A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Gem de gutui

Postat de: licurici_lra in Dulceata / Gem

Am spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legume

Am taiat legumele bucati mai mari. Am pus ulei intr-un tuci, am pus la calit prazul, ceapa verde, morcovul si cartoful. Am calit 5-7 min, apoi am adaugat celelalte legume, un pahar de apa si am...Citeste continuarea

Piept de pui cu smantana

Postat de: licurici_lra in Pui

Am spalat pieptul de pui, l-am lasat la scurs, apo l-am taiat cubulete si l-am dat cu condimente. Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am adaugat piepul de pui si o cana cu apa, apoi...Citeste continuarea

Rulouri din piept de pui

Postat de: licurici_lra in Pui

Am taiat pieptul de pui in 4 bucati, pe lung. L-am presarat cu sare si piper. Am taiat cascavalul in 4 bucati, l-am pus pe carne si am rulat, apoi am invelit ruloul in bacon....Citeste continuarea

Salata boeuf

Postat de: licurici_lra in Salate

Am pus la fiert cartofii in coaja, conopida, mazarea si morvovii, in vase separate. Intre timp, am tocat muraturile mrunt si le-am pus la scurs, apoi m-am apucat de maioneza. Cand s-au...Citeste continuarea

Muraturi asortate

Postat de: licurici_lra in Muraturi

Am spalat toate legumele. Morcovii, radacinile de telina si de hrean le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat pe jumatate. Am asezat legumele in doua borcane mari, am pus foi de dafin, boabe...Citeste continuarea

Prajiturele cu cocos, miere si migdale

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din aceasta cantitate se satura fara probleme 4 persoane...ei bineee, acum depinde si cat de mult iubesc nuca de cocos acele persoane :))) exista sansa sa dispara rapid de pe farfurie si sa nu...Citeste continuarea

Spanac cu smantana

Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legume

In 3 linguri ulei de masline se caleste usor ceapa toacata si usturoiul  zdrobit 1 minut se adauga spanacul congelat, zeama de lamaie si 100 ml apa si se pune capacul. Eu am facut mancarea...Citeste continuarea

Tort de căpșuni

Postat de: Zamfira in Torturi

Spălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca...Citeste continuarea

Salată de conopidă cu usturoi

Postat de: Zamfira in Salate

Curățăm spălăm conopida și o fierbem, la aburi sau în apă cu sare. După ce a fiert conopida o lăsăm la răcit (conopida trebuie să fie foarte rece). Tocăm conopida mărunt...Citeste continuarea

Crochete de cartofi cu brânză

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Fierbem cartofii în coajă și-i lăsăm să se răcească. Îi curățăm de coajă și-i dăm pe răzătoare. Brânza se va da si ea pe răzătoare. Adăugăm 2 ouă,...Citeste continuarea

Placinte sandwich

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

          Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si...Citeste continuarea

Rulada de ciocolata cu crema de...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :) Se adauga...Citeste continuarea

Spaghete cu ciuperci si speck

Postat de: caroline in Paste

Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . ...Citeste continuarea

Tarta cu ciocolata si nuca

Postat de: ela in Dulciuri

Biscuitii ii punem in robot si ii macinam.Adaugam untul topit si mai dam cateva impulsuri sau amestecam cu o lingura de lemn.Punem blatul intro-o forma si tapetam forma pe fund si pe margini cu...Citeste continuarea

Desert tort de mere intregi

Postat de: gicuta69 in Torturi

Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita...Citeste continuarea

Placinta napoletana

Postat de: ianculubita in Paste

Se tapeteaza o tava unsa cu unt cu foile de placinta,iar restul de unt se taie deasupra foilor;se rastoarna pastele fierte,se intind uniform,se acopera cu carnea tocata amestecata cu sare,piper,se...Citeste continuarea

Gogosari in otet

Postat de: medioto59 in Conserve

Se spala,se curata  si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin. Potrivim de...Citeste continuarea

Prajitura cu prune si glazura de...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece

Postat de: Valclaudia in Sosuri

Pentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou...Citeste continuarea

Pui in sos de vin, usturoi si lamaie

Postat de: RuxyRux in Pui

Se spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua. Se amesteca untul cu...Citeste continuarea

Desert prajitura rapida cu iaurt si...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci...Citeste continuarea

Prajitura cu branza, dovleac, nuca...

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora. Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii...Citeste continuarea

Pleurotus pe gratar(la grill)

Postat de: lilik in Mancaruri de legume

Curatam ciupercile si le taiem coditele, apoi le stergem usor cu un prosop de bucatarie si le punem pe grill-ul incins.  Le intoarcem pe ambele parti si cand sunt gata le punem pe o...Citeste continuarea

Pachetele din carne de vita cu...

Postat de: lilik in Vita

Batem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii.  Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...Citeste continuarea

Cornulete aperitiv cu ciuperci de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un...Citeste continuarea

Spaghete cu fructe de mare

Postat de: caroline in Paste

Se pune o oala cu apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba, se pune sare si pastele . Se fierb pentru 9 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: daniastefania in Salate

Taiem conopida in buchetele si o spalam bine. Punem apa la fiert intr-un vas. Cand fierbe apa adaugam conopida si lasam sa fiarba. Cat timp fierbe conopida pregatim maioneza. Intr-un bol punem...Citeste continuarea

Ciorba de vacuta cu legume asortate

Postat de: monusha in Supe/Ciorbe

 Intr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori...Citeste continuarea

Supa de cartofi cu costite afumate

Postat de: daniastefania in Supe

Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Spalam bine costitele.  Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-un vas punem putin ulei. Adaugam ceapa...Citeste continuarea

Tiramisu reţetă originală

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un...Citeste continuarea

Banane infasurate in clatite cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul. Lasam la racit. Intr-un bol incapator punem apa...Citeste continuarea

Tocana de vinete cu piept de pui

Postat de: daniastefania in Pui

Pieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas...Citeste continuarea

Limonada fara zahar

Postat de: Criss in Bauturi

  Stoarcem lamaile si limeta, peste sucul de lamaie si limeta adaugam indulcitorul Green Sugar si amestecam pana se dizolva. Adaugam apa plata, frunzulitele de menta si cateva feliute de...Citeste continuarea

Biscuiti spritati, fara zahar

Postat de: Criss in Prajituri

Intr-un bol se spumeaza untul/margarina/untura impreuna cu indulcitorul. (De aceasta data am folosit untura, de care m-am ferit foarte tare pana acum, insa dupa tot ce am citit, e mult mai...Citeste continuarea

Chiftele trecute prin pesmet la cuptor

Postat de: Valclaudia in Porc

Ciupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele. Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: momo121 in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de...Citeste continuarea

Cartofi cu crusta crocanta si miez...

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Cartofi trebuie sa fie fierti doar cat sa intre furculita in ei, nu prea tare ca se vor farama. Se scurg bine de lichid si se prajesc. Se incinge uleiul si se prajesc pana devin aurii. Se...Citeste continuarea

Salata de legume fierte cu maioneza...

Postat de: Valclaudia in Salate

Morcovii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Preparam maioneza de casa dintr-un galbenus crud si galbenusul unui ou...Citeste continuarea

Crochete din cartofi

Postat de: violeta30 in Aperitive / Garnituri

Piureul de cartofi se amesteca cu oul, branza, cascavalul taiat cuburi, faina, sarea, condimentele si mararul, din care trebuie sa rezulte un amestec ferm. Luam cu lingura din amestec si punem...Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu mazare

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam sub jet de apa rece. Tocam ceapa, ardeiul il taiem cubulete si le punem la sotat in 2 linguri de ulei. Lasam la sotat 2-3 minute la foc mic, adaugam apoi...Citeste continuarea

Friptura de porc cu legume

Postat de: anamaria33 in Porc

Se amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen). Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate. Se curata legumele, se spala si se taie in bucati...Citeste continuarea

Sombreri cu linte si carnati

Postat de: ianculubita in Paste

Intr-un vas cu 2linguri ulei,se calesc ceapa,usturoiul tocate marunt,morcovul ras fin,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3min.lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei...Citeste continuarea

Trandafiri din aluat cu carne

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...Citeste continuarea

Ciorba de bibilica

Postat de: ianculubita in Ciorbe

Pasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se...Citeste continuarea

Desert placinta cu gem de gutui

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se...Citeste continuarea

Cannelloni

Postat de: Xandrinne in Cannelloni

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si banane

Postat de: daniastefania in Prajituri

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu...Citeste continuarea

Chec aperitiv

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se...Citeste continuarea

Varza dulce cu carnati

Postat de: Alepaty in Mancaruri de legume

Varza se taie fideluta. Se pune un praf de sare,se amesteca si se lasa deoparte. Separat,ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, se adauga boia,se mai...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

ieri la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 11:08

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

pe 24.09 la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]