Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Tort cu nucă de cocos şi mere
Postat de: Zamfira in TorturiCurăţăm merele şi le tăiem cubuleţe. Frecăm cele 6 gălbenuşuri cu 200 g zahăr până când devin o pastă deschisă la culoare. Adăugăm iaurtul şi laptele,...Citeste continuarea
Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare
Postat de: deyutzky in DulciuriTopim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si...Citeste continuarea
Sos de ciuperci
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriCiupercile brune le-am taiat diferite forme, iar cele congelate le-am lasat la scurs. Intr-o tigaie cu putin ulei, am pus ciupercile taiate, am amestecat, am presarat sare, piper si...Citeste continuarea
Potcoave cu nuca macinata
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMargarina la temperatura camerei o punem intr-un castron adaugam zaharul, smantana si ouale le mixam bine. Adaugam nuca macinata si plicul de garant,amestecam, apoi adaugam faina, o punem treptat...Citeste continuarea
Carne de porc cu unt aromat
Postat de: licurici_lra in PorcCarnea am dat-o cu sare si piper si am bagat-o la frigider. Untul l-am scos mai devreme sa ajunga la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat, am adaugat cimbrul si l-am frecat bine,...Citeste continuarea
Supa cu galuste
Postat de: Adele in SupePentru inceput se spala bine aripile si se curata ,se pun intr-o oala cu apa rece,intre timp se curata morcovii,cartoful si ceapa ,se pun la fiert intregii.Se lasa la fiert aproximativ o ora (la...Citeste continuarea
Chiftele din carne de porc
Postat de: Adele in PorcIntr-un vas se amesteca carnea cu painea pusa la inmuiat (cateva minute ) stoarsa bine ,se adauga si oul ,condimentele dupa gust si se amesteca cu mana bine pana se incorporeaza fiecare...Citeste continuarea
Tort de ciocolata
Postat de: Luana in DulciuriBlatul Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui . Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul...Citeste continuarea
Tort cu crema de ness si aroma de...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiBlatul: Margarina (de la temperatura camerei) o mixam cu zaharul. Incorporam galbenusurile, apoi praful de copt, coaja rasa de portocala si faina. Separat, albusurile le batem spuma cu un...Citeste continuarea
CHIFTELE DIN OREZ ASEZONATE CU CURRY
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriAcest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert...Citeste continuarea
Chec bicolor cu fructe de padure
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile se bat energic cu un praf de sare și oțetul cca. 15 minute până ce se obține o spumă pufoasă, apoi se adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat, amestecându-se...Citeste continuarea
Cartofi cu mozzarella
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm curatat, spalat si taiat cartofii in bucati mai groase, apoi i-am asezat intr-un vas termorezistent cu putin ulei si am presarat condimente. Am adaugat un pahar de apa si am bagat la...Citeste continuarea
Crinkels cu ciocolata, alune de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriTopim untul de cacao pe baie de aburi si-l lasam putin la racit. Fulgii de ovaz ii macinam si-i facem faina. Rasnim si alunele. Intr-un vas larg, punem pe rand ingredientele uscate, adaugam...Citeste continuarea
Tarta cu mozzarella si ciuperci
Postat de: licurici_lra in PizzaPentru aluat am amestecat faina cu untul, oul si sarea, apoi am adaugat si apa. Am framantat repede aluatul, apoi l-am invelit in folie si l-am bagat la frigider, pentru o ora....Citeste continuarea
Chipsuri cu chilli
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriAm spalat cartoful si l-am feliat foarte subtire. Am pus foaie de copt intr-o tava, am uns-o cu ulei, apoi am pus feliile de cartofi. Am presarat sare si fulgi de chilli si le-am bagat in...Citeste continuarea
Rulada cu somon afumat
Postat de: RoXx in SomonSe pregatesc clatitele in felul urmator : Se amesteca ouale cu faina,se adauga laptele,2 linguri de ulei de masline si un praf de sare.Se lasa la odihnit cel putin o ora. Eu le-am lasat 1 ora si...Citeste continuarea
Focaccine cu branza
Postat de: simona72 in PizzaPentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar pentru asta am folosit o branza proaspata de vaci, facuta in casa, cu cateva minute inainte scursa de zer. Am pus branza in cuva masinii, am...Citeste continuarea
Varza dulce calita (de post)
Postat de: gicuta69 in Mancaruri de postIndepartam foile exterioare ale verzei, o spalam sub jet de apa rece apoi o taiem fideluta. O punem intr-un castron mare si o frecam cu sare. Intr-o cratita adaugam uleiul si cand se...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: Moni_alex in DulciuriTiramisu reţetă originală Pentru inceput am facut cafeaua si am lasat-o sa se raceasca. Apoi am pregatit crema de oua cu mascarpone astfel: intr-un vas se amesteca galbenusurile cu 60 g...Citeste continuarea
Foietaj cu pasta de tomate si cascaval
Postat de: Nicole28 in Aperitive / GarnituriDezghetam aluatul apoi il desfacem pe masa. Impartim fiecare parte de aluat, apoi ungem suprafata fiecarei jumatati cu pasta de tomate iar cealalta jumatate o decupam cu rola. Presaram...Citeste continuarea
Ciorba de legume cu rasol de vita
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeIn oala de ciorba se pune apa si se pun bucatiile de carne la fiert pentru 45 minute. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul taiat...Citeste continuarea
Chiftele de curcan in sos de mustar...
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanReteta de chiftele o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/chiftele-de-curcan-74281.html Pentru sos: Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline impreuna cu...Citeste continuarea
Chiftele de curcan
Postat de: gurita_ta2005 in CurcanCarnea tocata se pune intr-un castron,punem ceapa tocata marunt,oul,patrunjelul tocat marunt si condimentele. Se presara putina faina,se amesteca bine toate ingredientele. Se formeaza...Citeste continuarea
Supa de porc cu gulii , cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in SupeSe spala oasele de porc cu carne si se pun la fiert in 3 litrii apa sarata . Eu am avuit porc mangalita , chiar daca pare gras gustul este foarte bun . Din aceasta cauza am ...Citeste continuarea
Pastrav cu sos gorgonzola
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravul eviscerat se spala cu apa apoi cu otepe exterior . Astfel se indeparteaza rapid stratul lunecos ce este secretat de pielea acestuia .Se sterg cu prosop de hartie . Sarati pastravii...Citeste continuarea
Tarta cu gutui
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata zeama lasata,...Citeste continuarea
Chifle dulci cu mere si nuci
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul...Citeste continuarea
Mere la borcan
Postat de: Pungasa_Rogue in ConserveMerele curatate de coaja si seminte si spalate se impart pe jumatate. O parte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie, iar cealalta parte se taie cubulete. Se pun in doua cratiti...Citeste continuarea
Briose cu afine
Postat de: RoXx in DulciuriSe amesteca bine untul,uleiul si zaharul . Se adauga ouale,laptele,praful de copt,sarea si faina incorporata treptat.In aluatul format se adauga extractul de vanilie, fructele si se toarna in...Citeste continuarea
Chifle cu surprize
Postat de: merisor67 in PiinePentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic. Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru...Citeste continuarea
Cupola cu portocale
Postat de: Creatsa in TorturiRulada: Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva...Citeste continuarea
Desert chec de post reteta ieftina,...
Postat de: gicuta69 in DulciuriCum se prepara Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea...Citeste continuarea
Sandwich cu pui, guacamole si...
Postat de: Irina in PuiAm pregatit intai crema guacamole: am indepartat samburele, am taiat avocado in bucati mici, l-am pasat, am condimentat cu sare si am stors peste el zeama de la o jumatate de lamaie. Am adaugat...Citeste continuarea
Pateuri cu branza si urda
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriIntr-un vas punem faina,uleiul,praful de copt,otetul si apa. Framantam pana obtinem un aluat bine legat. Aluatul il impartin in 4. Luam o buc de aluat,intindem o foaie subtire si ungem cu...Citeste continuarea
Alivanca
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriIntr-un bol amestecam branza de vaci cu cea de oi. Adaugam galbenusurile, smantana, untul si le mixam. Punem faina, malaiul si le amestecam bine cu o lingura. Albusurile le batem spuma cu un...Citeste continuarea
Salata de cartofi (de post)
Postat de: cristinutanicolita in Mancaruri de postCartofii fierti se curata de coaja ,se taie si se pun intr-un castron. Ceapa se curata,spala si se taie solzisori.Se adauga peste cartofi. Castraveti se taie rondele si se adauga peste...Citeste continuarea
Chiftele de orez negru cu pesto si...
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriÎntr-un castron amestecam orezul negru fiert, ceapa tocata marunt, oul, parmezanul si rosiile taiate bucatele. Adaugăm sare și piper. Se amestecă bine. Facem chiftele plate si le...Citeste continuarea
Saratele cu cascaval
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 2-3 ore. Luati un pic de aluat si formati batoane de saratele cu mana. Puneti-le...Citeste continuarea
Mix de paste cu mazăre si bacon
Postat de: mihasara in PasteFierbem mazarea in apa cu sare. O racim intr-un bol cu apa cu gheata. O scurgem si o lasam deoparte. Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se...Citeste continuarea
Rulada de carne cu pesto si rosii...
Postat de: ctlina in PorcCuratati ceapa si usturoiul si taiati-le marunt. Bateti cotletele. Se condimenteaza cu sare si piper. Punem peste cotlet: pesto, cascaval ras si rosii cherry taiate in 2. Rulam si legam...Citeste continuarea
Tort TREI CIOCOLATE
Postat de: ela in TorturiPregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de...Citeste continuarea
Tagliatelle cu somon
Postat de: RoXx in SomonSomonul se spala,se asezoneaza si se face pe grill 4-5 min pe fiecare parte.Cand este gata,se rupe usor cu furculita in bucati mari.Ceapa se curata,se spala si se taie marunt.Usturoiul se toaca...Citeste continuarea
Galuste din cartofi cu sos de rosii...
Postat de: timea in PasteGalustele astea mici din cartofi le-am cumparat de la Lidl de la Saptamana Italiana, asta ca sa stiti si voi la ce galuste ma refer. Se fierb in apa cu sare cca un minut pana se redica la...Citeste continuarea
Paine cu bere
Postat de: deyutzky in PiinePunem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei facem o gropita in care turnam apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecam putin drojdia pana cand se dizolva si lasam la crescut la loc caldut 10...Citeste continuarea
Spanac de post cu piure si jumarele...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postSpanacul se curata si se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert in apa cu sare, cca 10 minute, apoi se scurge de apa. Apa nu o aruncam pentru ca o vom folosi la sos. Ceapa se curata,...Citeste continuarea
Tagliatelle con spinaci e quattro...
Postat de: AlexTeacher in PasteUmezeste cutitul si taie camembert-ul cuburi; Da pe razatoare cascavalul, emmentaler-ul si parmezanul; Pune apa cu sare pe foc la...Citeste continuarea
Prepelite cu unt aromat
Postat de: andaoana in Mancaruri cu carnePrepelitele le spalam bine in apa rece si le uscam in prosop de bucatarie curat . Untul impreuna cu ,sare, piper,nucsoara,usturoi si frunze tocate de rosmarin le amestecam bine pana obtinem o...Citeste continuarea
Salata de hribi
Postat de: andaoana in SalateHribii ii curatam bine de pamant si frunze sub un jet de apa rece . Lasam sa se scurga bine si ii feliem subtire . Ceapa rosie o taiem solzisori ,iar gogosarul il feliem sau il taiem cubulete,...Citeste continuarea
Tocana de ardei
Postat de: deyutzky in Mancaruri de postCuratam si spalam ceapa si ardeii, apoi le taiem fideluta. Intr-o oala turnam cateva linguri de ulei si punem ceapa. O lasam la calit la foc mic cateva minute pana devine lucioasa. Adaugam...Citeste continuarea
Tort cu crema caramel
Postat de: simona72 in TorturiPentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu putina sare pentru cateva secunde, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le...Citeste continuarea