Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Gem de gutui
Postat de: licurici_lra in Dulceata / GemAm spalat gutuile, le-am taiat cubulete mici, apoi le-am pus intr-un tuci cu o cana de apa. Am adaugat zaharul, am amestecat si am lasat sa fiarba peste o jumatate de ora, pana s-au inmuiat...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: licurici_lra in Mancaruri de legumeAm taiat legumele bucati mai mari. Am pus ulei intr-un tuci, am pus la calit prazul, ceapa verde, morcovul si cartoful. Am calit 5-7 min, apoi am adaugat celelalte legume, un pahar de apa si am...Citeste continuarea
Piept de pui cu smantana
Postat de: licurici_lra in PuiAm spalat pieptul de pui, l-am lasat la scurs, apo l-am taiat cubulete si l-am dat cu condimente. Am pus putin ulei intr-un vas termorezistent, am adaugat piepul de pui si o cana cu apa, apoi...Citeste continuarea
Rulouri din piept de pui
Postat de: licurici_lra in PuiAm taiat pieptul de pui in 4 bucati, pe lung. L-am presarat cu sare si piper. Am taiat cascavalul in 4 bucati, l-am pus pe carne si am rulat, apoi am invelit ruloul in bacon....Citeste continuarea
Salata boeuf
Postat de: licurici_lra in SalateAm pus la fiert cartofii in coaja, conopida, mazarea si morvovii, in vase separate. Intre timp, am tocat muraturile mrunt si le-am pus la scurs, apoi m-am apucat de maioneza. Cand s-au...Citeste continuarea
Muraturi asortate
Postat de: licurici_lra in MuraturiAm spalat toate legumele. Morcovii, radacinile de telina si de hrean le-am curatat de coaja, apoi le-am taiat pe jumatate. Am asezat legumele in doua borcane mari, am pus foi de dafin, boabe...Citeste continuarea
Prajiturele cu cocos, miere si migdale
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin aceasta cantitate se satura fara probleme 4 persoane...ei bineee, acum depinde si cat de mult iubesc nuca de cocos acele persoane :))) exista sansa sa dispara rapid de pe farfurie si sa nu...Citeste continuarea
Spanac cu smantana
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeIn 3 linguri ulei de masline se caleste usor ceapa toacata si usturoiul zdrobit 1 minut se adauga spanacul congelat, zeama de lamaie si 100 ml apa si se pune capacul. Eu am facut mancarea...Citeste continuarea
Tort de căpșuni
Postat de: Zamfira in TorturiSpălăm căpșunile, lăsăm să se scurgă de apă, le tăiem în două. Pregătim gelatina Dr.Oeker conform instrucțiunilor de pe plic. Omogenizăm brânza de vaci cu frișca...Citeste continuarea
Salată de conopidă cu usturoi
Postat de: Zamfira in SalateCurățăm spălăm conopida și o fierbem, la aburi sau în apă cu sare. După ce a fiert conopida o lăsăm la răcit (conopida trebuie să fie foarte rece). Tocăm conopida mărunt...Citeste continuarea
Crochete de cartofi cu brânză
Postat de: Zamfira in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii în coajă și-i lăsăm să se răcească. Îi curățăm de coajă și-i dăm pe răzătoare. Brânza se va da si ea pe răzătoare. Adăugăm 2 ouă,...Citeste continuarea
Placinte sandwich
Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / GarnituriMai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si...Citeste continuarea
Rulada de ciocolata cu crema de...
Postat de: Alepaty in PrajituriBlat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga treptat cele 6 linguri de zahar pana se obtine o bezea pe care daca o intoarcem deasupra capului nu curge :) Se adauga...Citeste continuarea
Spaghete cu ciuperci si speck
Postat de: caroline in PastePunem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele . ...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata si nuca
Postat de: ela in DulciuriBiscuitii ii punem in robot si ii macinam.Adaugam untul topit si mai dam cateva impulsuri sau amestecam cu o lingura de lemn.Punem blatul intro-o forma si tapetam forma pe fund si pe margini cu...Citeste continuarea
Desert tort de mere intregi
Postat de: gicuta69 in TorturiIntr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita...Citeste continuarea
Placinta napoletana
Postat de: ianculubita in PasteSe tapeteaza o tava unsa cu unt cu foile de placinta,iar restul de unt se taie deasupra foilor;se rastoarna pastele fierte,se intind uniform,se acopera cu carnea tocata amestecata cu sare,piper,se...Citeste continuarea
Gogosari in otet
Postat de: medioto59 in ConserveSe spala,se curata si se taie in sferturi gogosarii. Saramura Punem intr-un vas 3 litri de apa peste care adaugam otetul,zaharul,sarea,,piperul boabe si frunzele de dafin. Potrivim de...Citeste continuarea
Prajitura cu prune si glazura de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece
Postat de: Valclaudia in SosuriPentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase. Trecem din nou...Citeste continuarea
Pui in sos de vin, usturoi si lamaie
Postat de: RuxyRux in PuiSe spala carnea, se taie apoi fiecare bucata in doua, si pentru ca pieptul pe care l-am avut era foarte gros, am mai taiat inca o data fiecare bucata obtinuta in doua. Se amesteca untul cu...Citeste continuarea
Desert prajitura rapida cu iaurt si...
Postat de: privatelaura in PrajituriAm amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci...Citeste continuarea
Prajitura cu branza, dovleac, nuca...
Postat de: privatelaura in DulciuriPastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora. Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii...Citeste continuarea
Pleurotus pe gratar(la grill)
Postat de: lilik in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile si le taiem coditele, apoi le stergem usor cu un prosop de bucatarie si le punem pe grill-ul incins. Le intoarcem pe ambele parti si cand sunt gata le punem pe o...Citeste continuarea
Pachetele din carne de vita cu...
Postat de: lilik in VitaBatem oul cu sare si piper. Intr-un bol amrstecam pesmetul cu parmezanul ras. Mozzarella o taiem felii. Pe jumatatea feliei de carne punem sunca si felii de mozzarella, apoi punem...Citeste continuarea
Cornulete aperitiv cu ciuperci de...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru inceput punem drojdia intr-un castron incapator. Adaugam sarea de Himalaya si zaharul, amestecam cu mana sa se lichefieze drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si framantam un...Citeste continuarea
Spaghete cu fructe de mare
Postat de: caroline in PasteSe pune o oala cu apa la fiert .Cand apa a inceput sa fiarba, se pune sare si pastele . Se fierb pentru 9 minute , amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca . ...Citeste continuarea
Salata de conopida
Postat de: daniastefania in SalateTaiem conopida in buchetele si o spalam bine. Punem apa la fiert intr-un vas. Cand fierbe apa adaugam conopida si lasam sa fiarba. Cat timp fierbe conopida pregatim maioneza. Intr-un bol punem...Citeste continuarea
Ciorba de vacuta cu legume asortate
Postat de: monusha in Supe/CiorbeIntr-o oala de 6 litri am pus carnea la fiert cu 3 L apa si sare-. Am lasat-o sa fiarba pina carnea a devenit frageda, lunand spuma constanat. Intre timp am taiat cubulete sau solzisori...Citeste continuarea
Supa de cartofi cu costite afumate
Postat de: daniastefania in SupeCuratam ceapa si o tocam marunt. Curatam morcovii si ii dam pe razatoarea mica. Spalam bine costitele. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Intr-un vas punem putin ulei. Adaugam ceapa...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală
Postat de: Xandrinne in DulciuriTiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un...Citeste continuarea
Banane infasurate in clatite cu...
Postat de: Valclaudia in DulciuriCaramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul. Lasam la racit. Intr-un bol incapator punem apa...Citeste continuarea
Tocana de vinete cu piept de pui
Postat de: daniastefania in PuiPieptul de pui spalat bine si uscat il taiem cubulete. Ceapa curatata o tocam marunt. Morcovul curatat il taiem deasemenea cubulete. Vanata, o curatam, o taiem cubulete si o saram. Intr-un vas...Citeste continuarea
Limonada fara zahar
Postat de: Criss in BauturiStoarcem lamaile si limeta, peste sucul de lamaie si limeta adaugam indulcitorul Green Sugar si amestecam pana se dizolva. Adaugam apa plata, frunzulitele de menta si cateva feliute de...Citeste continuarea
Biscuiti spritati, fara zahar
Postat de: Criss in PrajituriIntr-un bol se spumeaza untul/margarina/untura impreuna cu indulcitorul. (De aceasta data am folosit untura, de care m-am ferit foarte tare pana acum, insa dupa tot ce am citit, e mult mai...Citeste continuarea
Chiftele trecute prin pesmet la cuptor
Postat de: Valclaudia in PorcCiupercile de roua se spala bine sub jet de apa rece, daca sunt foarte marunte se lasa intregi, daca nu, se taie bucatele. Se calesc ciupercile in doua linguri de ulei, presaram un praf de sare...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: momo121 in Aperitive / GarnituriPentru inceput am pus apa la fiert pentru mamaliguta cu putina sare; intre timp am sfaramat branza de oi si telemeaua intr-un bol, iar tochitura am prajit-o putin si am scos-o pe un servet de...Citeste continuarea
Cartofi cu crusta crocanta si miez...
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriCartofi trebuie sa fie fierti doar cat sa intre furculita in ei, nu prea tare ca se vor farama. Se scurg bine de lichid si se prajesc. Se incinge uleiul si se prajesc pana devin aurii. Se...Citeste continuarea
Salata de legume fierte cu maioneza...
Postat de: Valclaudia in SalateMorcovii se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Preparam maioneza de casa dintr-un galbenus crud si galbenusul unui ou...Citeste continuarea
Crochete din cartofi
Postat de: violeta30 in Aperitive / GarnituriPiureul de cartofi se amesteca cu oul, branza, cascavalul taiat cuburi, faina, sarea, condimentele si mararul, din care trebuie sa rezulte un amestec ferm. Luam cu lingura din amestec si punem...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu mazare
Postat de: Valclaudia in CiorbeCuratam ceapa si ardeiul, le spalam sub jet de apa rece. Tocam ceapa, ardeiul il taiem cubulete si le punem la sotat in 2 linguri de ulei. Lasam la sotat 2-3 minute la foc mic, adaugam apoi...Citeste continuarea
Friptura de porc cu legume
Postat de: anamaria33 in PorcSe amesteca condimentele (boia, sare, piper, fara chimen). Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza bine cu condimentele amestecate. Se curata legumele, se spala si se taie in bucati...Citeste continuarea
Sombreri cu linte si carnati
Postat de: ianculubita in PasteIntr-un vas cu 2linguri ulei,se calesc ceapa,usturoiul tocate marunt,morcovul ras fin,se adauga dafinul,semintele de fenicul,dupa 3min.lintea spalata si scursa,3pahare cu apa calda,restul de ulei...Citeste continuarea
Trandafiri din aluat cu carne
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai pregatim umplutura .Taiem ardeiul cubulete mici,frunzele de ceapa verde le taiem marunt,apoi le amestecam cu ardeiul si carnea tocata si le punem intr-o tigaie si le calim,pana se...Citeste continuarea
Ciorba de bibilica
Postat de: ianculubita in CiorbePasarea curatata,spalata,se pune intreaga in oala impreuna cu 1ceapa,1morcov,dovlecelul,ardeiul gras,telina,frunzele de telina,1lingurita cu sare si se lasa la fiert incet adunand spuma care se...Citeste continuarea
Desert placinta cu gem de gutui
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se...Citeste continuarea
Cannelloni
Postat de: Xandrinne in CannelloniAm pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am...Citeste continuarea
Prajitura cu branza si banane
Postat de: daniastefania in PrajituriIncalzim cuptorul la 180 grade C. Pregatim prima data aluatul pentru prajitura. Mixam ouale cu zaharul. Apoi adaugam treptat uleiul, mixand mereu. Adaugam alternativ laptele cu faina amestecata cu...Citeste continuarea
Chec aperitiv
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol se bat bine ouale cu un praf de sare. Se adauga crema de telemea si se omogenizeaza. Salamul se taie cubulete mici, la fel si ardeiul gras rosu si verde. Maslinele se taie feliute. Se...Citeste continuarea
Varza dulce cu carnati
Postat de: Alepaty in Mancaruri de legumeVarza se taie fideluta. Se pune un praf de sare,se amesteca si se lasa deoparte. Separat,ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pune in uleiul incins.Dupa ce s-au calit, se adauga boia,se mai...Citeste continuarea