Prajitura cu crema de ciocolata

de Adele in Dulciuri, 10 Dec 2015 | 4689 vizualizari

 

Cu toate ca nu am avut o zi buna si mi s-au intamplat de toate culorile am prins curaj si am pregatit o prajitura cremoasa pentru o doamna graviduta care cu toate ca nu a mancat ceva pregatit de mine a poftit la ceva dulce :X  

 

INGREDIENTE

  • Pentru foile de blat :(eu am pregatit 2 separat ,se dubleaza cantitaile deci cantitatile sunt pentru o singur foaie)
  • 3 oua .
  • 3 linguri cu zahar.
  • 3 linguri cu faina.
  • 1 varf de cutit cu praf de copt.
  • esenta de vanilie.
  • 1 lingura cu ulei .
  • Crema de ciocolata:
  • frisca lichida 200 ml.
  • 100 gr ciocolata amara(75%).
  • 3 linguri cu crema de alune.
  • 1 cub de unt.
  • Crema de ciocolata 2:
  • ciocolata fondenta 100 gr.
  • 25 ml frisca(lapte).
  • 50 gr unt.
  • 1 borcan dulceata de capsuni.
  • Decor:
  • frisca batuta.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Se incepe cu pregatire primei foi de blat intr-un vas se bat albusurile spuma,intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,ulei si esenta pana devin spumoase,treptat se incorporeaza faina si praful de copt, se adauga si albusurile spuma si se incorporeaza pna compozitia devine omogena. Compozitia se intinde in tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor la 180° pentru 10-15 minute.Operatiunea se repeta si pentru ceea de a doua foaie de blat.

Se pune o oala cu apa pe foc ,intr-un vas se pune 2 linguri de frisca la incalzit pe baie de aburi si se pune ciocolata la topit ,se lasa la racit .Intre timp se mixeaza frisca foarte bine se amesteca cu crema de alune si ciocolata topita si racita se mixeaza pana se obtine o consistenta cremoasa, se da la rece pana la momentul folosiri.

Crema de ciocolata 2: tot pe baie de aburi se pune ciocolata cu unt si frisca,se amesteca pana se obtine o crema si se lasa la racit foarte bine dupa care se mixeaza la viteza mare 3-4 minute.

Foile reci, se iau si se taie de margini, se aseaza pe un platou prima foaie se pune un strat generos de dulceata de capsuni se intinde uniform, dupa care se pune prima crema de ciocolata, se aseaza si ultima foaie si deasupra se pune a doua crema de ciocolata.

Se lasa la rece (cel putin o ora) dupa care se portioneaza in mod egal (cel putin incercati,mie nu mi-a reusit) se decoreaza cu frisca si bucati de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Daca aveti cuptor bun puteti face o singura compozitie si din blatul obtinut il taiati in doua.

2

Puteti folosi si mascarpone in loc de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si cereale Fitness