Pomana porcului

de Constelatialeu in Porc, 12 Dec 2015 | 11540 vizualizari

 

Delicioasa pomana asta a porcului, asa am pomenit eu de mic copil, atunci cand se taia porcul acasa sa se faca si pomana porcului.......am crescut si obiceiul l-am pastrat...

 

INGREDIENTE

  • Cantitatile sunt sa se ajunga, sa ne saturam, in functie de cati suntem
  • carne de porc proaspat taiat
  • carnati proaspeti
  • jumari
  • sorici
  • muraturi
  • zeama de varza cu ceapa
  • mamaliga
  • vin
  • tuica
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pomana porcului:

Sa incepem cu inceputul, adica barbatii au injunghiat porcul,l-au parlit. Dupa ce a fost inegrit, am acoperit porcul si hop pe el, eu, ca-s mai zurlie, am fragezit carnea..... Cat timp barbatii au parlit porcul eu am pregatit niste carnati , am cumparat carne, ca niciodata nu se ajunge si pentru carnati carnea de la un porc. Porcul asta l-am impartit jumi-juma cu Leo, sora mea nr.2. Marti urmeaza sa taie mama porcul, alta pomana, deci.... Gata cu vorbaria, sa trecem direct la pomana porcului..

Intr-un tuci am topit untura si am facut jumari, apoi am prajit bucati de carne , unele mai impanate, altele macre, am prajit si carnat proaspat. Am trantit si-o mamaliga, niste muraturi si zeama de varza cu ceapa, vin si tuica si am mancat in cinstea porcului sacrificat, ca asa se cere, asa-i traditia.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului