Placinta - Chec cu ficat de pui

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 6 Noi 2015 | 3434 vizualizari

 

Imi place mult ficatul de vita sau de pui pentru valoarea lui nutritiva si gustativa.
Va propun un chec de data aceasta - o improvizatie totala.

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat foietaj
  • 350 gr ficat de pasare ( bio)
  • 3 cepe verzi
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 2 rosii mijlocii
  • piper proaspat macinat
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita ulei de susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta - Chec cu ficat de pui:

Puneti ficateii in apa cu sare timp de 30 de minute. Spalati-i bine sub jet de apa rece si curatati-i.

 Curatati legumele. Tocati ceapa si usturoiul marunt, taiati morcovul in rondele.

 Puneti-le la prajit in uleiul de masline.

Adaugati ficatul, sarea, curry-ul si chimen-ul si reveniti totul pentru 5 minute.

Puneti rosiile taiate cubulete si gatiti la foc mic timp de 10 -15 minutes.

La sfarsit puneti uleiul de susan, amestecati si lasati sa se raceasca.

Ungeti forma de chec.

Se presara faina pe masa, se intinde aluatul de foietaj.

Faceti un dreptunghi - largimea trebuie sa fie de lungimea formei de chec.

Plasati aluatul in forma- vezi poza.

Puneti un strat de ficat, acoperiti cu aluat , puneti un alt strat de ficat.

Acoperiți cu aluatul ramas, împingând aluatul spre marginea formei pentru a inchide bine checul.

 Dati la cuptor pentru 25-30 minute.

 Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma.

 Taiati felii si serviti cald cu o salata verde.

 Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

Asteptati cel putin 10 minute inainte de a-l scoate din forma

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta - Chec cu ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Camembert in foietaj cu merisoare si fistic