Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone

de maisondenisse in Dulciuri, 6 Noi 2015 | 5406 vizualizari

 

O prajitura incredibil de pufoasa, light, racoroasa si extrem de delicioasa. Imi place atat de mult pentru ca este la fel de buna pe cat de bine arata.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua
  • 70g zahar
  • 70 g faina
  • 1praf de sare
  • 1 lingurita ulei

Mousse de mascarpone:

  • 2 galbenusuri
  • 70 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 6 g gelatina
  • 2 linguri apa rece
  • Esenta de vanilie

Jeleu de afine:

  • 500 g fructe de padure
  • 80 ml apa
  • 150 g zahar
  • 8 g gelatina
  • 2 linguri apa rece

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 50 g zahar
  • 1 esenta vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone:

Jeleu de fructe de padure:

   Gelatina se lasa la hidradat cateva minute  in apa rece.

    Fructele de padure se fierb pe foc mic impreuna cu apa si zaharul pana se ingroase precum o dulceata mai moale. Se ia de pe foc si se trece printr-o sita fina.

    Gelatina se dizolva in cuptorul la microunde si se incorporeaza in sosul de fructe de padure.

    O tava se tapeteaza cu folie alimentara peste care se toarna jeleul de fructe de padure si se da la congelator pentru minim 1 ora.

Blat:

    Ouale se bat impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul si se amesteca putin, apoi incorporam faina cernuta.

     Compozitia se toarna intr-o tava tepatata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

   Se scoate blatul si se lasa sa se raceasca.

Mousse de mascarpone:

    Laptele impreuna cu zaharul se pune intr-o oala si se pune pe foc. Intre timp batem galbenusurile peste care adaugam laptele caldut si punem din nou compozitia pe foc. Se adauga esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

    Gelatina se hidrateaza, apoi se incalzeste la cuptorul cu microunde si se incorporeaza in crema de oua.

    Branza mascarpone se mixeaza, apoi separat se bate bine si frisca.

    In crema de oua se incorporeaza branza mascarpone si frisca, se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Sirop:

     Punem pe foc apa impreuna cu zaharul si fierbem pana ce acesta se topeste, adaugam esenta si lasam sa se raceasca.

Ansamblare:

      In tava in care s-a copt blatul se pune o folie alimentara peste care se aseaza blatul, se insiropeaza si se pune ¼ din mousse-ul de mascarpone. Peste acesta se aseaza jeleul de fructe de padure intarit, apoi se pune restul de mousse de mascarpone.

      Se lasa la rece 1-2 ore si se decoreaza dupa bunul plac.

TIPS-URI

1

se pot folosi fructe proaspete sau congelate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu jeleu si mousse de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie