Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa

de iry-gabriela in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 31127 vizualizari

 

Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
Această prajiturică o folosesc si la Paște in loc de pasca adaugandu-i si stafide. Este pufoasă, gustoasă, sățioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa
  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 ouă ,
  • 5 linguri de zahăr,
  • 100ml ulei,
  • 150g de faina,
  • Un plic zahar vanilat,
  • Un praf de copt si un praf de sare.
  • Pentru branza avem nevoie de:
  • 3 ouă,
  • 300g de brânză de vaci,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • Un plic zahăr vanilat,
  • 4 linguri de gris,
  • 2 linguri da smântână.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa:

Cum se prepara Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa

Pentru inceput pregatim brânza,  pe care o amestecam cu ouale,zaharul, grisul, smântâna si zaharul vanilat. Amestecam bine pana la incorporarea tuturor ingrendientelor. 

Separat, separam albusurile de galbenusuri.

Albușurile le batem cu mixerul împreună cu un praf de sare.

Apoi se adaugă treptat zaharul mixând până devine ca o bezea ce nu se desprinde de castron.

In albusurile batute astfel se vor adauga ouale, unul cate unul.

După ce s-au încorporat ouale, vom adauga uleiul putin cate putin, mixând continuu. 

La final vom adauga faina pe care am amestecat-o cu praful de copt, amestecand de data aceasta cu o lingura, usor de sus in jos pentru a nu se lasa compoziția. 

Sa nu uit, zaharul vanilat, l-am adaugat in momentul cand mixam albusurile, deoarece copila mea  vroia sa ma ajute si nu am putut sa scap de ea.

In această compozitie am adaugat,  putin cate putin, din compozitia de  brânză pregătită,  amestecand usor până la omogenizare.

Separat am pregatit o forma de tort cu margine detasabila, asezand pe fund ei foaie cerata pentru copt.

Am uns peretii si fundul tavii cu ulei după care am tapetat-o cu faină  si am răsturnat in aceasta compoziția gata pregătită.  Tava am data-o la cuptor preincalzit, pentru 55 de minute la foc mediu. 

După racire se pudreaza cu zahar pudra. 

Serviti alaturi de un ice frappe sau ice tea . Recomandam si placinte cu branza

TIPS-URI

1

Branza trebuie sa fie bine scursă.

2

Nu se va pune prea multa branza, deoarece riscam sa ingreunam compoziția iar prajitura nu se va mai coce uniform sau ramane necoapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu branza de vaci reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu suc de portocale