Negresa cu visine si mascarpone

de Criss in Prajituri, 29 Oct 2015 | 7259 vizualizari

 

Negresa (brownie), dupa parerea mea e una din cele mai simple prajituri, dar careia i se pot adauga diverse arome si ingrediente pentru a face din banala negresa un adevarat deliciu. De aceasta data am imbogatit aceasta prajitura cu multe visine, am insiropat-o cu ciocolata si rom si i-am pus un mot de mascarpone cu frisca peste care am ras niste ciocolata amaruie. A iesit ceva de vis.
La aceasta prajitura ingredientele se masoara cu o cana de 250 ml. (1 1/2 cana inseamna o cana si jumatate. Asta pentru ca cineva a inteles gresit si a pus doar jumatate de cana, dupa care mi-a scris foarte suparata ca reteta e gresita.)

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  •  1 cana de lapte
  •  1 cana de ulei
  •  5 oua
  • 4 linguri de cacao
  •  6 linguri de nuca macinata
  •  un plic de zahar vanilinat
  •  un plic de praf de copt
  • 350 g visine congelate
  • Crema: 
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu visine si mascarpone:

 

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din acest sos de ciocolata se opreste o cana, pe care o vom folosi la insiropat prajitura. Restul sosului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma.

  Compozitia se toarna in tava (25/35) tapetata cu hartie de copt, se pun visinele (visinele se pot pune si asa congelate cum am facut eu, sau daca le decongelati, trebuie scurse de zeama) si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, pana trece testul scobitorii. Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat sosul de ciocolata ramas in care am adaugat o jumatate  sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate.   Mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta. Se omogenizeaza crema, se pune intr-un posh si se spriteaza moturi de crema pe fiecare bucata de prajitura. Se rade ciocolata neagra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

29.10.2015, 21:53

Gicuta 1

30.10.2015, 00:41

Criss 1

30.10.2015, 07:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa de post cu visine si nuca