Atunci cand pregatim o masa in familie, printre preferintele noastre se afla puiul rumenit la cuptor condimentat cu plante aromate, cativa catei de usturoi si suc de rosii. De fiecare data mai ramane cate o bucata din pui, cu care incerc sa pregatesc cina pentru seara urmatoare.
De data asta am pregatit o delicioasa tarta cu piept de pui si broccoli, aromata cu parmezan si sos pesto. Iata cum am pregatit-o:
Aluatul de tarta: am pus faina impreuna cu untul taiat cubulete si praful de sare in vasul robotului. Am mixat 10 secunde, dupa care am adaugat si apa rece. Am obtinut un aluat pe care l-am pus la rece pentru o ora.
Am pregatit buchetelele de broccoli la abur si le-am lasat putin sa se raceasca, iar pieptul de pui l-am taiat fasii.
Intr-un bol am amestecat pieptul de pui cu broccoli, porumb, oua, parmezan ras, smantana, cu sosul pesto si plante aromate.
Am intins aluatul si l-am aranjat intr-o tava unsa cu unt. Am turnat compozitia, iar deasupra am aranjat cateva rosii cherry taiate in jumatate.
Am pus tarta in cuptorul deja incins la 200 grade pentru 40-45 minute, pana s-a rumenit.