Inainte sa adugam galustele in papricas trebuie sa ne asiguram ca avem destul sos. Daca este nevoie mai punem apa cu cateva minute inainte de a le adauga. Tot acum am pus si frunzele de dafin.
Cu o lingurita luam portii mici de aluat si il adaugam in sos.
Mai lasam papricasul sa fiarba pentru 10-15 minute, pana fierb galustele
si mai condimentam daca este cazul.Pofta buna.
1
Mai putem adauga si cateva rosii oparite, curatate de coaja si taiate marunt in mancare.
2
Se serveste cald cu o salata de varza, de castraveti sau de muraturi (dupa preferinte).
3
Daca nu facem galuste putem servi mancarea cu mamaliga.