O prajitura incredibil de pufoasa, light, racoroasa si extrem de delicioasa. Imi place atat de mult pentru ca este la fel de buna pe cat de bine arata.
Blat:
Mousse de mascarpone:
Jeleu de afine:
Sirop:
Jeleu de fructe de padure:
Gelatina se lasa la hidradat cateva minute in apa rece.
Fructele de padure se fierb pe foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se ingroase precum o dulceata mai moale. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita fina.
Gelatina se dizolva in cuptorul la microunde si se incorporeaza in sosul de fructe de padure.
O tava se tapeteaza cu folie alimentara peste care se toarna jeleul de fructe de padure si se da la congelator pentru minim 1 ora.
Blat:
Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca putin, apoi incorporam faina cernuta.
Compozitia se toarna intr-o tava tepatata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.
Mousse de mascarpone:
Laptele impreuna cu zaharul se pune intr-o oala si se pune pe foc. Intre timp batem galbenusurile peste care adaugam laptele caldut si punem din nou compozitia pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.
Gelatina se hidrateaza, apoi se incalzeste la cuptorul cu microunde si se incorporeaza in crema de oua.
Branza mascarpone se mixeaza, apoi separat se bate bine si frisca.
In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone si frisca, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
Sirop:
Punem pe foc apa impreuna cu zaharul si fierbem pana ce acesta se topeste, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Ansamblare:
In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara peste care se aseaza blatul, se insiropeaza si se pune ¼ din mousse-ul de mascarpone. Peste acesta se aseaza jeleul de fructe de padure intarit, apoi se pune restul de mousse de mascarpone.
Se lasa la rece 1-2 ore si se decoreaza dupa bunul plac.
1
se pot folosi fructe proaspete sau congelate