Pentru "Saptamana barbatilor care gatesc" va prezint o idee care ii apartine tatalui meu. El se gandeste mereu ce mancaruri sa mai facem si cum sa iasa cat mai bune.
Eu nu sunt amatoare de ciorbe, dar asta pot sa va spun ca imi place tare mult.
Stiu, o sa spuneti ca e cu E-uri si mai stiu eu ce, dar ganditi-va ca E-uri sunt pana si in paine, iar poluarea care ne inconjoara (din apa, aer si sol) face ca si legumele, fructele si chiar animalele sa fie poluate. Este un ciclu inevitabil.
Se pune apa la fiert intr-o oala.
Ceapa se curata de foi si se spala.
Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie pe jumatate).
Ardeii se taie in jumatati, se curata de seminte si se spala.
Tija de apio se spala.
Prazului i se indeparteaza moatele si eventualele foi vestede, apoi se spala.
Cartofiorii se curata de coaja si se spala.
Cand apa da in clocote se adauga toate legumele, atat cele proaspete, cat si cele congelate, impreuna cu uleiul si putina sare.
Dupa ce fierb, legumele mari se scot si se arunca (in afara de morcov si cartofiori), se completeaza cu apa daca este necesar si se adauga condimentele din plicurile Maggi si rosiile pregatite pentru iarna. Cand ciorba da in clocote, se adauga fideaua din plicurile de Maggi si se potriveste de sare. Se mai lasa decat 2-3 minute pe foc, apoi se pune patrunjelul si leusteanul, spalate si tocate.