Cu toate ca nu am avut o zi buna si mi s-au intamplat de toate culorile am prins curaj si am pregatit o prajitura cremoasa pentru o doamna graviduta care cu toate ca nu a mancat ceva pregatit de mine a poftit la ceva dulce :X
Se incepe cu pregatire primei foi de blat intr-un vas se bat albusurile spuma,intr-un alt vas se mixeaza galbenusurile cu zahar ,ulei si esenta pana devin spumoase,treptat se incorporeaza faina si praful de copt, se adauga si albusurile spuma si se incorporeaza pna compozitia devine omogena. Compozitia se intinde in tava tapetata cu hartie de copt se da la cuptor la 180° pentru 10-15 minute.Operatiunea se repeta si pentru ceea de a doua foaie de blat.
Se pune o oala cu apa pe foc ,intr-un vas se pune 2 linguri de frisca la incalzit pe baie de aburi si se pune ciocolata la topit ,se lasa la racit .Intre timp se mixeaza frisca foarte bine se amesteca cu crema de alune si ciocolata topita si racita se mixeaza pana se obtine o consistenta cremoasa, se da la rece pana la momentul folosiri.
Crema de ciocolata 2: tot pe baie de aburi se pune ciocolata cu unt si frisca,se amesteca pana se obtine o crema si se lasa la racit foarte bine dupa care se mixeaza la viteza mare 3-4 minute.
Foile reci, se iau si se taie de margini, se aseaza pe un platou prima foaie se pune un strat generos de dulceata de capsuni se intinde uniform, dupa care se pune prima crema de ciocolata, se aseaza si ultima foaie si deasupra se pune a doua crema de ciocolata.
Se lasa la rece (cel putin o ora) dupa care se portioneaza in mod egal (cel putin incercati,mie nu mi-a reusit) se decoreaza cu frisca si bucati de ciocolata.
1
Daca aveti cuptor bun puteti face o singura compozitie si din blatul obtinut il taiati in doua.
2
Puteti folosi si mascarpone in loc de frisca.