La cererea copiilor am facut aceste briose ornate cu crema de ciocolata si bombonele, deliciul lor, mai ales ca au tinut neaparat sa-si orneze fiecare briosa.
Aluat:
Crema:
Intr-o craticioara se pune frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si se incalzeste si se amesteca pana se topeste toata ciocolata si se obtine o compozitie omogena. Se da la rece pentru minim o ora.
Se mixeaza untul moale impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare, apoi se toarna laptele. Se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se omogenizeaza.
Se pregatesc formele pentru briose. Cu ajutorul unei linguri se umple fiecare forma doar pe trei sferturi. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos deasupra si trec testul scobitorii. Se scot din cuptor pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se scoate crema de la rece, se adauga esenta de rom si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa si mai deschisa la culoare.
Se orneaza in functie de imaginatie fiecare briosa cu crema de ciocolata si cu bombonele de ornament deasupra.
Pofta buna!
1
In loc de crema de ciocolata se poate folosi doar frisca sau o crema de branza, dupa preferinte.