Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.
Cum se prepara Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Pentru inceput pregatim brânza, pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor.
Separat, separam albusurile de galbenusuri.
Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.
Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.
In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.
După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu.
La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția.
Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.
In această compozitie am adaugat, putin cate putin, din compozitia de brânză pregătită, amestecand usor până la omogenizare.
Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.
Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită. Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu.
După racire se pudreaza cu zahar pudra.
Serviti alaturi de un ice frappe sau ice tea . Recomandam si placinte cu branza
1
Branza trebuie sa fie bine scursă.
2
Nu se va pune prea multa branza, deoarece riscam sa ingreunam compoziția iar prajitura nu se va mai coce uniform sau ramane necoapta.