Placinte coapte pe piatra

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 12 Dec 2015 | 3173 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina alba
  • 150 g faina neagra
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • 150 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 200 g telemea sarata de oaie
  • 1 legatura marar
  • 2 linguri smantana
  • 2 cepe verzi, doar cozile
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte coapte pe piatra:

Drojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura, rezultand un aluat legat, dar moale. La final am incorporat sarea, am acoperit vasul cu folie alimentara si un prosop si am lasat la crescut in loc caldut (eu folosesc cuptorul inchis) pentru 1 ora.

Intre timp am pregatit umplutura: am ras branza, am tocat mararul, am adaugat smantana si am amestecat totul. Separat am tocat ceapa verde, pe care am pus-o doar in cateva placinte.

Pe flacara aragazului am pus o piatra plata si lasat-o sa se incinga.

Cand aluatul si-a triplat volumul, am pudrat din abundenta cu faina masa de lucru, am pus cate o lingura de aluat pe care am intind-o cu degetele, iar mai apoi cu sucitorul, ajuntandu-ma de faina. In centrul aluatului am pus cate o lingura de umplutura, am impaturit, am trecut sucitorul peste, apoi am pus placinta pe piatra. Am lasat cateva minute sa se coaca, apoi am intors si pe partea cealalta.  Am cotpr toate placintele, pe care le-am scos pe o farfurie si le-am acoperit cu un servet.

Le-am servit calde, cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte coapte pe piatra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Aletta 1

13.12.2015, 10:30

Sigur sunt buneee

mirela0911 1

13.12.2015, 11:46

Ce bune or fi fost!

Gicuta 1

14.12.2015, 09:03

Delicioase!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Jumari